16/8/11

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με ζώνη ασφαλείας στην τουρκοσυριακή μεθόριο

Ζώνη ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία δημιουργεί η Άγκυρα, μετακινώντας μονάδες του τουρκικού στρατού, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται να αποτρέψει την οποιαδήποτε αιφνιδιαστική διείσδυση μονάδων του συριακού στρατού, οι οποίες ενδεχομένως να κυνηγούν αντικαθεστωτικούς.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη του τουρκικό Επιτελείο, την ίδια ώρα που στο πρωθυπουργικό γραφείο της Τουρκίας κλήθηκαν οι πρέσβεις του Ιράν και των Η.Π.Α., οι οποίοι συνομίλησαν με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στην παραμεθόριο περιοχή Συρίας-Τουρκίας την ώρα που εντείνονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού, ιδιαίτερα στην πόλη Λαττάκεια, νοτίως της Αλεξανδρέττας.

Λίγο πριν τις 17:00 ώρα Ελλάδος, ο γ.γ. του Ο.Η.Ε., Ban ki-Moon, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Ahmet Davutoglu, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι εξελίξεις στη Συρία.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα συναντούσε τον πρωθυπουργό Ερντογάν, ενώ αμέσως μετά κύκλοι του ΥΠΕΞ διέψευσαν πως η Άγκυρα προχωρά στην εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας με την Τουρκία.

Η σύγχυση συνεχίστηκε με αλληλοσυγκρουόμενα δημοσιεύματα σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, με τον χορό των πληροφοριών να σέρνει κυρίως το CNN Turkhttp://www.sigmalive.com/news/international/410499

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.