7/2/09

Συνομιλίες της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη

Στη διάσκεψη του Μονάχου
Συναντήσεις με τον ειδικό απεσταλμένο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, όπως και με τον δεύτερο στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιμς Στάινμπεργκ, είχε στο Μόναχο η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Οι συναντήσεις έγιναν στο περιθώριο των εργασιών της 45ης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ασφάλεια, όπου παραβρίσκεται η υπουργός Εξωτερικών και με την ιδιότητά της ως...προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ.
Κατά τη διάρκεια της 45άλεπτης συνάντησης τέθηκαν ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν.
Επιπλέον, συζητήθηκε ο ρόλος και η αποστολή του ΟΑΣΕ σε σχέση με το θέμα του διαλόγου για την Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Ασφάλειας, ενώ έγινε σύντομη μνεία στην κατάσταση στα Βαλκάνια και στον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, που διαδραματίζει στην περιοχή η Ελλάδα.
Σε ερώτηση σχετικά με το εάν ο κ. Χόλμπρουκ διατύπωσε συγκεκριμένο αίτημα σε ό,τι αφορά την ελληνική παρουσία στο Αφγανιστάν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε αρνητικά και σημείωσε ότι η συζήτηση αφορούσε γενική ανταλλαγή απόψεων για το Αφγανιστάν, ειδικά ενόψει και των προγραμματισμένων για τον Αύγουστο εκλογών στην χώρα.
Επίσης, η κυρία Μπακογιάννη συναντήθηκε και με το Ρουμάνο ομόλογό της, Κριστιάν Ντιακονέσκου, με τον οποίο συζήτησε την κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, την προοπτική της τριμερούς συνεργασίας (Ελλάδας - Βουλγαρίας - Ρουμανίας) και τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια.
Τέθηκε ακόμη και το ζήτημα της περιφερειακής συνεργασίας για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων ενεργειακής ασφάλειας.
Το Σάββατο, η Ελληνίδα υπουργός θα έχει συνάντηση με τον ομόλογό της τής Βουλγαρίας και θα προεδρεύσει σε πάνελ με θέμα: «ΝΑΤΟ, Ρωσία, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και Μέση Ανατολή, το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας».
Στο πάνελ θα συμμετάσχουν επίσης ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Σεργκέι Ιβανόφ, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ, η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο και ο γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.