25/8/11

Το αυτοκρατορικό παρελθόν της Τουρκίας

Την αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας ως περιφερειακής δύναμης και παράγοντα συνδιαλλαγής του μουσουλμανικού κόσμου με τη Δύση επιχειρεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου με τη χθεσινή του επίσκεψη στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης για να συναντήσει τον Μούσταφα Αμπντελτζαλίλ, αρχηγό του Μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου, πολιτικού οργάνου της εξέγερσης.


Αξίζει να αναφερθεί πως πέρα των ανωτέρω τα τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα στη Λιβύη δεν είναι λίγα και ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιθυμεί να διασφαλίσει ένα ικανοποιητικό μερίδιο στην επικείμενη αναδιανομή της «πίττας» της Λιβύης. Εξάλλου, οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν βαθύ παρελθόν και μόλις φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την απόσπαση της Λιβύης από την Οθωμανική αυτοκρατορία, η οποία δεν συνέβη με τοπική εξέγερσή, αλλά με την εισβολή των ιταλικών στρατευμάτων στην περιοχή.

Τέλος, πρέπει να τονιστεί ότι η Τουρκία είναι η μόνη μουσουλμανική χώρα στο ΝΑΤΟ, που αναγνωρίζει το Μεταβατικό Εθνικό Συμβούλιο ως «τον νόμιμο εκπρόσωπο του λιβυκού λαού».
http://attikipress.gr/

3 σχόλια:

  1. Σὲ λίγο καιρὸ τὰ λέμε. Οἱ ἐκπλήξεις θὰ εἶναι πολλές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με Γαλλία Ιταλία δίπλα τους και ιστορικούς δεσμούς με την Ευρώπη σιγά μη κάτσουν να ασχοληθούν με τον Νταβούτογλου. Ο Νταβούτ υπάρχει για να σεληνιάζονται οι εδώ κραγμένες θεραπαινίδες των Οσμανλήδων... τους λένε και... Έλληνες πολιτικούς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς έχουμε πολύ μεγαλύτερο αυτοκρατορικό παρελθόν από τους Οθωμανούς, αλλά ο ηλίθιος εθνοφυλετισμός δεν μας αφήνει να το αξιοποιήσουμε.

    ΠΑΝΤΑ ο Έλληνας ήταν οικουμενιστής και κοσμοπολίτης.

    Τώρα, αυτοί που έχουν συμφέρον από ένα συρρικνωμένο και "ναρκωμένο" Ελληνισμό, μας θέλουν κάφρους και κομπλεξικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.