2/2/09

Ιράν: Μποϊκοτάζ στα «σιωνιστικά προϊόντα»

Ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ που δέχτηκε τον Χάλεντ Μεσάαλ, εξόριστο στη Συρία ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, είπε ότι πρέπει να γίνει «μποϊκοτάζ στα σιωνιστικά προϊόντα» και να «δικαστούν» οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ιρανικής προεδρίας.
«Πρέπει με όλες τις δυνάμεις, να επιδιώξουμε να δικαστούν οι σιωνιστές αξιωματούχοι, να γίνει μποϊκοτάζ των σιωνιστικών προϊόντων και να συνεχιστεί η διεθνής πολιτική πίεση στο σιωνιστικό καθεστώς», τόνισε ο...Αχμαντινεζάντ.
Οι ιρανικές αρχές δεν δημοσιοποίησαν κατάλογο με προϊόντα εταιρειών που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το Ισραήλ αλλά ισλαμιστικές οργανώσεις και ο Τύπος έχουν ήδη αναφέρει τις εταιρείες Benetton, Nestle και Coca-Cola.
Ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποίησε τον Μεσάαλ για ενδεχόμενη νέα ισραηλινή «επίθεση» εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.
«Οι σιωνιστές υπέστησαν μια αποτυχία (...) ωστόσο δεν σταματούν να συνωμοτούν και είναι πιθανό να διαπράξουν μια νέα επίθεση», τόνισε.
Η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης δεν διευκρινίστηκε αλλά ο Μεσάαλ έφθασε το βράδυ της Κυριακής στην Τεχεράνη.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, ο οποίος δέχτηκε τον Μεσάαλ χθες το βράδυ, είπε ότι «η ισλαμική αντίσταση πρέπει να είναι έτοιμη για όλα, ακόμη και για το ξέσπασμα ενός νέου πολέμου».
Από την πλευρά του ο Μεσάαλ απέκλεισε οποιαδήποτε «διαρκή κατάπαυση του πυρός» με το Ισραήλ χωρίς την άρση του ισραηλινού αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.