11/8/11

Ομάδες «κρούσης» θα λύνουν τα κοινωνικά προβλήματα των στελεχών του στρατού

Τα παράπονά σου στον αξιωματικό!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
Πρακτική fast track με ομάδες «κρούσης» εισάγει το υπουργείο Αμυνας για την άμεση αντιμετώπιση και επίλυση κοινωνικών προβλημάτων των στελεχών στις Ενοπλες Δυνάμεις, που σχετίζονται με την καθημερινότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του υπουργού Αμυνας Πάνου Μπεγλίτη συγκροτήθηκε Διακλαδική Επιτροπή Κοινωνικών Προβλημάτων στο ΓΕΕΘΑ. Ηδη ο επικεφαλής αξιωματικός έχει αναλάβει να εξετάσει και να επιλύσει τελεσιδίκως προσφυγές στελεχών, των οποίων τα αιτήματα για υπαγωγή σε κάποια από τις υπάρχουσες ευεργετικές διατάξεις κοινωνικού χαρακτήρα έχουν απορριφθεί υπηρεσιακώς.
Τα μέτρα αυτά προβλέπονται με επίσης πρόσφατη υπουργική απόφαση και αφορούν κατηγορίες προσωπικού που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα και οξέα κοινωνικά προβλήματα όπως:
- Διευκολύνσεις και παροχές διοικητικού χαρακτήρα, όπως απαλλαγές από εκτέλεση υπηρεσιών και συμμετοχή σε ασκήσεις, σε μονογονεϊκές οικογένειες, σε στελέχη που προστατεύουν ΑμΕΑ, σε οικογένειες των στελεχών οι οποίοι αποβιώνουν εν υπηρεσία ή καθίστανται ανάπηροι κ.ά.
- Παροχές και ιδίως χορήγηση άδειας σε προσωπικό που υπόκειται σε διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, σε στελέχη με 3 τέκνα και άνω, σε άρρεν και θήλυ στρατιωτικό προσωπικό που προχωρά σε πράξη υιοθεσίας (άδεια ανατροφής), σε στρατιωτικό νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται σε ειδικά τμήματα και μονάδες κ.ά.
Πεδίο εφαρμογής της λογικής για άμεση αντιμετώπιση υπάρχει, λένε συνεργάτες του υπουργού, και για άλλα τρέχοντα ζητήματα που ανακύπτουν και αφορούν το προσωπικό και τη διοικητική μέριμνα. Κάτι που, όπως επισημαίνεται, καθίσταται ακόμα πιο αναγκαίο μετά την περικοπή μέρους των αποδοχών τους λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και της ιδιομορφίας του στρατιωτικού επαγγέλματος. «Γνώμονας είναι η εξεύρεση λύσης στο πνεύμα του νόμου, της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας του στρατεύματος», λένε συνεργάτες του υπουργού που επισημαίνουν ότι η «πόρτα του υπουργού είναι πάντα ανοιχτή».
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται, δόθηκε εντολή από τον κ. Μπεγλίτη να καταγραφούν από τα Γενικά Επιτελεία τα - πολλά - προβλήματα και οι «αδικίες» από την εφαρμογή της νέας ρύθμισης για τις μεταθέσεις με μόρια για να αντιμετωπιστούν.
NEA

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.