26/4/19

Γερμανία: Αντιδράσεις για την προεκλογική αφίσα της AfD που εικονίζει μια γυμνή σκλάβα

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε μια αφίσα που κυκλοφόρησε η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) για τις ευρωεκλογές, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ένας πίνακας του 19ου αιώνα, προς μεγάλη δυσαρέσκεια του αμερικανικού μουσείου στο οποίο ανήκει.
Η τοπική οργάνωση του Βερολίνου της AfD επέλεξε για την αφίσα αυτή έναν πίνακα του 1866 που εικονίζει τέσσερις γενειοφόρους άνδρες με τουρμπάνια να εξετάζουν τα δόντια μιας γυμνής σκλάβας. Κάτω από την εικόνα, πρόσθεσε τα σλόγκαν: "Οι Ευρωπαίοι ψηφίζουν την AfD" και "Για να μην γίνει Ευραβία (σ.σ. λογοπαίγνιο με την "Αραβία") η Ευρώπη".
Το Ινστιτούτο Τέχνης Κλαρκ, που εδρεύει στη Μασαχουσέτη και έχει στην κατοχή του τον πίνακα "Το σκλαβοπάζαρο" του Γάλλου, οριενταλιστή ζωγράφου Ζαν-Λεόν Ζερόμ, διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός αυτό. "Καταδικάζουμε σθεναρά τη χρήση του πίνακα για τη στήριξη των πολιτικών θέσεων της AfD και τους γράψαμε, ζητώντας να σταματήσουν", είπε ο Όλιβερ Μίσλεϊ, ο διευθυντής του Ινστιτούτου.
Ο Μίσλεϊ παραδέχτηκε πάντως ότι κανείς δεν έχει πλέον τα πνευματικά δικαιώματα του πίνακα και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί ο ίδιος να απαγορεύσει σε κάποιον να χρησιμοποιεί την εικόνα.
Έντονες ήταν ωστόσο οι αντιδράσεις και στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Ο Ζέραπ Γκούλερ, μέλος του συντηρητικού κόμματος CDU της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, έγραψε στο Twitter: "Όχι, οι πραγματικοί Ευρωπαίοι δεν εκλέγουν ρατσιστές. Οι πραγματικοί Ευρωπαίοι δεν υπερασπίζονται την Ευρώπη με τον φόβο και το μίσος".


www.bankingnews.gr

8 σχόλια:

  1. Όλοι καταδικάζουν και είναι υπεράνω , η αντικατάσταση όμως συνεχίζεται αδιάκοπα.

    Αρχίσαμε κάπως να μιλάμε για αυτο το 2019 , η αντικατάσταση έχει αρχίσει στη δύση απο τη δεκαετία του 60 , στη χώρα μας απο το 90.

    Σε περίπου 15 χρόνια στις μεγαλουπόλεις της Ευρώπης θα είστε ξένοι, στα χωριά θα πάρει λίγο παραπάνω, Ευρωπη εννοω και την Ελλάδα αν δεν το καταλάβατε.

    ΥΓ Πλεον οι περισσοτερες Ευρωπαίες στο βορρά είναι με άραβες , τουρκους και αφρικάνους , στην Ελλάδα είμαστε περίπου 10 χρόνια πίσω σε αυτο το θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος επρεπε να μιλήσει για τα λευκά σκλαβοπάζαρα. Οχι, δεν ηταν μόνο το τριγωνικό εμπόριο, δεν ηταν μόνον οι νέγροι σκλάβοι.
    Πόσες λευκές βιάσθηακν, πόσες οικογένειες λευκών Νοτιο - Ευρωπαίωνξεκληρίσθηκαν και επωληθησαν στα σκλαβοπάζαρα της Αραπιάς;
    Αρκετά με τη πολιτική ορθότητα και την κλάψα για τους αδικημένους αράπηδες...
    Εάν μόνον η AfD μπορεί να το κάμει γιατί οι λοιποί ...κωλύονται ας το κάμει !
    Φθάνει το vivre ensemble. Για να "ζείς μαζί" θέλει δυο, σαν το τανγκό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιος οργανισμός στη Βραζιλία πριν χρόνια προέβλεψε,ότι μελλοντικά από το ανακάτεμα φυλών,λαών,ανθρώπων θα προκύψουν άνθρωποι με καφέ επιδερμίδα.
    Σαν να φτιάχνουμε καφέ (μαύρο ζουμί) και να προσθέτουμε γάλα.

    Όσο το σκέφτομαι δύο εναλλακτικές υπάρχουν:να πέσουμε στο μίξερ (λευκοί,μαύροι,κίτρινοι) και να υπάρξει ομογενοποίηση χαρακτηριστικών.
    Ή να γυρίσουμε στο οικογενειακό δίκαιο των Αρχαίων Ελλήνων, Ρωμαίων κτλ.Υποστήριζε (ουσιαστικά ) την ενδογαμία της φυλής.Αν και δεν νομίζω οι σύγχρονες κοινωνίες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν κάτι τέτοιο.


