17/8/11

Επινόησαν ανύπαρκτη τουρκική άσκηση για λόγους δημοσιότητας!

Η εσκεμμένη κατασκευή σεναρίου μιας ανύπαρκτης τουρκικής άσκησης, η οποία δήθεν σχεδιαζόταν κατά της Ελλάδας – για λόγους που πιθανόν εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα εντός και εκτός της χώρας – έχει ενοχλήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και το ΓΕΕΘΑ.Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά και με αφορμή στρατιωτικό δυστύχημα σε σχολείο εκπαίδευσης στελεχών της Τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, στο οποίο μετείχαν υπαξιωματικοί προτού μετατεθούν στο κουρδικό μέτωπο, κύκλοι διαστρέβλωσαν τα δεδομένα, παρουσιάζοντας μιαν εντελώς ψευδή πραγματικότητα, παραπλανώντας ταυτόχρονα και σειρά ελληνικών ΜΜΕ!


Όπως διευκρίνισαν άριστα πληροφορημένες πηγές του ΓΕΕΘΑ, της ΕΥΠ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το περιστατικό στο οποίο τραυματίστηκαν 15 τουλάχιστον στρατιωτικοί συνέβη στην περιοχή της Φώκαιας. Συγκεκριμένα η έκρηξη βλήματος όλμου από λανθασμένη σκόπευση και λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας, επέφερε παράπλευρες απώλειες γεγονός που οδήγησε τις τοπικές αρχές να εκδώσουν ανακοίνωση, καθώς η Στρατοχωροφυλακή υπάγεται στο Υπουργείο των Εσωτερικών.

Όμως παρότι το συμβάν δεν αποσιωπήθηκε, έτυχε της γνωστής παραπληροφόρησης από… σεσημασμένες πηγές, οι οποίες ελλείψει ειδήσεων… αποφάσισαν να τις δημιουργήσουν, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Με αφορμή το γεγονός της εντοπιότητας της συγκεκριμένης σχολής με την μονάδα των Πεζοναυτών, κατασκεύασαν σενάριο περί άσκησης κατάληψης ελληνικού νησιού!

Επιτελείς του ΓΕΕΘΑ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας γνωρίζοντας τα πραγματικά δεδομένα και σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ, εξέφραζαν αγανάκτηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι κύκλοι στην Ελλάδα κάνουν ότι μπορούν για να περάσουν την τουρκική προπαγάνδα του φόβου, χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες…

Οι στρατιωτικές πηγές τόνισαν ότι οι τουρκικές ασκήσεις με αντικείμενο την επίθεση κατάληψης νήσου είναι γνωστές, παρακολουθούνται στενότατα, λαμβάνουν χώρα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες με τη συμμετοχή δυνάμεων από διαφόρους κλάδους και διεξάγονται ειδικά τη νύκτα (Σημ. το συμβάν συνέβη περί τις 16.00 το απόγευμα).

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεταν, όσοι υποστηρίζουν ότι στη δήθεν «άσκηση» μετείχαν και άλλες μονάδες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με στόχο την επιθετική δραστηριότητα κατά της χώρας μας, «αν δεν είναι φαντασιόπληκτοι, τότε είναι τουλάχιστον κακοπληροφορημένοι, ή ανεύθυνοι και επιπόλαιοι στη διασταύρωση των ειδήσεων».

Κι εμείς με τη σειρά μας, αρνούμαστε να πιστέψουμε ότι είχαν άλλους σκοπούς και δεχόμαστε την εξήγηση ότι έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης, καθότι εάν ίσχυε οτιδήποτε άλλο, θα αποτελούσε όνειδος για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα.

