20/2/13

Γαλλική πρόταση για μίσθωση Atlantique 2

Αριθμός αεροσκαφών Αtlantique 2 εκτόξευσε κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12 στο Μάλι
Τα αεροσκάφη Αtlantique 2 έχουν δυνατότητα εκτόξευσης βλημάτων AM-39 Εxocet, τορπιλών, ναρκών αλλά και κατευθυνομένων βομβών GBU-12.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας François Hollande μπορεί να διαβεβαιώνει ότι δεν ήρθε στην Ελλάδα για να πουλήσει όπλα όμως δημοσίευμα της Le Figaro επιβεβαιώνει την ύπαρξη πρότασης για μίσθωση δύο φρεγατών FREMM και τεσσάρων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας Atlantique 2.


Πληροφορίες της γαλλικής εφημερίδας αναφέρουν ότι η πρόταση θα τεθεί επί τάπητος σε επικείμενη συνάντηση τoυ υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλο με το Γάλλο ομόλογό του Jean-Yves Le Drian, στα τέλη Φεβρουαρίου. Η Γαλλική Nαυτική Aεροπορία (Aéronavale) παρέλαβε από το 1989 συνολικά 28 αεροσκάφη Atlantique 2, από τα οποία βρίσκονται σήμερα σε υπηρεσία 22 αεροσκάφη ενώ εντός του έτους θα ξεκινήσει η εφαρμογή προγράμματος εκσυγχρονισμού για 18 αεροσκάφη. Προφανώς, τα υπόλοιπα τέσσερα αεροσκάφη που δεν θα υποβληθούν σε εκσυγχρονισμό των ηλεκτρονικών τους συστημάτων είναι εκείνα που προσφέρονται έναντι συμβολικού τιμήματος στο Πολεμικό Ναυτικό. Βασικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους είναι η μακρά ακτίνα πτήσης και η δυνατότητα μεταφοράς οπλικού φορτίου 3.500kg, μεταξύ των οποίων δύο βλήματα AM-39 Exocet ή εναλλακτικά οκτώ τορπίλες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού περιοδικού Air & Cosmos, ζεύγος αεροσκαφών Atlantique 2 συμμετείχε πρόσφατα στην Επιχείρηση Serval, εκτοξεύοντας κατευθυνόμενες βόμβες GBU-12 των 250lb εναντίον στόχων στο Μάλι, με τη βοήθεια επίγειου καταδείκτη λέιζερ. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι προσωπικό του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) που επανδρώνει τα αεροσκάφη CN-235MP εκπαιδεύτηκε το 2011 στο κέντρο ναυτικής εκπαίδευσης του St. Mandrier και στην αεροπορική βάση της Nîmes-Garonne. Συνολικά δύο ομάδες των έξι ατόμων πραγματοποίησαν εκπαίδευση σε ανθυποβρυχιακές αποστολές, επιχειρώντας από αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας Atlantique 2 της Aéronavale.

Bίντεο από την ανάπτυξη αεροσκάφους Αltantique 2 στο πλαίσιο της Επιχείρησης Serval:


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.