16/4/19

Νέο φαραωνικό σχέδιο ανακοίνωσε ο Ακάρ: Θα χτίσουμε την "Ημισέλινο" που θα ανταγωνίζεται το Πεντάγωνο των ΗΠΑ

Σε σημαντικές εξαγγελίες για μια σειρά από θέματα του υπουργείου του προέβη ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας με δημοσιογράφους, ενώ βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον.
Το πρώτο το οποίο τόνισε, είναι η κατασκευή ενός κτιριακού συγκροτήματος το οποίο θα στεγάσει το σύνολο των επιτελείων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στα πρότυπα του αμρικανικού Πενταγώνου.
Είπε συγκεκριμένα για το θέμα:
"Έχουμε το Πρόγραμμα Ayyıldız (Ημισέλινος). Σχεδιάσαμε ένα τέτοιο κτιριακό συγκρότημα, που θα ανταγωνίζεται το αμερικανικό Πεντάγωνο. Για το θέμα λάβαμε σχετικές οδηγίες από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Προχωρείστε" μας είπαν. Τις επόμενες ημέρες θα εργαστούμε σύντονα και συντονισμένα πάνω στο θέμα αυτό".
Επίσης, αναφερόμενος στο σύστημα των S-400 ο Ακάρ είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνα της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας.
Όσον αφορά τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, ο Ακάρ είπε ότι  “Οι σχέσεις Τουρκίας-Αμερικής δεν είναι ένα θέμα που μπορεί να παραβλέψει κανείς. Ελπίζουμε στις επαφές που κάνουμε εδώ τώρα, να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν.”

Για την απόφαση της Τουρκίας να προμηθευτεί από τη Ρωσία το σύστημα των S-400 είπε: 
"Δεν είναι σωστό να συνδέουμε την προμήθεια των S-400 με τα F-35. Στη Συρία υπάρχουν εγκατεστημένοι S-400  και το Ισραήλ, σε πολύ κοντινή απόσταση, έχει τα F-35. Τέτοια προβλήματα υπάρχουν και στις Βαλτικές χώρες.Εμείς λέμε ελάτε να καθίσουμε να συζητήσουμε και να κάνουμε τεχνικά αυτό που είναι εφικτό. Εμείς δεν θα διασυνδέσουμε τα συστήματα αυτά με τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Επίσης, δεν θα διασυνδέσουμε ούτε τα εθνικά μας συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης και αεροπορικής άμυνας."
Συνεχίζοντας πάνω στο ίδιο θέμα είπε:
"Οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν για την άμυνας της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, ενώ τα F-35 θα εγκατασταθούν στην αεροπορική βάση της Μαλάτειας."
Σε ερώτηση αν θα χρησιμοποιηθούν για την αεροπορική άμυνα στο Αιγαίο και την Κύπρο, είπε: "Τα συστήματα αεροπορικής άμυνας έχουν μια συγκεκριμένη εμβέλεια. Το ζήτημα είναι οι προτεραιότητες που βάζεις. Για μας πρώτη προτεραιότητα είναι η Άγκυρα, δεύτερη η Κωνσταντινούπολη και μετά ακολουθούν οι άλλες περιοχές". 

Ο χρόνος παράδοσης των S-400
Όσον αφορά το χρόνο παράδοσης των S-400 ο Ακάρ είπε ότι οι Ρώσοι έδωσαν τον Ιούνιο ως μήνα παράδοσης. Επίσης είπε ότι η Τουρκία επιδιώκει και εργάζεται με βάση το σενάριο ότι θα παραλάβει και τους S-400 και τα F-35.

Περί Ζώνης Ασφαλείας
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο θέμα της Ζώνης Ασφαλείας που επιδιώκει να δημιουργηθεί η Τουρκία στη Βόρεια Συρία. Είπε ότι η Τουρκία ζητά το εύρος της αν είναι 30 χλμ, επειδή αυτή είναι η εμβέλεια των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών που δαθέτει ο YPG. Μάλιστα είπε ότι "ηαν η εμβέλειά τους ήταν 10χλμ, τότε θα ζητούσαμε να έχει εύρος 10 χλμ".
Μετάφραση: Σάββας Καλεντερίδης
Πηγή: internethaber


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.