11/8/11

«Ξαναζεσταμένο φαγητό» χαρακτηρίζει η Αθήνα το θέμα της (μη) επέκτασης των χωρικών υδάτων

Ο Στ.Λαμπρινίδης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα σε ενιαία φωνή όταν πρόκειται για εθνικά θέματα.
Ο Στ.Λαμπρινίδης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα σε ενιαία φωνή όταν πρόκειται για εθνικά θέματα.
Αθήνα: «Ξαναζεσταμένο φαγητό» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, το ζήτημα που δημιουργήθηκε γύρω από τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας, Ντενίζ Μπουλούκμπασι, ότι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο Υπουργείο Εξωτερικών η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Ο κ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι καμία κυβέρνηση δεν έχει κάνει τέτοιου είδους συμφωνία και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων, όποτε η ίδια το κρίνει σκόπιμο.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι αντικείμενο των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία είναι η εξεύρεση λύσης στο θέμα της υφαλοκρηπίδας, πρόσθεσε ότι η Αθήνα σέβεται την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών και τάσσεται υπέρ της παραπομπής στο δικαστήριο της Χάγης σε περίπτωση μη εξεύρεσης λύσης.

Είπε επίσης ότι δεν δέχεται να αμφισβητεί κανείς τον πατριωτισμό οποιουδήποτε κόμματος ή πολιτικού και κάλεσε όλα τα κόμματα να είναι μια γροθιά σε αυτά τα ζητήματα.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. Μιλώντας στον RealFm, διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη.

Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε ότι γίνονταν συζητήσεις, αλλά δεν υπήρχε καμία συμφωνία, καθώς μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

5 σχόλια:

  1. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης διέψευσε τους ισχυρισμούς του πρώην πρέσβη της Τουρκίας Ντενίς Μπουλούκμπασι ότι επί θητείας Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών η Ελλάδα είχε δεχθεί να μην επεκτείνει σε ορισμένες περιοχές τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

    Ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και συμμετείχε στις διερευνητικές επαφές, τόνισε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, ότι γίνονταν συζητήσεις, αλλά δεν υπήρξε καμία συμφωνία, καθώς "μοναδικός στόχος της Αθήνας ήταν η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. E, επεκτείντέ τα, λοιπόν, που να σας πάρει ο διάολος, επεκτείντέ τα! Τώρα είναι η ώρα, καταραμένοι προδότες!

    α) Η Τουρκία έχει ανοικτά μέτωπα με Συρία, Κούρδους και Ισραήλ

    β) Δεν είναι στα καλύτερά της με ΗΠΑ

    γ) Η τάξη στις ΕΔ της έχει μάλλον διασαλευτεί

    Τι περιμένετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Χάγη βγάζει αποφάσεις ισορροπίας; Το ΔΔΧ δεν θέλει να υπάρξει κανένας παραπονούμενος. Η Τουρκία δημιουργεί προβλήματα με την Ελλάδα, απο το μηδέν, και δεν έχει τίποτα να χάσει. Το ίδιο και τα Σκόπια που μας έστειλε στην Χάγη για το θέμα του βέτο για το ΝΑΤΟ. Νομίζετε ότι η απόφαση θα είναι 100% υπέρ της Ελλάδος; (ακόμη και αν το δίκιο και οι διεθνείς νόμοι είναι υπερ της). Αφού έχουν υπογραφεί διεθνείς συνθήκες και η Ελλάδα τις τηρεί, ποιο το νόημα να πάμε στο δικαστήριο να υπερασπιστούμε τα αυτονόητα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαφῶς πρῶτα τὰ 12 ν.μ. καὶ μετὰ ἡ Α.Ο.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσφυγή στο ΔΔΧ, πριν ασκήσει η Ελλάδα το δικαίωμά της στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 νμ, θα είναι ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ.

    Την πρόταση προσφυγής στην Χάγη και μάλιστα «για όλα τα ζητήματα»(!), είχε κάνει ο τέως ΠτΔ, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος θεωρείται και έγκριτος νομικός, με άρθρο του στην «Καθημερινή», 28-5-2006, αλλά δέχτηκε καταιγισμό απαντιτηκών άρθρων, που απεδείκνυαν το λανθασμένο του σκεπτικού του. Ο ιστότοπος «Αντίβαρο» είχε κάνει συλλογή των άρθρων αυτών, κορωνίδα των οποίων θεωρείται αυτό του πρώην ΠτΔ, Χρήστου Σαρτζετάκη: ΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΘΝΙΚΩΣ ΕΠΙΖΗΜΙΟΥ ΑYTOΠΑΓΙΔΕΥΣΕΩΣ . Πολύ καλό επίσης (είχε μπει και στο «Αντίβαρο») αυτό του Ηρακλειώτη δικηγόρου Γιάννη Ξυλούρη: Το νομικά αβάσιμο της προτάσεως Στεφανόπουλου

    Η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 νμ, όχι μόνον είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας, αλλά θα λύσει μία σειρά προβλημάτων με την Τουρκία, που δημιουργήθηκαν από τον ενδοτισμό των ποντικοπολιτικάτηδων που μας κυβερνούν. Θα πάνε περίπατο οι «γκρίζες ζώνες» και τα πράγματα θα παγιωθούν όσον αφορά στα σύνορά μας (θαλάσσια και εναέρια) με την γείτονα. Δυστυχώς, δεν έχομε ηγέτες, παρά ψοφοδεή ανθρωπάκια τύπου Σημίτη, ή/και εξωνημένους από την Τουρκία, που φοβούνται το casus belli, ή ενεργούν αδίστακτα και ολοφάνερα για το συμφέρον της Άγκυρας.

    Όταν ο λαός δεν γνωρίζει ή αδιαφορεί, «ουδέν δύναται γενέσθαι των δεόντων», όπως έλεγε και ο Δημοσθένης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.