9/8/11

Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν σε ενέδρα κούρδων "τρομοκρατών"

Πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός, σκοτώθηκαν σε ενέδρα "τρομοκρατών" στο βορειοδυτικό Ιράν κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπως δήλωσε σήμερα ένας τοπικός αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Fars. "Πέντε αστυνομικοί έγιναν μάρτυρες όταν το όχημά τους καταστράφηκε τη Δευτέρα από τρομοκράτες", δήλωσε ο Χαμίντ Αχμαντιάν, νομάρχης του Μακού.
Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτη δύναμη του ιρανικού στρατού, εξαπέλυσε στις 16 Ιουλίου μία ευρεία επιχείρηση εναντίον των βάσεων των Κούρδων της αυτονομιστικής οργάνωσης PJAK (Κόμμα για την Ελεύθερη Ζωή στο Κουρδιστάν) στα βορειοδυτικά της χώρας και, όπως αναφέρουν, έχουν σκοτώσει περισσότερους από 50 αντάρτες. Ο ιρανικός στρατός έχει επιβεβαιώσει ότι 8 άνδρες του έχουν χάσει τη ζωή τους στις συγκρούσεις.

Στον αντίποδα οι αριθμοί που δίνουν οι Κούρδοι μαχητές του PJAK για τις δέκα ημέρες συγκρούσεων με τον Ιρανικό στρατό είναι 3 Ιρανοί στρατηγοί νεκροί (οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους  7 ανώτερους Ιρανούς Στρατηγούς) και  255 στρατιώτες  ενώ οι απώλειες των Κούρδων ανέρχονται σε  8 μαχητές νεκρούς και τέσσερις τραυματίες


Ε.Μ. © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.