3/8/11

Σκέψεις για επιπλέον παραμονή αμερικανικού στρατού στο Ιράκ

Η πολιτική ηγεσία του Ιράκ συμφώνησε την Τρίτη να επιτρέψει στον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ για το αν τα αμερικανικά στρατεύματα θα πρέπει να παραμείνουν για να εκπαιδεύσουν τις ιρακινές δυνάμεις μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία για την αποχώρησή τους.

Οκτώ χρόνια και πλέον μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ για την απομάκρυνση του Σαντάμ Χουσέιν οι εναπομείναντες 46.000 αμερικανοί στρατιώτες είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσουν στο τέλος του χρόνου όταν ολοκληρωθεί η διμερής συμφωνία για την ασφάλεια.Οι ηγέτες των μεγαλύτερων κομμάτων του Ιράκ συναντήθηκαν χθες Τρίτη για να συζητήσουν το θέμα.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν αναφέρουν ότι “οι ηγέτες συμφώνησαν να εξουσιοδοτήσουν την ιρακινή κυβέρνηση να ξεκινήσει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ που περιορίζονται σε θέματα εκπαίδευσης”.Αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει την απόφαση αυτή.

Η όποια συμφωνία, ωστόσο, χρειάζεται την έγκριση του ιρακινού κοινοβουλίου και ορισμένοι από τους συμμάχους του Μάλικι έχουν απορρίψει το ενδεχόμενο παραμονής των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.http://www.onlycy.com

7 σχόλια:

  1. Μου θυμιζει το παιχνιδι του ποντικου με την γατα και το τυρακι.
    Το τυρακι εδω ειναι οι Κουρδοι που προκαλουν τουρκια και ιραν και ωθουν παγιδευοντας το Ιραν να στειλει ολοκληρο στρατο απο ...μουσατους εντος του ιρακινου εδαφους για να κυνηγησουν τους Κουρδους.
    Ο ποντικος ειναι το Ιραν...προς το παρων (η τουρκια μετα) που μπαινει στο ιρακ για να κυνηγησει τους κουρδους-τυρακι.
    Τωρα ποια ειναι η γατα??? μα αυτη που καραδοκει σε φερμα να βρει την καλυτερη ευκαιρια για να χαψει τον ποντικο-Ιραν που μπηκε να χαψει το τυρακι-κουρδους που το τοποθετησε το...αφεντικο της γατας!!!!Ποιο ειναι το αφεντικο της γατας.Βρεστε το εσεις γιατι καποιοι μπορουν να ξαναπουνε="Στεργκ σε ...χανω δεν μπορω να σε παρακολουθησω"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μηπως η "γατα" ηρθε στον κοσμο το 1783 και γνωρισε ενα αγριο εμφυκιο πολεμο την περιοδο 1861-1865;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Βούλγαρης είπε...
    Μηπως η "γατα" ηρθε στον κοσμο το 1783 και γνωρισε ενα αγριο εμφυκιο πολεμο την περιοδο 1861-1865;

    Εχασες.Συνεχισε....αλλα δεν θα σου πω λεπτομερειες αλλες.
    Τα γεγονοτα αυτων των ημερομηνιων εχουν σχεση με το...αφεντικο της γατας και οχι με την ιδια την γατα
    Και ειναι απλως κομματι ενος παζλ και τιποτα παρα πανω.Το μεν πρωτο σημαινει την εμμεση πλεον και οχι αμεσα εμφανη συνεχιση της ιστοριας
    το δε δευτερο σημαινει την εσωτερικη διαμαχη για το αν οι μαυροι θα συνεχισουν να ειναι εμφανως δουλοι η αφανως δουλοι και εργαζομενοι καταναγκαστικα στις φυλακες οπου θα εγκλειονται σε μεγαλα πληθυσμιακα ποσοστα.Οπως βλεπεις κερδισαν οι δευτεροι στο πως θα συνεχιστει η ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μηπως η "γατα" εχει ονομα με 4 φραματα εκ των οποιων τα 2 πρωτα σημαινουν "Βορειο Ατλαντικο";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μη με ζοριζεις Χρηστο...σεβασου την ηληκια μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικές φορές,όταν γράφεις κάτι και ο άλλος δεν το καταλαβαίνει ή ζητά διευκρίνηση για να μην καταλάβει λάθος,δεν σημαίνει ότι είναι χαζός.

    Όσο για τα ''αφεντικά'' που λές,σχεδόν ποτέ δεν πρόκειτε για κράτη αλλά για συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένους στόχους,ιδεολογίες και μέσα.

    Και για να μην παρεξηγηθώ,εξηγώ ότι δεν ενοώ τους Εβραίους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ενταξη Χρηστο οπως τα λες ειναι.Καποια στοιχεια παραπλησια θα διαβασεις σε λιγο σε αλλη αναρτηση και ελπιζω να σε ευχαριστησουν αρκετα γιατι ξερω οτι ψαχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.