17/5/09

Αντικυβερνητική διαδήλωση στο κέντρο της Αγκυρας με φόντο την υπόθεση Εργκένεκον

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέκλυσαν την Κυριακή το κέντρο της Αγκυρας, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν τον οποίο κατηγορούν ότι παραβιάζει τις αρχές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.Η πορεία οργανώθηκε από την ένωση «Σκέψη του Ατατούρκ», η οποία εμπλέκεται στη δικαστική έρευνα για την υπόθεση Εργκένεκον.

Περίπου 30.000 διαδηλωτές, κυματίζοντας τουρκικές σημαίες και πανό με συνθήματα όπως «η κοσμική Τουρκία θα παραμείνει κοσμική» και «είμαστε στρατιώτες του Ατατούρκ», πραγματοποίησαν πορεία από την κεντρική πλατεία Ταντογκάν στο μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις συλλήψεις πανεπιστημιακών και άλλων αντικληρικών, που κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση Εργκένεκον.

Στη διαδήλωση ακούστηκαν επίσης συνθήματα κατά των χειρισμών της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομίας, καθώς η ανεργία σημειώνει ποσοστά ρεκόρ υπό το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Καταγγέλθηκε ακόμα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την Εργκένεκον, μιας υπερεθνικιστικής οργάνωσης που κατηγορείται για συνωμοσία ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν
ΝΕΑ

1 σχόλιο:

  1. Τι να προτιμάμε άραγε! Να μας καθαρίσουν οι κυβερνητικοί ή οι αντικυβερνητικοί; Ε Κώστα; Ντόρα; Μαριέτα; Τι ή μάλλον ποιους "υποστηρίζωμεν";...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.