23/8/11

Όταν ο πολυδιαφημισμένος "έξυπνος" αποδεικνύεται ένας απλός εξυπνάκιας

«Καμπανάκι» IIF για τις διμερείς εγγυήσεις από την Ελλάδα
Οι αξιώσεις χωρών της ευρωζώνης για εγγυήσεις από την Ελλάδα, ανάλογες με αυτές που έχει συμφωνήσει με τη Φινλανδία, αποτελούν «αρνητική εξέλιξη» και θα μπορούσαν να περιπλέξουν τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

«Μια επιπλοκή θα ήταν, αν μία ή δύο χώρες εξασφαλίσουν διμερείς εγγυήσεις από την Ελλάδα, τότε περισσότερες χώρες να θελήσουν το ίδιο και αυτό καθιστά την όλη διαδικασία έγκρισης πιο περίπλοκη και δύσκολη» δήλωσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του IIF, ο Hung Tran.
Παράλληλα, ανέφερε πως η Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης προς τις τράπεζες για την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.
Πηγή: Reuters, Ναυτεμπορική

6 σχόλια:

  1. Εἶναι ἁπλό: Ὁ φινλανδικὸς λαὸς ψήφισε μὲ κριτήριο ὄχι ἄλλα χρήματα στὸν νότο.

    Δύο χρόνια εἶδαν οἱ ἄνθρωποι (εὐρωπαῖοι) ὅτι σχεδὸν τίποτε δὲν ἄλλαξε. Δὲν εἶναι θέμα ἐξυπνάδας, ἀλλὰ ἔργων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. George Horton για τους Έλληνες πολιτικούς
    «Είναι απίστευτο, θα έλεγα αδύνατο,
    μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι Έλληνες πολιτικοί,
    προκειμένου να διατηρήσουν το κόμμα τους στην εξουσία έστω και μια εβδομάδα παραπάνω: μπορούν να θυσιάσουν την πατρίδα τους…..»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Nα σημειωθεί, ότι, η χοντρούλα Jutta πριν γίνει αρχηγός του SPD Φινλανδίας και υπουργός οικονομικών, και πριν τουμπάρει τον δικό μας πανέξυπνο Benny, ήταν μια απλή δασκάλα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με μόλις 4 χρόνια εμπειρίας !!! (ως δασκάλα δημοτικού)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βενιζέλος την πάτησε. Εξ αιτίας τής βουλιμίας του για εξουσία, δέχτηκε ένα πόστο - καυτή πατάτα τού οποίου δεν γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Τα αποτελέσματα είναι κραυγαλέα. Για τη χώρα βέβαια δεν μπαίνει θέμα, έτσι κι αλλοιώς τη μεγάλη ζημιά την έκανε ο Παπακωνσταντίνου που υποτίθεται ότι γνωρίζει καλά το αντικείμενο. Από την άλλη, αν όντως το γνωρίζει καλά το αντικείμενο ο Παπακωνσταντίνου, τότε μπαίνει άλλο ζήτημα, πολύ χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το παρακάτω είναι μέρος ανάρτησης στο μπλόγκ Τρομακτικό,το οποίο θεωρω ότι λέει πολλά...

    ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΙΣΧΡΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!
    Την περίοδο αυτή υπογράψαμε και λάβαμε το πιο αισχρό δάνειο που έχει πάρει ποτέ χώρα! Αισχρό όχι για το μέγεθός του, μιας και ήταν σχετικά μικρό αλλά επαίσχυντο για τον λόγο που το λάβαμε! Προσέξτε λοιπόν: Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή! Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης! Και το πέτυχε αυτό! Η γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό. Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας! Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι … η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς”!Όμως ήταν κάτι που υπήρχε σε Ελληνικά εδάφη και δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο! Ετσι μας εξανάγκασαν να την αγοράσουμε! Κι επειδή ως συνήθως δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν το δάνειο και μάλιστα σε δολάρια. Μας έδωσαν ένα Καναδικό (δηλαδή Γαλλικό) δάνειο 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας!Είπε κανείς τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.