3/8/11

Πωλούν εκκλησία οι Τούρκοι

ENANTIτου ποσού των 400 χιλιάδων δολαρίων πωλείται, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Τurkiye, η εκκλησία των Αρχαγγέλων στα Μουδανιά της Προύσας. Η Τurkiye στην πρώτη σελίδα και με τον τίτλο «Εκκλησία προς πώληση από τον ιδιοκτήτη της» αναφέρει πως η εκκλησία των Αρχαγγέλων, που είναι 1227 ετών, αναζητά νέο ιδιοκτήτη έναντι 400 χιλ. δολαρίων. Οπως αναφέρεται, ο ιδιοκτήτης της εκκλησίας την πουλάει, επειδή δεν δίδεται άδεια αναπαλαίωσης στα ιστορικά μνημεία και αυτή είναι η τρίτη παλαιότερη εκκλησία του κόσμου.
Η εκκλησία κατασκευάστηκε από τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνο Πορφυρογέννητο ΙV, μεταξύ 780-797 μ.Χ., και είχε αγοραστεί πριν από 10 χρόνια, από τον επιχειρηματία Μετέ Γιαλτσίν, ο οποίος θέλησε να κάνει αναπαλαίωση, αλλά οι Αρχές δεν του το επέτρεψαν και ως εκ τούτου θέλει να την πουλήσει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, έγινε πρόταση στον Πατριάρχη Φαναρίου Βαρθολομαίο που την επισκέπτεται κάθε χρόνο, να την αγοράσουν, αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή.
http://www.philenews.com/digital/ 

4 σχόλια:

  1. Αν κι επιχειρηματίας αγνόησε τα κριτήρια που κρατούν "ψηλά" την αξία μεταπώλησης..
    Χαίρομαι που κοιτώντας το δέντρο έχασε το δάσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να την αγοράσει το Βατικανό. Στο κάτω κάτω το Σχίσμα έλαβε χώρα αιώνες μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προτείνω οι αναγνώστες του ιστολογίου να αγοράσουμε την εκκλησιά μας.

    Εγώ δίνω 100 ευρώ σαν αρχή.
    Τί λέτε;

    Έτσι να καταγραφεί και στην ιστορία ότι την ώρα που η Ελλάδα βούλιαζε οικονομικά κάποιοι Έλληνες διατηρούσαν την Πίστη τους.

    Ο Μεγαλοδύναμος δεν θ'αφήσει γιά πολύ να βεβηλώνονται τα ιερά μας και τα όσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως γνωρίζει κανένας γιατί δέν τήν αγοράζει τό Πατριαρχείο; Γιά τό ελληνικό κράτος δέν συζητώ γιατί αυτοί είναι όλοι τους γενίτσαροι καί εξωμότες. Δίνουν λεφτά μόνο γιά τζαμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.