2/8/11

Στήριξη από το IRCICA και το ΑΚΡ στο DEB -Δήμαρχοι Μύκης και Ιάσμου "επί το έργον"

Ο Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA), που δραστηριοποιείται υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, Χαλίτ Ερέν και ο Δυτικοθρακιώτης Βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) Χακάν Τσαβούσογλου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στήριξης στο Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης (DEB)

Ο Δυτικοθρακιώτης Χαλίτ Ερέν, ο οποίος εκτός από Γενικός Διευθυντής του IRCICA τελεί χρέη Προέδρου και του Κέντρου Βαλκανικού Πολιτισμού (BALMED), μαζί με τον συγγενή του τον Βουλευτή Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, επισκέφτηκαν τα κεντρικά γραφεία του DEB στην Κομοτηνή και συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Κόμματος Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης Μουσταφά Αλίτσαβους.

Αναφέρθηκε ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Πρόεδρος Μουσταφά Αλίτσαβους τους ενημέρωσε λεπτομερώς για την πορεία ανασυγκρότησης του κόμματος και τις εργασίες που γίνονται το τελευταίο διάστημα. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι ως το Κόμμα Φιλίας-Ισότητας-Ειρήνης ευχαρίστησαν τους Χαλίτ Ερέν και Χακάν Τσαβούσογλου για την επίσκεψή τους που πραγματοποίησαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Το DEB με την ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι γνωστοποιούν την ικανοποίηση που ένιωσαν από την συνάντηση που είχαν με τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA και με τον Βουλευτή του ΑΚΡ.
Επίσκεψη στον Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ
Αναφέρθηκε ότι ο Γενικός Διευθυντής του IRCICA Χαλίτ Ερέν και ο Βουλευτής Προύσας του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου, , την Πέμπτη 28 Ιουλίου επισκέφτηκαν επίσης τον Εκλεγμένο Μουφτή Κομοτηνής Ιμπραχήμ Σερίφ με την συνοδεία του Τούρκου Γεν. Προξένου στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς.

Ο δήμαρχος Μύκης και ο σύλλογος «Πλάτανος» συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με στελέχη του IRCICA και του BALMED

Όπως έγινε γνωστό, ομάδα αποτελούμενη από μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μύκης και από στελέχη του συλλόγου «Πλάτανος» επισκέφθηκαν τον Γενικό Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού (IRCICA) και πρόεδρο του κέντρου βαλκανικού πολιτισμού (BALMED) Χαλίτ Ερέν στο χώρο εργασίας του στην Κωνσταντινούπολη.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα το Σάββατο, 23 Ιουλίου στα κεντρικά γραφεία του IRCICA στην Κωνσταντινούπολη, που βρίσκονται στο ανάκτορο Γιλντίζ, συμμετείχαν εκπροσωπώντας το Δήμο Μύκης, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ και ο αντιδήμαρχος Μουράτ Κιοσέ, εκπροσωπώντας το σύλλογο «Πλάτανος», ο πρόεδρος του συλλόγου Τζενγκίζ Ομέρ, ο γενικός γραμματέας Φεϊζουλλάχ Χασάνκαγιά, ο ταμίας, Μπιλάλ Μπουντούρ καθώς και ο Αμπντουλλάχ Τσολάκ, που είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου. 

Στις συζητήσεις συμμετείχε και ο Ομέρ Γκιουζέλγιαζιτζί, που είναι στέλεχος του κέντρου βαλκανικού πολιτισμού καθώς και του ιδρύματος Αζίζ Μαχμούντ Χιουνταγί.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ομέρ Γκιουζέλγιαζιτζί, υποστήριξε φέτος με την παρουσία του, την τελετή σουννέτ που έγινε στο Δροσερό και το φιλανθρωπικό μπαζάρ που διοργανώθηκε από τις γυναίκες θρησκευτικούς λειτουργούς που οργανώθηκαν στα πλαίσια της εκλεγμένης Μουφτείας Ξάνθης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ανάκτορο Γιλντίζ, υπό την προεδρεία του Χαλίτ Ερέν, οι συμμετέχοντες προχώρησαν σε αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων κατά κύριο λόγο στη Δυτική Θράκη αλλά και στην περιοχή και τον κόσμο. Ακόμα, αντάλλαξαν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων.

Ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τζουκάλ απαντώντας σε ερωτήσεις του «Αζινλίκτσα» σχετικά με τη συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, σχολίασε: «Η επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε ήταν μια εθιμοτυπική επίσκεψη σε μια σημαντική προσωπικότητα του τουρκοισλαμικού κόσμου».

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου «Πλάτανος», Τζενγκίζ Ομέρ, μετά από την εν λόγω επίσκεψη, προχώρησε στις εξής δηλώσεις στην εφημερίδα «Μιλλέτ»:

«Επισκεπτόμαστε συχνά τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA, κο Χαλίτ Ερέν, μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες που έχει αναθρέψει η Δυτική Θράκη. Επωφελούμαστε από την εμπειρία και τη συσσωρευμένη γνώση του, ως πανεπιστημιακού αλλά και ως μιας προσωπικότητας παγκόσμιου βεληνεκούς, που βρίσκεται στα ηνία ενός ιδρύματος πολύ σημαντικού για τον ισλαμικό κόσμο. Να είναι καλά, δεν μας στεναχωρεί ποτέ και ως συμπολίτης μας, προσπαθεί να κάνει ό, τι περνά από το χέρι του για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Είχαμε καιρό να συναντηθούμε μαζί του. Για το λόγο αυτό, και με την αφορμή κάποιων εξελίξεων που σημειώθηκαν στη Δυτική Θράκη τον τελευταίο καιρό, προγραμματίσαμε να τον επισκεφθούμε.

