6/2/13

Αβραμόπουλος: "Γιατί στέλνουμε Έλληνες στρατιωτικούς στο Μαλί"

Το σκεπτικό βάσει του οποίου η Αθήνα αποφάσισε να στείλει μικρό αριθμό στρατιωτικών στο Μαλί, συνεισφέροντας στην αποστολή της ΕΕ και της Γαλλίας, εξηγεί ο Υπουργός Εξωτερικών  Δημήτρης Αβραμόπουλου σε συνέντευξή του στην γαλλική στην εφημερίδα LE FIGARO, με αφορμή την επίσκεψή του στο Παρίσι.

Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να στείλει στο Μαλί - όπου υπάρχουν συγκρούσεις- τρεις άνδρες του στρατού και συγκεκριμένα των Ειδικών Δυνάμεων οι οποίοι και θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή  Εκπαιδευτική Δύναμη.
Η αναχώρησή τους θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

 Το ''γιατί '' της συνεισφοράς το εξήγησε πάντως ο κ .Αβραμόπουλος, όταν, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε από την FIGARO ποια υποστήριξη μπορεί να συνεισφέρει η Ελλάδα στη Γαλλία για την επέμβαση στο Μαλί:

''Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην αποστολή εκπαιδευτικής δύναμης, ο σχηματισμός της οποίας αποφασίστηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και αυτό παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας! Η ελληνική υποστήριξη όμως στη γαλλική αποστολή στο Μαλί ενέχει μια πολιτική και ηθική διάσταση που ξεπερνά μακράν την καθαρά υλική σκοπιά. Θα πρέπει να θυμηθούμε ότι οι Έλληνες έχουν μια μακρά παράδοση παρουσίας στην Αφρική από την Αρχαιότητα και η οποία ανανεώθηκε τους τελευταίους αιώνες. Οι Έλληνες θεωρούνται από τους αφρικανικούς λαούς ως οι πλησιέστεροι Ευρωπαίοι. Οι ιστορικοί δεσμοί, οι θέσεις της Ελλάδος απέναντι στις κρίσεις της αποαποικιοποίησης και η οικονομική δραστηριότητα της ελληνικής Διασποράς συνεισέφεραν σε μια ευνοϊκή εικόνα των Ελλήνων στην Αφρική. Συνεπώς η Ελλάδα συνεισφέρει με μια σημαντική ηθική εγγύηση στις γαλλικές προσπάθειες για την ειρήνη στο Μαλί''. 


Onlert

1 σχόλιο:

  1. Οι Έλληνες – λέει ο υπουργός - έχουν μια μακρά παράδοση παρουσίας στην Αφρική από την Αρχαιότητα. Τώρα εξηγείται το πως η περιβόητη Μαύρη Θεά Αθηνά της Αφρικής (όπως λένε τα σκοπιανά σχολικά εγχειρίδια του κ. György Schwartz Soros) παλάβωσε ερωτικά με τα τεκνά των Ειδικών Δυνάμεων, της τότε Ελληνικής Διασποράς (σ.σ. δεν υπήρχε τότε ούτε Γαλλία ούτε ΕΕ), με αποτέλεσμα η Μαύρη Θεά Αθηνά της Αφρικής (με σήμα τον Κούκου από τα Βάγια Θηβών) να πάει ν’ αφήσει τη χλίδα των λασπόσπιτων του Timbuktu και της Ouagadougou και να έρθει να μας εγκατασταθεί εντός του Παρθενώνος της Ακρόπολης των Αθηνών, προφανώς λόγω του ότι δεν θα είχε τίποτα προγαμιαίες σχέσεις με τους ... Μασάϊ y katsika tarama της Ανατολικής Αφρικής, εκεί που – ως γνωστόν - το Κέρατο (της Σομαλίας) ... πάει σύννεφο. Φαίνεται δεν θα υπήρχαν τότε και τα γνωστά μας – μόλις προσφάτως – εμβόλια που προκαλούν στειρότητα στις γυναίκες, οπότε άντε μετά να ελέγξεις τον πληθυσμό κατά την αρχαιότητα.

    Υπουργάρα μας ... όντως το Μάλι, είναι μια χώρα με μνημεία «Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» όπως:
    1. Η Πόλη Τιμπουκτού (Timbuktu)-(1988)
    2. Η Παλαιά Πόλη Ντζέννε (Old Town of Djenne)-(1988)
    3. Ο Βράχος του Μπαντιαγκάρα-Γη της Φυλής Ντόγκονς (Cliff of Bandiagara-Land of the Dogons)-(1989)
    4. Ο τάφος του Άσκια (Tomb of Askia)-(2004)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.