    Ίσως η πορεία της ανθρωπότητος να έχει και άλλους δρόμους και άλλες λύσεις που δεν έχουμε φανταστεί και ούτε μπορούμε να προβλέψουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυο παρατηρησεις . 1) ξερει κανεις το μελλον ?? Οχι....Τοτε απο που τοσες βεβαιοτητες ...?? Θα γινει αυτο.....το αλλο....σχεδιαζουν μεν.ολοι....αλλα το μελλον γελα...Αδυνατον να το ξερεις βεβαια..Αυτο το " βεβαιο" τοχουν πολλοι και σε ολα τα θεματα.Απορω γιατι....(?) Ποιος...βεβαιος το εγγυαται προσωπικα ?Εδω δεν ξερουμε αν θα ζουμε.αυριο ολοι.!!Αρα ο ....καφε ανθρωπος...ειναι επιθυμια ...σχεδιο καποιων...αλλα μιλια μακρυα απ το μελλον.
      2) κοιτω την φυση γυρω ολη...και βλεπω οτι υπαρχει μια απεραντη διαφορετκοτητα στα παντα.Ουτε με την κορη μου δεν μοιαζω σαν κοπια.Αυτο ειναι ενα αμετακλητο γεγονος ...απεραντης ακολουθιας.Αρα καποιος τρομακτικα σπουδαιος λογος υπαρχει.Ο Δημιουργος δεν ειναι χαζος ...ωστε ο καθε βλαξ Τσιπρας...Μερκελ...Σορος κλπ....να τον ....διωρθωσει στα λαθη του.!!! Οπως σε ολους τους.μηχανισμους εμβιους η αβιους...ολα εχουν ενα οριο ασφαλειας..οταν η κρισιμη μαζα...παει να ανατραπει.Περιφερειακες αλλαγες που δεν θιγουν τον πυρηνα του σχεδιου του Δημιουργου ειναι εστω ανεκτες.Μολις.ομως απειλησουν τον κυριο ογκο του προγραμματισμου του Δημιουργου....αλλαζει ολο...αρδην.Υπαρχει ανοσοποιητικο συστημα ασφαλειας.
      Οι φυλες.δεν εγιναν ουτε τυχαια...ουτε για πλακα...ουτε με προβλεψη ..." εως το ...2019...που οι ....καπιταλιστες τραπεζιτες θα θελουν ....χυλο ολα...για να κονομανε τα αντερα τους και ναχουν ομογενοποιημενο χαλικι...να πατανε καλα.!!!! Ομογενοποιηση αν ηταν αναγκαια την εκανε κι ο ..Θεος ...απ την αρχη...μια κι εξω.Δεν περιμενε τον ...Καθε θνητο τενεκε Αμερικανο τραπεζιτη να τον ....διωρθωσει το ...ψοφημι ...που θα ζησει το πολυ πολυ ...100 ετη...πριν γινει χωμα για γκαζον.!!!
      Αρα το μελλον αγνωστο...και σε καμμια περιπτωση....καφε...!! Δεν μπαινω στην γεννετικη ...διοτι εκει ειναι συντριπτικο το χτυπημα σ αυτην την μπουρδα για ηλιθιους...Αν ενα κρασι ...παλιωσε ...κι εγινε αλφα αλφα ...με τον χρονο...δεν επιτρεπεται να το νερωσεις..εκτος αν εισαι ηλιθιος..Ουτε η ασφαλεια κρισιμης μαζας το επιτρεπει.
      Τι θα γινει λοιπον ??? Αγνωστο το μελλον...αλλα το υποπτευεσαι καπως....

      Διαγραφή
  4. Πανω σε ενα εσκεμμενως δημιουργηθεν προβλημα, καποιοι σχεδιαζουν αλλα. Διαβαστε το παρακατω παρακαλω:

    https://www.strategic-culture.org/news/2019/04/26/clash-of-civilizations-2-0-sponsored-by-prince-and-bannon/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τίποτε πιο ανόητο από το ψευδοδημοσίευμα στο οποίο παραπέμπεις
      Πάντως ομολογουμένως η αφίσα είναι εξαιρετική και δίνει ακριβώς το νόημα και την εικόνα της πραγματικότητας: η ιστορία επαναλαμβάνεται πλέον ως τραγωδία στην καρδιά της Ευρώπης, επειδή οι λαοί της χάθηκαν στην λήθη και στον συβαριτισμό, ότι γινόταν εχθές-στο παρελθόν, για πολλοστή φορά δυστυχώς επαναλαμβάνεται τώρα-σήμερα
      Καιρός είναι οι λαοί να διδαχθούν, χωρίς να χρειαστεί να πάθουν-ξαναζώντας το αιματηρό ιστορικό παρελθόν τους-για να μάθουν
      Αυτό είναι το δίδαγμα, τα υπόλοιπα είναι … χαζοχαρούμενες περικοκλάδες για τους αφελείς και τους ΒΛΑΚΕΣ-οι οποίοι δυστυχώς στην ιστορία αποδεικνύεται ότι έχουν απόλυτο ρόλο

      Διαγραφή
  5. ...μάλιστα κάποιοι είναι τόσο τυφλωμένοι και μαζικά κατευθυνόμενοι-όντας ΒΛΑΚΕΣ, που στο τέλος θα αποπειραθούν να ΚΑΨΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν ειναι να καει θαναι.γιατι ο Δημιουργος πρεπει να καθαρισει το τοπιο...απ αυτους τους ....φιλοδοξους ...που τον....διωρθωνουν ...ταχα...τα κουνουπια.Υπαρχουν υποψιες γενικης καθαριοτητας πλανητικης κλιμακας με πολυ πολυ βαρυ τιμημα..Και για να γινει αυτο.πρεπει να το αποπειραθουν οι βλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.