Ο αξιότιμος φίλος μας δήμαρχος Μύκης, κος Μουσταφά Τζουκάλ, ήθελε πάντοτε να επισκεφθεί τον Χαλίτ Ερέν στο χώρο εργασίας του. Μου το είχε πει και παλιότερα αυτό. Όταν έμαθε ότι ο σύλλογος «Πλάτανος» θα πραγματοποιήσει αυτήν την επίσκεψη, αποφασίσαμε να επισκεφθούμε όλοι μαζί, ως ομάδα, τον Γενικό Διευθυντή του IRCICA, Χαλίτ Ερέν.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαμε, ανταλλάξαμε ιδέες επί σημαντικών θεμάτων. Είχαμε την ευκαιρία να καταλήξουμε σε πολύ σημαντικές εκτιμήσεις. Τα όσα συζητήσαμε κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας, είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης έχει φθάσει σε πολύ σημαντικό σημείο, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα και εκ του αποτελέσματος, το μέλλον της μειονότητας θα είναι πολύ καλύτερο από τη σημερινή της κατάσταση.

Η επόμενη περίοδος θα είναι μια περίοδος σημαντικών εξελίξεων για τη τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Η πίστη και η επιθυμία μας είναι να εξασφαλίσουμε ύψιστα κέρδη για την κοινωνία μας, κρατώντας την περίοδο αυτή μακριά από τα προβλήματα. Επιθυμούμε πλέον έναν ανθρώπινο κόσμο, όπου θα μπορούμε ζήσουμε φιλικά ο ένας με τον άλλον.

Οι κκ Τζουκάλ και Καδή συζήτησαν τα προβλήματα της μειονότητας

Όπως ανακοινώθηκε, την Τετάρτη 27 Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) επισκέφτηκε στα γραφεία τους τον δήμαρχο Ιάσμου, Ισμέτ Καδή και τον δήμαρχο Μύκης, Μουσταφά Τσουκάλ.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΟΤΔΘ έχει ως εξής:
«Στην συνάντηση που πραγματοποίησαν ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου και ο αντιπρόεδρος κος Ναζμί Σαλίμ, με τους κκ Ισμέτ Καδή και Μουσταφά Τσουκάλ, σχολίασαν τα προβλήματα της τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης.
Ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου και ο αντιπρόεδρος Ναζμί Σαλί επισκέφθηκαν τον Ίασμο
Ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου και ο αντιπρόεδρος κος Σαλί, επισκέφθηκαν αρχικά τον δήμαρχο Ιάσμου, Ισμέτ Καδή στο γραφείο του στη δημαρχεία, όπου τον συνεχάρησαν για την επιτυχία του στις τελευταίες τοπικές εκλογές, για την εκλογή του στη θέση του δημάρχου και του ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία. Στη συνάντηση στην οποία παρευρέθησαν και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την εκλογή του Ισμέτ Καδή στις εκλογές που διενεργήθηκαν το Νοέμβριο του 2010, στη θέση του δημάρχου στην περιοχή που αποτελείται από τους Αμαξάδες, τον Ίασμο και το Σώστη.
Η ΕΟΤΔΘ επισκέφθηκε τον δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου και ο αντιπρόεδρος Ναμζί Σαλί επισκέφθηκαν το δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ στο γραφείο του. Στα πλαίσια της εθιμοτυπικής επίσκεψης, ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου και ο αντιπρόεδρος Ναζμί Σαλίμ, συνεχάρησαν τον Μουσταφά Τσουκάλ για την εκλογή του στη θέση του δημάρχου στις τοπικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010. Ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επιτυχία του κου Τσουκάλ, σε ένα από τους τέσσερις Δήμους του Ν. Ξάνθης που αποτελείται σύμφωνα με το νόμο Καλλικράτη από τις κοινότητες Θερμών, Κοτύλης και Σατρών. 

Στα πλαίσια των επισκέψεων στο δήμαρχο Ιάσμου, Ισμέτ Καδή και στο δήμαρχο Μύκης, Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου τους ενημέρωσε επί των πρόσφατων εργασιών της ΕΟΤΔΘ. Ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου που πληροφόρησε τους δημάρχους επί των εργασιών της αντιπροσωπείας της ΕΟΤΔΘ στις Βρυξέλλες, ισχυρίστηκε ότι το άνοιγμα γραφείων της ΕΟΤΔΘ στις Βρυξέλλες αποτέλεσε μεγάλη ευκαιρία για την διατύπωση των προβλημάτων της τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα λοιπά ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου μίλησε για το θετικό αντίκρισμα που έχουν οι ενέργειες της ΕΟΤΔΘ σε διεθνές επίπεδο και δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κος Τζέρζι Μπούζεκ απάντησε στις 19 Ιουλίου 2011, στην επιστολή της ομοσπονδίας της 8ης Μαρτίου 2011 όπου εξέθεταν την αύξηση των επιθέσεων μίσους εναντίον των τεμενών της τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Ο πρόεδρος κος Χαμπίπογλου, μετέφερε τους ισχυρισμούς του προέδρου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, κου Τζέρζι Μπούζεκ ότι υποστηρίζει και θα συνεχίσει να υποστηρίζει και στο μέλλον κάθε προσέγγιση για την παρεμπόδιση οποιασδήποτε έκφρασης μη ανεκτικότητας και διακρίσεων επί θεμάτων θρησκείας ή Πίστεως.

 http://www.azinlikca.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.