18/2/09

Συνάντηση Καραμανλή με Ντέρμπιν-Γιαννούλια


Συνάντηση με το γερουσιαστή των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Ντέρμπιν, και τον πολιτειακό υπουργό Οικονομικών του Ιλινόϊ, Αλέξη Γιαννούλια, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής καλωσόρισε τους δυο Αμερικανούς αξιωματούχους ως την πρώτη αμερικανική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται την Ελλάδα, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης υπό τον πρόεδρο Ομπάμα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι...«υποδεχόμαστε πολύ θερμά τη δέσμευση του προέδρου να συνεργαστεί στενά με φίλους και συμμάχους σε όλα τα μεγάλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και προβληματισμού».
Ο κ. Καραμανλής πρόσθεσε, ότι προσβλέπει, όπως είπε και στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο, σε μια στενή συνεργασία μαζί του, τόσο για τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, οι οποίες είναι σε εξαίρετη βάση όσο και προς όλα τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τα διεθνή θέματα και τα θέματα της περιοχής.
«Το καλωσόρισμά μου αυτό» κατέληξε ο κ. Καραμανλής, «αποτελεί μια πολύ ειλικρινή και ουσιαστική δέσμευση και δεν έχει απλώς συμβολικό χαρακτήρα».
Από την πλευρά του γερουσιαστής Ντέρμπιν υπογράμμισε ότι, δεν έρχεται στην Ελλάδα ως επίσημος εκπρόσωπος της διοίκησης Ομπάμα, αλλά τόσο ο κ. Γιανούλιας όσο και ο ίδιος έρχονται «ως επίσημοι φίλοι του προέδρου» και θα μεταφέρουν στον ίδιο το μήνυμα ότι η φιλία με την Ελλάδα είναι ισχυρή και θα γίνει ακόμη ισχυρότερη.
«Η Ελλάδα ενέπνευσε τη δημοκρατία μας και η συμμαχία μας σήμερα μας εμπνέει. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις στον κόσμο και στην περιοχή. Έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν για να επιλύσουμε πολλά προβλήματα και θα το κάνουμε και στο μέλλον».

«Αισιόδοξοι για λύση του Κυπριακού»
Η αμερικανική αντιπροσωπεία έγινε δεκτή και από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα, παρουσία του αμερικανικού πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρτ.
«Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες είναι εξαιρετικής σημασίας για τον πρόεδρό μας», δήλωσε ο Ελληνοαμερικανός υπουργός Οικονομικών του Ιλινόις Αλεξ Γιανούλιας
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γιαννούλιας ερωτηθείς για την ελληνική ομογένεια, απάντησε ότι οι ΗΠΑ και οι Έλληνες επιδιώκουν την επίλυση πολλών προβλημάτων και υπογραμμίζοντας τη σημασία του Κυπριακού, είπε ότι «γι' αυτό ξοδέψαμε τις τελευταίες 24 ώρες στην Κύπρο και είμαστε αισιόδοξοι για την επίλυση του προβλήματος».
Εξέφρασε επίσης το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του προσωπικά, αλλά και της ελληνικής κοινότητας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ για αναλυτικότερες απαντήσεις παρέπεμψε στη συνέντευξη Τύπου που δίνεται το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Η αμερικανική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί στη συνέχεια την Τουρκία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. Με ψυχρότητα θα υποδεχθούν στην Άγκυρα τον Γερουσιαστή Ρίτσαρντ Ντάρμπιν, ο οποίος μεταβαίνει εκεί μεθαύριο Παρασκευή, για επαφές με την τουρκική ηγεσία και για να ενημερωθεί για τις θέσεις της στο Κυπριακό. Η εφημερίδα «Μιλιέτ» σημειώνει ότι ο γερουσιαστής Ντάρμπιν είναι γνωστός για τις προσπάθειές του να αναγνωριστεί στις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων και αναφέρει ότι ο Ντάρμπιν και τα μέλη της αντιπροσωπίας του ενημέρωθηκαν ήδη για τις ελληνοκυπριακές θέσεις και στη συνέχεια μεταβαίνουν στην Αθήνα και ακολούθως στην Άγκυρα.
    ΣΗΜΕΡΙΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι πρωϊνές "ενημερωτικές" εκπομπές διέρρευσαν πληροφορίες της αστυνομίας οτί η επαναστατική σέκτα έδρασε εναντίον του αλτερ ενώ ξαφνικά "βλέπουν" επαναστατικό αγώνα πίσω απο τα εκρηκτικά στα κεντρικα της σιτι μπανκ...
    Δηλαδή έδρασαν ουσιαστικά ταυτοχρονως και οι δύο οργανώσεις σύμφωνα με τις ξαφνικές ανακοινώσεις.

    σύμφωνα απο πληροφορίες μέσα απο δημοσιογραφικά επιτελεία έπεσε εντολή να γράφουν την λέξη σέκτα αυστηρώς ως "σέχτα"- σεχτα επαναστατων για να μη πέφτει ο κόσμος σε σχετική ανάρτηση μπλόγκερ γραφοντας "σεκτα επαναστατών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.