11/8/11

Συνεχίζουν τις επιθέσεις

Ο ψευδοϋπουργός εξωτερικών τα έβαλε με την Ερατώ Μαρκουλλή.Για αλαζονεία κατηγορούν τους Ε/κ οι Τούρκοι, την ίδια στιγμή που επιμένουν ότι δεν δικαιούται η Κυπριακή Δημοκρατία να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα, αξιοποιώντας το φυσικό της πλούτο. Έπρεπε να μας ρωτήσουν, αναφέρει η αντιπολίτευση.

Την αντίδραση του λεγόμενου υπεξ του ψευδοκράτους Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν προκάλεσαν οι δηλώσεις της Υπουργού Εξωτερικών Ερατώς Κοζάκου Μαρκουλλή, η οποία κατηγόρησε την Τουρκία για αλαζονική συμπεριφορά. Ο Οζγκιουργκιούν, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, υποστήριξε ότι η κ. Μαρκουλλή με τη στάση της δείχνει ότι απλώς «δεν γνωρίζει τα όρια».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δήλωσή του ο λεγόμενος υπεξ ισχυρίστηκε ότι η Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας έδειξε «το γνωστό αχαρακτήριστο στυλ της» αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της.

Ισχυριζόμενος ότι είναι η ε/κ πλευρά που επιδεικνύει αλαζονεία, που έχει καλομάθει όλα αυτά τα χρόνια και που έγινε μέλος της ΕΕ μονομερώς, κατά τον ισχυρισμό του, ο Οζγκιουργκιούν είπε ότι η πραγματική αλαζονεία έχει να κάνει με την προσπάθεια της ε/κ πλευράς να κερδίσει τη στήριξη άλλων χωρών-μελών της ΕΕ στη στάση της, «η οποία παραγνωρίζει το διεθνές δίκαιο».

Ο λεγόμενος υπεξ ισχυρίστηκε ακόμη ότι η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, επιχειρεί να σφετεριστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, δημιουργώντας τετελεσμένα στην περιοχή. Ανέφερε, μάλιστα, ότι η αναγκαία απάντηση σε αυτές τις προσπάθειες θα δοθεί, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Θύμωσε κι ο Τύπος
Η «Χουριέτ» δημοσιεύει δεύτερη ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα κατεχόμενα, με τον τίτλο «Οι Ε/κ χαρακτήρισαν την Τουρκία αναιδή». Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι η νέα ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή «χάλασε και αυτή τη γλώσσα της» μετά τον Ισραηλινό υπουργό, μιλώντας για την Τουρκία.

Η νέα υπουργός χαρακτήρισε, όπως αναφέρεται, ως «νταηλίκι» την αντίδραση της Τουρκίας για τις γεωτρήσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στην ανατολική Μεσόγειο τον Οκτώβριο και χαρακτήρισε την Τουρκία «αναιδή». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις της κ. Μαρκουλλή. Η ίδια είδηση καταχωρήθηκε στην ιστοσελίδα του CNN Turk με τον τίτλο «Η νέα Ε/κ ΥΠΕΞ χάλασε το στόμα της». Στο θέμα κάνει ειδησεογραφική αναφορά και η «Τζουχουριέτ» σε μικρό μονόστηλο των εσωτερικών σελίδων, με τον τίτλο «Απάντηση στην Τουρκία για το πετρέλαιο».

Άλλη θεωρία
Πιο ήπια από την ψευδοκυβέρνηση και την Άγκυρα στάση τήρησε ο αρχηγός της λεγόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης στα κατεχόμενα Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, αναφερόμενος στις έρευνες για φυσικό αέριο. Παραδέχθηκε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και ως εκ τούτου οι ενέργειές της συνάδουν με το διεθνές δίκαιο, αλλά υποστήριξε ότι δεν συνάδουν με τις συμφωνίες του 1960, αφού, όπως ισχυρίστηκε, «οι έρευνες διεξάγονται χωρίς τη συγκατάθεση του ισότιμου συνεταίρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, των Τ/κ».

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Γιοργκαντζίογλου είπε ότι και οι Τ/κ έχουν δικαιώματα στην Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία δεν θα μπορέσει να πετύχει στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τις έρευνες, καθότι η εταιρεία που τις ανέλαβε είναι αμερικανική και η Αμερική θα διαφυλάξει τα συμφέροντα της εταιρείας. Επανέλαβε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να επικεντρωθούν στην επίλυση του προβλήματος και αναφέρθηκε στις «αρνητικές», όπως τις χαρακτήρισε, επιπτώσεις που θα έχει σε όλους η έρευνα για φυσικό αέριο, αν αυτή διεξαχθεί πριν από την επίλυση του Κυπριακού. Κάλεσε, επίσης, την Τουρκία να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Χαρά για το προσχέδιο

Εν τω μεταξύ, θετικά φαίνεται να εισπράττεται στην Άγκυρα το προσχέδιο της έκθεσης του Μπαν Κι Μουν για την κατάσταση των συνομιλιών. Η τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ» δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες ανταπόκριση του Ομέρ Μπιλγκέ από τα κατεχόμενα, με τον τίτλο «Προθεσμία στην Κύπρο μέχρι τέλους του έτους» και τον υπέρτιτλο «Ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών υποστήριξε την Τουρκία». Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ, στην έκθεσή του προς το ΣΑ, τόνισε ότι προτίθεται, μετά τις συνομιλίες των δύο πλευρών μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, να οργανώσει μια πολυμερή διεθνή διάσκεψη με τη συμμετοχή και των εγγυητριών χωρών (Τουρκία, Ελλάδα, Βρετανία). Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη σχετική έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ. http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/409148

1 σχόλιο:

  1. Καλό θα είναι η φωτό του ΤΑΣΟΥ να μπαίνει πιο συχνά να θυμόμαστε πώς είναι ο ΈΛΛΗΝΑΣ!!! Κατάθλιψη μας έχει πιάσει με τούτα τα low life που μας ..."κυβερνάνε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.