Δεν είναι δυνατόν Έλληνες δημοσιογράφοι να θέτουν το ατομικό τους συμφέρον πάνω από τα εθνικά συμφέροντα προσπαθώντας να δημιουργήσουν ζήτημα εκεί που δεν υπάρχει, καθότι εάν αυτό συνέβαινε τότε απλώς θα ενέπιπτε στις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου και η πάταξη του φαινομένου σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία – που θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι η Ελλάδα – θα ήταν σκληρότατη προς παραδειγματισμό. Κι εδώ δεν μιλάμε για την προτροπή… σε βαθμό παρεξηγήσεως για την προμήθεια του τάδε ή του δείνα οπλικού συστήματος, αλλά για απόπειρα δημιουργίας κλίματος που θα μπορούσε να εμπλέξει τη χώρα σε περιπέτειες.

Κι αυτό είναι εγκληματικό. Αναρωτιέται ο νουνεχής αναγνώστης, εάν αυτά συμβαίνουν εν καιρώ ειρήνης, τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πραγματικής έντασης και κλιμάκωσης; Πόση ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στη χώρα τέτοια ανευθυνότητα; Τη βασική ευθύνη όμως φέρουν αυτοί που επιτρέπουν να αναπτύσσονται τέτοια νοσηρά φαινόμενα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ανοίγουν τον λάκκο στον οποίο την κρίσιμη στιγμή θα πέσουν οι ίδιοι μέσα.
http://www.defence-point.gr/news/?p=17383

Σχέδιο τουρκικής απόβασης σε ελληνικό νησί αποκαλύπτεται τυχαία! -http://infognomonpolitics.blogspot.

9 σχόλια:

  1. Και όλως τυχαίως,σήμερα,μόλις προσπαθώ να ανοίξω το defencepoint με αποτρέπει το antivirus....

    Όσο για το defencenet,τι να πώ,δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει κανείς για την ποιότητα των ''ειδήσεών'' του,νά'χαμε να λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ´´Όπως διευκρίνισαν άριστα πληροφορημένες πηγές του ΓΕΕΘΑ, της ΕΥΠ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας...´´
    Ποιες είναι αυτές οι πηγές;;; Γιατί δεν τις αναφέρετε;;; Αυτό που κανετε δεν είναι δημοσιογραφία, είναι αερολογίες του σκουπιδοτενεκε.

    Και αυτά που γράφετε είναι γελιοτητες. Μας λέτε ότι δεν έχουμε λόγο να ανησυχούμε με αυτά που κάνουν οι Τουρκοι, αν είναι δυνατόν. Θέλετε μήπως και να τους θεωρήσουμε θύματα των Κούρδων, Κυπρίων, Ελλήνων, Αρμενίων, και όλων των υπολοίπων γειτόνων τους;

    Το αν κάποιο άλλο blog κατα καιρούς γράφει και κάποια υπερβολή αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι αυτο που κάνετε εσείς δεν έχει καθόλου σχέση με δημοσιογραφία αλλά είναι σκέτη σκουπιδογραφια.

    Αλλά δεν είναι τυχαία αυτά που γράφετε. Είναι προφανώς πολύ σκόπιμα. Με αλλά λόγια αυτο που κάνετε είναι καλυμενη προπαγάνδα. Επικίνδυνη προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκείνα τα τουρκικά χιούρον... τα ισραηλινά ντέ.. Πετάνε ακόμα πάνω απο τη Χίο ή... τα έπιασε λάστιχο!!!Να μας το πούνε.. σε αποκλειστικότητα αμα το 'χουνε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Κι αυτό είναι εγκληματικό. Αναρωτιέται ο νουνεχής αναγνώστης, εάν αυτά συμβαίνουν εν καιρώ ειρήνης, τι θα συνέβαινε σε περίπτωση πραγματικής έντασης και κλιμάκωσης; Πόση ζημιά θα μπορούσε να προκαλέσει στη χώρα τέτοια ανευθυνότητα; Τη βασική ευθύνη όμως φέρουν αυτοί που επιτρέπουν να αναπτύσσονται τέτοια νοσηρά φαινόμενα, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι ανοίγουν τον λάκκο στον οποίο την κρίσιμη στιγμή θα πέσουν οι ίδιοι μέσα."

    Εδώ και καιρό φωνάζω για τον ψυχολογικό πόλεμο που δεχόμαστε και να που οι εξελίξεις παρείχαν και -επιπλέον μία, ορατή και σε τυφλό- απτή απόδειξη.

    Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του και τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν κάποιες κινήσεις από Ελληνικής πλευράς τις τελευταίες ημέρες που δείχνουν αφύπνιση: η οπτική ίνα, η μία άκρη της οποίας ήταν εκεί που έκουγαν και η άλλη σε δύο όργανα το κάτω μέρος του σώματος, ξεβιδώθηκε, ανασηκώθηκε και συνδέθηκε με τον εγκέφαλο. Αυτό το τυχαίο(;) γεγονός είχε άμεσα αποτελέσματα και είναι σαφές δείγμα ότι μπορούμε να κάνουμε θαύματα εάν ξεφύγουμε από τον μικρόκοσμο που χτίζει μια επηρρεασμένη από τον ψυχολογικό πόλεμο σκέψη.

    Μπράβο και μακάρι να είναι η αρχή της αλλαγής σε πολλά ζητήματα: την έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Τα ζητήματα του ψυχολογικού πολέμου, υποσύνολο του πληροφοριακού πολέμου ο οποίος εντάσσεται στην επικοινωνία και την ενημέρωση, είναι όντως ζωτικής σημασίας και πρέπει να τύχει αντίστοιχης φροντίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άρη
    δεν είναι ανάγκη να σκοτωνόμαστε όταν διαφωνούμε.
    Εμείς αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα του defencepoint.
    Eκτός αυτού, εγώ ο ίδιος έκανα έρευνα στις τουρκικές πηγές και διαπίστωσα ότι δεν έγινε καμία άσκηση από τους πεζοναύτες και από τους βατραχανθρώπους.
    Το ατύχημα με το βλήμα όλμου έγινε στη Σχολή-Κέντρο Εκπαιδεύσεως Κομάντο της Στρατοχωροφυλακής, που εδρεύει στη Φώκαια, σε διαφορετικό στρατόπεδο από αυτό της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.
    Από βλήμα όλμου που έπεσε εγγύτερα, και έσκασε κοντά σε κλάση εκπαιδευομένων μονίμων λοχιών, τραυματίστηκαν τέσσερις μόνιμοι λοχίες, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Σμύρνης.
    Υπάρχουν φωτογραφίες και ονόματα των τραυματισθέντων.
    Δεν προκύπτει από πουθενά ότι έγινε τέτοια άσκηση.
    Άλλωστε, για να γίνει τέτοια άσκηση προϋποτίθεται συμμετοχή πλωτών μέσων και ελικοπτέρων.
    Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν έγινε.
    Πού τη βλέπεις την προπαγάνδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήμασταν απο τους πρώτους Ιστότοπους που δημοσιεύσαμε την Είδηση. Απο την ελάχιστη πληροφόρηση που είχα εκείνη την στιγμή:"έγραψα 15 τούρκοι τραυματίες απο έκρηξη βλήματος όλμου σε σχολείο εκπαίδευσης της στρατοχωροφυλακής". Στην συνέχεια όταν είδα την είδηση στο Onalert και στο Defencenet έσπευσα να κάνω την ανάλογη διόρθωση.

    Απο εκεί και πέρα τα όσα γράφει ο Ιστότοπος Defencenet είναι αποτέλεσμα δικής του έρευνας και ήμουν υποχρεωμένος να τα δημοσιεύσω.To ίδιο έπραξα και για το άρθρο του defence-point.

    Η θέση μου είναι καθαρή και διάφανη τον καθένα μας τον χαρακτηρίζουν τα όσα γράφει. Με μια μικρή επισήμανση όμως η φερεγγυότητα μας είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των λαθών μας. Αλλο όμως το λάθος στην μετάφραση και άλλο το "λάθος" του φουσκώματος της είδησης για να αποκτήσουμε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Αυτό κύριε αγαπητέ αναγνώστη λέγεται παραπλάνηση και η παραπλάνηση σε εθνικά ζητήματα άπτεται πολύ σοβαρού αδικήματος.

