3/2/09

Χριστόφιας: Το Ισραήλ δεν έχει δικαίωμα να εγείρει αξιώσεις από την Κύπρο

Ο Kύπριος πρόεδρος, Δημήτρης Χριστόφιας, δήλωσε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει κατάληξη στο θέμα του πλοίου προσθέτοντας ότι τα πράγματα βρίσκονται σε εξέλιξη.
Σε ερώτηση για το αίτημα της ισραηλινής κυβέρνησης να κατασχεθεί το φορτίο του πλοίου και κατά πόσον η κυβέρνηση ενημέρωσε γι' αυτό που θα πράξει, ο πρόεδρος Χριστόφιας διερωτήθηκε πως το Ισραήλ έχει απαίτηση για το ζήτημα αυτό.
Το Ισραήλ, τόνισε, δεν έχει...
κανένα δικαίωμα να εγείρει αξιώσεις από την Κυπριακή Δημοκρατία.
Χθες Δευτέρα έγινε δεύτερη νηοψία στο πλοίο, το οποίο φρουρείται συνεχώς από σκάφη της λιμενικής αστυνομίας.
Ο έλεγχος διήρκεσε τρεις ώρες και ερευνήθηκαν τόσο τα εμπορευματοκιβώτια, όσο και τα αμπάρια του πλοίου.
Στη διαδικασία συμμετείχαν 15 τουλάχιστον άτομα από όλα τα αρμόδια τμήματα των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η ομάδα θα ετοιμάσει έκθεση, η οποία θα υποβληθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην Επιτροπή Κυρώσεων των Ηνωμένων Εθνών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Λεονταρισμοί.Απλά προσπαθεί να εισπράξει την ρωσική εύνοια
    Ενας πρόεδρος κράτους δεν συζητά με έναν αρχηγό μεινότητας που είναι κάτω απο τουρκική καθοδήγηση. Δεν συζητά όταν κατοχικά στρατευματα ειναι στην χώρα του, παρεξόν την αποχώρηση τους. Δεν συζητά την ώρα που βλέπει το πως φέρεται η Τουρκία με την απαγορευση ελλιμενισμού σε τουρκικά λιμάνια κυπριακών πλοίων. Δεν συζητά όταν η Τουρκία έχει γράψει κανονικά ψηφίσματα και αποφάσεις διεθνών οργανισμών. Δεν συζητά όταν κάποιος πριν απο αυτόν ειπε παρέλαβα κρατος δεν παραδίδω κοινότητα. Βαρέθηκα αυτή την τακτική της Αριστεράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oταν ο πόλεμος γίνει αληθινός, κάτι που απεύχομαι, και πάψει να γίνετε για εντυπωσιασμό και μόνο στα παράθυρα των ειδήσεων, στις στήλες των εφημερίδων ...Οταν το εγώ γίνει εσύ , όταν οι Κύπριοι όχι ως λαός ως κυβέρνηση σταματήσουν να λειτουργούν όπως πολιτικοί της διαφήμισης ...όταν κάποιοι αποφασίσουν να ανοίξουν τον πραγματικό φάκελο της Κύπρου και όχι αυτόν που τους επιτρέπετε εν γνώσι ότι θα είναι σαν να αυτοκτονούν εεε τότε και μόνο τότε θα λάμψει η αλήθεια όχι για την προδοσία της Κύπρου όχι για τις σχέσεις της Τουρκίας, Ισραήλ και άλλων χωρών αλλά η αλήθεια που λέγεται μια φορά και μόνο ..
    ''Ειμαι πατριώτης όχι γιατί έχω στόμφο στα λεχθέντα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο αλλά γιαίτ τα σύνορα απο αέρος, στεριάς και θάλασσας είναι αδιαπραγμάτευτα ακόμα και αν μείνω μόνος να πολεμώ''..
    Αλλά σε αυτή την περίπτωση κύριε Καλεντερίδη θα έπρεπε οι περισσότεροι να σταματούσαν να μιλάνε γιατί απλά ανοίγουν το στόμα τους για να γεμίσουν με λέξεις άδειες προτάσεις που θα ευχαριστήσουν κενούς ανθρώπους....
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Can someone please explain to my how on earth a country with countless UN resolutions against her have a seat at the UN?

    It kind of makes a mockery of how the system is suppose to work...

    Michalis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με έμαθαν οι Δάσκαλοι της Ζωής να έχω συνέπεια και συνέχεια. Σκέψεις , Πράξεις και Λόγια άρρηκτα συνδεδεμένες. Οποιαδήποτε απόκλιση ειναι φαρισαισμός. Ετσι έκρινα και κρίνω ακόμη και μένα.Με αυτό τον οδηγό μίλησα για λεονταρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. >It kind of makes a mockery of how the system is suppose to work...<

    That's the answer to your question.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.