12/8/11

Διαφωνίες Αγκυρας-Τελ Αβίβ για το χρηματικό ύψος της "Συγνώμης"


Σύμφωνα με το Αρμενικό Πρακτορείο Ειδήσεων News Am το Ισραήλ και η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων.
Το ζήτημα της συγνώμης του Ισραήλ πρός την Τουρκία ( για την Ισραηλινή επέμβαση στο πλοίο του στολίσκου της Γάζα  Mavi Μαρμαρά και του επακόλουθου θανάτου  9 Τούρκων πολιτών) όρο απαράβατο της Τουρκίας για την αποκατάσταση των σχέσεων  τους φαίνεται να επιλύεται καθώς το Ισραήλ θα εκφράσει την βαθύτατη λύπη του για το γεγονός αντί για συγνώμη και παράλληλα θα διπλασιάσει το ποσό της αποζημίωσης (η Άγκυρα ζητεί 50,000 δολάρια σε κάθε μία από τις οικογένειες των θυμάτων).

Η Είδηση η οποία δημοσιεύτηκε στον Ισραηλινό Ιστότοπο http://news.israelinfo.ru/ δεν επιβεβαιώνεται απο την Άγκυρα η οποία και εξακολουθεί να τηρεί σιγή ιχθύος αλλά πληροφορίες θέλουν τις  ΗΠΑ να επιμένουν ότι οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία πριν την δημοσίευση της έκθεσης της Επιτροπής Palmer για τα γεγονότα . 

2 σχόλια:

  1. Πόσα επεισόδια έχει ακόμη το σίριαλ «αποκατάσταση σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ»; Πάει να ξεπεράσει την «ΛΑΜΨΗ» του Φώσκολου!! :))

    Άσχετο: Από το πρωί έχω πάλι δυσκολία να στείλω σχόλια. Είμαι εγώ μόνο, ή τι τρέχει πάλι με την Google;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ποιος μας ειπε οτι στον αξονα
    ΗΠΑ-Τουρκιας-Ισραηλ η μια γωνια του τριγωνου εξανεμιστηκε ως δια μαγειας.Απλα σε αυτην την μια γωνια που κατειχε μονη της η τουρκια προστεθηκαν και Κυπρος+Ελλαδα.Δοτι η Τουρκια ωθηθηκε απο την Δυση να συμμετασχει και σε αλλο τριγωνο, επ'ωφελεια της Δυσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.