24/1/18

Κύριε Τσίπρα και κύριε Καμμένε κάτι χρωστάτε στις Ένοπλες Δυνάμεις

Λυσίμαχος Σαμασίτης
Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων το 2018. Το νέο μισθολόγιο των ΕΔ, το οποίο ετέθη σε εφαρμογή με το νέο έτος, προβλέπει μειώσεις για το προσωπικό, ιδίως για αυτό της χαμηλής βαθμολογικής κλίμακας, τους κατώτερους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Εκείνους δηλαδή τους άνδρες και τις γυναίκες οι οποίοι είναι στην πρώτη γραμμή απόκρουσης των εξ ανατολών γειτόνων, και όχι στα γραφεία των επιτελείων. Αυτοί που πλήττονται περισσότερο από το νέο μισθολόγιο είναι όσα στελέχη εκτελούν επικίνδυνη εργασία, καθώς πλήττεται καίρια το επίδομα κινδύνου.
Δηλαδή μιλάμε για τους πιλότους των μαχητικών, των ελικοπτέρων, τους άνδρες των ΛΟΚ και των ΟΥΚ.
Τους ανθρώπους που επανδρώνουν τις φρεγάτες, τους πυροτεχνουργούς, άλλα και τους Αλεξιπτωτιστές.
Στους ίδιους ανθρώπους που σε κάθε ευκαιρία μοίρασαν αφειδώς χαμόγελα, επαίνους και υποσχέσεις.
Τους ίδιους ανθρώπους που τους περικόπτουν κι άλλο το εισόδημα για τρέφονται παχυλώς οι Καρανίκες. 
Τους ανθρώπους των οποίων τη στολή παραποιεί κάθε φορά φορώντας την ο κύριος Καμμένος, νομίζοντας οτι κλέβει λίγη από την ιστορία τους.
Τους ανθρώπους με τους οποίους ο κύριος Πρωθυπουργός πέταξε μαζί τους στο Αιγαίο στο πίσω κάθισμα ενός F-16, νομίζοντας οτι θα κλέψει λίγη από την αίγλη τους.
Τους ίδιους ανθρώπους που πέταξαν τον κύριο Καμμένο πάνω από το Ιόνιο μέσα σ’ένα F-4.
Ναι, τον ίδιο κύριο Καμμένο που δήλωνε διαπρυσίως οτι, όχι μόνο δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις, άλλα είχε δεσμευθεί πως θα τους επέστρεφε και τα παρανόμως παρακρατηθέντα αναδρομικά. Ο ίδιος άνθρωπος που τώρα, σαν γνήσιο τέκνο της ελληνικής πολιτικής σκηνής, υπόσχεται ρύθμιση δανείων στους στρατιωτικούς, νομίζοντας οτι πρόκειται για ιθαγενείς!
Οι Φύλακες της Ελλάδος όμως δεν πρόκειται να επαιτήσουν. Δεν είναι η προσωπική τους επιβίωση που τους καίει. Αλλά αυτή της Πατρίδας. Της Πατρίδας τους που κρέμεται σε μιά κλωστή. Τα χρήματα που τους κόψαν τα χαρίζουν στα γερμανικά αφεντικά της πολιτικής ηγεσίας. Αυτοί είναι ταγμένοι σε άλλο “αφεντικό”. Τουλάχιστον να δοθούν κονδύλια για ανταλλακτικά και αντικαταστάσεις του παλαιού υλικού. Γιατί ο όρκος που δώσαν είναι για αυτούς ιερός. Για σας κε Τσίπρα και κε Καμμένε είναι?
Αν θέλετε να τους το ξεπληρώσετε, αρχίστε να υπερασπίζετε την Πατρίδα.
Ξεκινήστε από το Σκοπιανό.
Αρνηθείτε κάθε χρήση του όρου Μακεδονία από το βόρειο κρατίδιο.
Θα ναι μια καλή αρχή.

Τους το χρωστάτε.

2 σχόλια:

  1. No guys from Navy Seals and other élite groups. They do not owe you anything!
    YOU owe us to protect us from any enemy foreign or domestic. What was that think that they used to tell you when you were in training how to take out high profile targets? 1 bullet 1 kill!

    If you want more money and a job that does pay extra for the risk involved, become cleaning ladies.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοιράζουν υποσχέσεις, δεσμεύονται, παρουσιάζονται ως προστάτες των πάντων αξιών...και δεν είναι τίποτα, παρά προδότες και μόνο προδότες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.