6/4/19

Ο δημόσιος χρόνος

Τ​​ο αεροδρόμιο στο Ελληνικό έπαψε να λειτουργεί το 2001. Ολοι ήξεραν από τότε, αν όχι νωρίτερα, ότι κάποια στιγμή ο χώρος θα αποκτούσε νέες χρήσεις. Αλλά οι υπηρεσίες της αρχαιολογίας και το δασαρχείο δεν ασχολήθηκαν στα σοβαρά με τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων μέχρι να φτάσει ο κόμπος στο χτένι και να κινδυνεύει να ματαιωθεί ένα μεγάλο επενδυτικό σχέδιο. 
Αν το ΚΑΣ είχε κηρύξει τις περιοχές «αρχαιολογικού ενδιαφέροντος» πριν από μερικά χρόνια, ακόμη κι αν αυτές ήταν 1.300 στρέμματα (και όχι 300 όπως έγινε τελικά), οι επενδυτές θα είχαν σχεδιάσει εξαρχής με αυτό το δεδομένο, χωρίς τριβές, καθυστερήσεις και επιβάρυνση από τον επανασχεδιασμό. 
Οπως έγιναν τα πράγματα, οι αρχαιολόγοι και οι δασάρχες είναι υπεύθυνοι για την ανεργία και τη φτώχεια αυτών που θα είχαν βρει δουλειά πριν από δύο-τρία χρόνια, εάν εκείνοι είχαν επιτελέσει έγκαιρα το καθήκον που τους έχει ανατεθεί.
Σε όλο το Δημόσιο έχουμε αντίστοιχα φαινόμενα. Αδειες λειτουργίας ορυχείων που δίνονται και ανακαλούνται, με αποτέλεσμα οι εγκαταλελειμμένες στοές να είναι πιο επικίνδυνες για το περιβάλλον από εκείνες που λειτουργούν κανονικά. Ο υπουργός Παιδείας που θυμάται ότι πρέπει να γίνει ανάλυση αιτίων πριν να κληθεί η αστυνομία για τα ναρκωτικά στα πανεπιστήμια, ενώ το πρόβλημα υπάρχει από δεκαετίες. Παντού χασομέρι και πισωγυρίσματα, που καταστρέφουν ζωές, ενώ οι αρμόδιοι απλώς αναβάλλουν. Πώς εξηγείται τέτοια αναισθησία;

Για τη συνέχεια Kathimerini

3 σχόλια:

  1. Ευριπίδης Μπίλλης
    ΜΠΑΤΕ ΣΚΥΛΟΙ ΑΛΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΛΕΣΤΙΚΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ Ή ΤΑ ΑΓΙΑ ΤΟΙΣ ΚΥΣΙΝ
    Με τον κ. Μπογιόπουλο μπορεί κανείς να διαφωνεί σε πολλά.
    Όμως ακούστε από 13:26 μίαν εξαίρετη ανάλυση του για την τερατώδη εν εξελίξει προπαγάνδα δυσφήμισης του Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το θέμα της Cosco.

    Για την οποία θα έπρεπε ντρέπονται τα όργανα της κατοχής που την διαδίδουν.
    http://media.real.gr/filesystem/Multimedia/mp3/03-04-2019_MPOGIOPOYLOS_03_id28456.mp3


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον θεωρούμε ότι το ξεπούλημα θα κάνει τους δυτικούς πιό φιλικούς απέναντι στο νεοελληνικό κράτος...και θα μας προστατέψουν από την τουρκιά...
      Το δε ΚΑΣ, απλά αφέθηκε ελεύθερο να γνωμοδοτήσει,κατόπιν εντολών του κου Πάϊατ κε Μπογιόπουλε...
      Αν οι κινέζοι γίνουν καλά και συνεργάσιμα παιδιά στον Ειρηνικό,μάλλον θα γνωμοδοτήσει αλλιώς...
      Είναι όλα τόσο απλά.

      Διαγραφή
  2. It seems investors local or not have an eye for archaeological sites. The most important they are, the more targetted they become. And always are chosen for the most destructive projects. Look at Eleusina for example or Simitis' Eganatia passing a few meters from the theater of Dodoni until that decision was challenged in EU courts by private groups and averted the total collapse of Greece's nost ancient theater.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.