    Για την Τουρκία αγαπητέ αναγνώστη δεν δύνασαι να μας παραδώσεις κανένα μάθημα αποκαλύπτουμε το πραγματικό πρόσωπο του τουρκικού φασιστικού κράτους και παρακράτους σε όλες τις εκφάνσεις του.

    Τα περί προπαγάνδας, γελοιότητας, σκουπιδογραφίας στα επιστρέφω είσαι πολύ μικρός (σε ηθικό ανάστημα) για να πείς κάτι τέτοιο σε αυτό τον χώρο και να θυμάσαι την Λαική παροιμία "Οσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" άλλου ψάξε για "ξινά" σταφύλια λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η βλακεία είναι ανίκητη! Επινόησαν ...τουρκική άσκηση απόβασης εναντίον της Ελλάδας!
    http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=7659

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ναί ο Σάββας το ξεκαθάρισε καλά εχτές το βράδι στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο" του Εξτρα, όπου τον ρώτησαν επί τούτου.
    Το είπε καθαρά.
    Αλλο η επαγρύπνηση, άλλο η κινδυνολογία η είτε ανόητη, είτε σκόπιμη.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σαββα,
    Απευθυνομουνα σε αυτους που εγραψαν αυτο το αρθρο, οχι σε εσενα. Εσεις απλα το αναδημοσιευσατε και δεν ειναι κακο αυτο. Με συγχωρεις για την συγχυση.

    Η κριτικη μου (στο defence-point.gr) δεν ηταν σχετικα με το τι εγινε - δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι εγινε, αλλα στον τροπο που γραφηκε το αρθρο τους. Παραθετουν μηδεν στοιχεια, κανοντας καποιες πομπωδεις αναφορες σε ΓΕΕΘΑ, ΕΥΠ και Υπουργειο Εθνικης Αμυνας (δηλαδη δεν αφησαν και κανεναν απ'εξω) και μετα αναλωσαν ολο το αρθρο στο να κριτικαρουν αλλους δημοσιογραφους. Αυτος ο τροπος γραψιματος νομιζω οτι ειναι επικινδυνος γιατι προωθει γνωμες χωρις να παραθετει αποδειξεις και αυτο ειναι ενας απο τους τροπους για να κανει καποιος προπαγανδα. Και οταν αυτο σχετιζεται με εθνικα θεματα ειναι επικινδυνο.

    Εσυ εγραψες μια παραγραφο για να απαντησεις στο σχολιο που εκανα και αφ'ενος απαντησες πολιτισμενα, αφ'ετερου προσπαθησες να παραθεσεις στοιχεια που να στηριζουν την γνωμη σου - απο ενστικτο εγραψες με τροπο σωστο. Το defence-point εκανε ακριβως το αντιθετο. Δεν τους ξερω και η κριτικη μου περιοριζεται μονο σε αυτο το αρθρο που εγραψαν.

    Παρεπιπτοντως θα εχεις δει και το αλλο αρθρο του defencenet.gr "Διείσδυση της ΜΙΤ στα ελληνικά ΜΜΕ!" του οποιου οπως λενε επεται συνεχεια. (Δεν υπονοω οτι το defencenet.gr εχει δικιο για να μην παρεξηγηθω παλι.) Ειναι φανερο οτι υπαρχει καποιο προβλημα οταν στον χωρο που ασχολειται με τα εθνικα θεματα τα νερα ειναι θολα και εχει καταντησει δυσκολο να ξερει κανεις ποιους να πιστευει - ποιοι χαιρονται με αυτη την κατασταση; Γι'αυτο, ιδιαιτερα αυτοι που ξερουν και ενδιαφερονται για την αληθεια (defence-point, αν υποθεσουμε οτι ειναι πραγματικα πατριωτες) καλυτερα να μπαινουν στον κοπο και να τεκμηριωνουν αυτα που γραφουνε οταν κανουν κριτικη ιδιαιτερα σε αλλους Ελληνες. Διαφορετικα πολλοι ανθελληνες οφελουνται και οι Ελληνες ζημιωνονται.

    Πιστευω να ξεκαθαρισα τι εννοουσα.

    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.