13/8/11

Κτύπησε και στα Σκόπια η ΙCG

ΣΕ νέα Έκθεση της δεξαμενής σκέψης ΙnternationalCrisis Group (ΙCG) για την ΠΓΔΜ. Επίκεντρο της νέας Έκθεσης του ΙCG είναι οι διεθνοτικές σχέσεις στην ΠΓΔΜ και φέρει τον τίτλο «Μακεδονία: Δέκα χρόνια μετά τη σύγκρουση».
Η νέα Κυβέρνηση της ΠΓΔΜ καλείται από την Έκθεση να αποτρέψει τις αρνητικές αυτές τάσεις. Στο κείμενο της Έκθεσης εμπεριέχεται μεγάλος αριθμός παρατηρήσεων και συστάσεων σχετικά με τις διεθνοτικές σχέσεις, την ελευθερία της Δικαιοσύνης και των ΜΜΕ, καθώς και με το ζήτημα της ονομασίας. 

Η ΙCG εισηγείται ως λύση τα Σκόπια να αποδεχθούν την πρόταση «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ή κάποια παρεμφερή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, για όλες τις διεθνείς χρήσεις, ενώ η Αθήνα πρέπει να αποδεχθεί τη «μακεδονική» εθνική και γλωσσική ταυτότητα και να πάψει να ορθώνει εμπόδια στη διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωμάτωσης της ΠΓΔΜ. Τα Σκόπια καλούνται να αποδεχθούν την πρόταση του Μάθιου Νίμιτς, το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». 

Η ΙCG συνεχίζει να διατείνεται πως η συγκεκριμένη πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις για το όνομα. http://www.philenews.com/digital/

2 σχόλια:

  1. Καπου επρεπε να το...χωσω και το παρακατω γιατι αξιζει και το μεταφερω εδω γιατι δεν βρηκα κατι αντιστοιχο=

    Προηγμένη αρχαία ελληνική τεχνολογία-Οι πρόγονοι δεκάδων συσκευών που χρησιμοποιούμε σήμερα
    10:50 π.μ. | Αναρτήθηκε από Βισάλτης
    http://visaltis.blogspot.com/2011/08/blog-post_12.html#more

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για χρονια προσπαθω να σας εξηγησω γιατι το "ονομα" ειναι το δενδρο πισω απο το οποιο κρυβεται το δασος, το δασος το οποιο δεν ειναι τιποτα αλλο παρα η αναγνωριση ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.Να λοιπον που το "φιλο-ελληνικο" ICG, μας το λεει ανοικτα.

    Αλλα, εαν η Ελλαδα αναγνωρισει τετοιου ειδους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, για ποσα χρονια νομιζετε οτι θα αντεξει η "γεωγραφικη ονομασια"?

    Εθνικοι "Μακεδονες" ομιλουντες την "εθνικη Μακεδονικη" γλωσσα, δεν προκειται να δεχθουν την γεωγραφικη ονομασια των για πανω απο χρονια, ιδιως εαν εχουν κερδισει τον πρωτο γυρο.

    Σε πεντε χρονια, η γεωγραφικη ονομασια θα εξελιχθει σε ΕΘΝΙΚΗ, δηλαδη σε...........ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !

    Αυτος ηταν και ειναι ο Δουρειος ιππος των Σκοπιανων, οτι η "Μακεδονικη" γλωσσα ειναι η Σερβο-Βουλγαρικη οπως μεταμορφωσε τα "Νασι-ι-" το Πανσλαυικο σχεδιο απο το 1850 και μετα με την ιδρυση Βουλγαρικων σχολειων στην Μακεδονια, και οτι οι "Μακεδονες" δεν ησαν εθνικοι Ελληνες, αλλα μιγμα απο εθνικους μη-Ελληνες/Μακεδονες και επηλυδες Σλαυους που κατεβηκαν με τους Νεμαγια και τους Ντουσσαν (και οχι απο τον 6ο αιωνα οπως πολλοι ασχετοι μας το λιβανιζουν).

    Οχι λοιπον --πρωτιστως-- σε τετοιου ειδους "ταυτοτητα",πισω απο την οποια θα μας ξεπεταχτει το ονομα Μακεδονια,σκετο και απλο.

    Γιωργος Τσαπανος
    Καλιφορνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.