24/5/09

Υπογραφή συμβολαίων για τη δημιουργία πάρκου ηρώων της ΕΛΔΥΚ κοντά στην Αλυκή Λάρνακας

Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για την προσφορά των Ελλήνων οπλιτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών που υπηρέτησαν και υπηρετούν κατά καιρούς στην ΕΛΔΥΚ ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρνακας σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προώθησαν την ιδέα για την δημιουργία πάρκου σε χώρο,

που εκμισθώθηκε από το κράτος στον Σύνδεσμο και ο οποίος βρίσκεται στην Λεωφόρο Αρτέμιδος προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, κοντά στην Αλυκή. Με το σχεδιασμό προβλέπονται μικρής κλίμακας κατασκευές με τρόπο ώστε να μην διαταράσσεται η ηρεμία του τοπίου. Βασικός του άξονας είναι η κατασκευή βάθρου πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί στήλη ή γλυπτό με το οποίο θα συμβολίζεται η διαχρονική προσφορά των Ελλήνων οπλιτών, υπαξιωματικών και αξιωματικών της ΕΛΔΥΚ, προς την Κύπρο.

Οι διακριτικές κατασκευές πλαισιώνονται από ανάλογη φύτευση με ορθόκλωνα κυπαρίσσια για να συμβολίζουν τη λεβεντιά και την υπερηφάνεια των Ελδυκάριων, αγριοδάφνες και άλλα συμβολικά και αρωματικά φυτά.

Ο διακριτικός βραδινός φωτισμός, σε συνδυασμό με την Αλυκή και το ευρύτερο περιβάλλον, μετατρέπουν το πάρκο σε χώρο ξεκούραστης.

Το κόστος του Έργου είναι της τάξεως των 700. 000 € και η περίοδος κατασκευής είναι 16 μήνες. Τα συμβόλαια υπέγραψε ο Διευθυντής του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως κ. Χρ. Κτωρίδης και ο κ. Γ. Φύσας της εργοληπτικής εταιρείας FYSANCO που έχει κερδίσει την προσφορά για την κατασκευή του πάρκου.
moi.gov.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.