24/8/11

Πατροκοσμάς ο Αιτωλός(24 Αυγούστου του 1779 εκτελείται δια απαγχονισμού απο τους Τούρκους)

-Το κακό θα σας έρθει από τους διαβασμένους», κανοναρχούσε ο Πατροκοσμάς. Δεν έλεγε μορφωμένους. Ο λαός μας τους διαβασμένους, τους ονόμαζε πολύξερους, ενώ τους μορφωμένους, γνωστικούς..
 -Σε κείνο το κλαρί, που κρεμάτε τα σπαθιά σας, θά ‘ρθη μια μέρα που θα κρεμάσουν οι γύφτοι τα όργανά τους

2 σχόλια:

  1. *Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται* . (Λόρδος Μπράουμ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο λαός μας τους διαβασμένους, τους ονόμαζε πολύξερους, ενώ τους μορφωμένους, γνωστικούς..."

    Είναι ακριβώς αυτή η διάκριση (άλλο πράγμα ο διαβασμένος και άλλο ο μορφωμένος), που κανονικά θα έπρεπε να είναι προφανής και αυτονόητη. Όμως, έχουν φροντίσει να τη θολώσουν και να τη συσκοτίσουν κι αυτό έχει επιτευχθεί μέσα από τα προγράμματα σπουδών (από δημοτικό μέχρι πανεπιστήμιο). Έτσι μπορούν όχι μόνο να επιβιώνουν ακαδημαϊκά, αλλά και να αναδεικνύονται κι από πάνω (τεχνητά και προκάτ) οι διάφοροι Βερέμηδες, Ρεπούσες, Λιάκοι, Δραγώνες και ΣΙΑ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με τούς απαραίτητους στη διοικητική παράγκα "γεωστρατηγικούς", "οικονομικούς", "συνταγματικούς" και λοιπούς αναλυτάδες. Γιατί μόνο μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον μπορεί να επιχειρηθεί να εδραιωθεί η μεταμοντέρνα ιδεολογική ηγεμονία τής ολοκληρωτικής παρακμής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.