8/2/13

ΓΑΠ Κύπρου

Από άρθρο του Δ. Κωνσταντακόπουλου (’Επίκαιρα’, 07.02):
“Το 2004, ο Αναστασιάδης υπερασπίστηκε μέχρι τέλος την κατάλυση του κυπριακού κράτους, αδιαφορώντας για το πολιτικό κόστος, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ξένους. 
Βγήκε, μάλιστα, στην Ευρώπη, να επιτίθεται στην κυβέρνηση Παπαδόπουλου – ΑΚΕΛ για (ανύπαρκτες) αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στο δημοψήφισμα. 


Αυτόν τον άνθρωπο ετοιμάζονται τώρα να ψηφίσουν οι Κύπριοι ψηφοφόροι, αν πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις [...]. Είναι συχνό φαινόμενο οι πολίτες να εμπιστέυονται έναν πολιτικό κι αυτός να τους ξεγελάει. Αλλά εδώ οι Κύπριοι ετοιμάζονται να κάνουν κάτι μάλλον σπάνιο: να εμπιστευτούν κάποιον που αποδεδειγμένα επεχείρησε να καταλύσει το κράτος του οποίου διεκδικεί την προεδρία!”

“Ο Γιώργος Παπανδρέου, που απέτυχε να καταλύσει το κυπριακό κράτος [σημ: αναφέρεται στην ένθερμη υποστήριξη του ΓΑΠ στο σχέδιο Ανάν] , έγινε πρωθυπουργός το 2009 και κατέλυσε το ελλαδικό.”

Πηγή

4 σχόλια:

  1. Εχει κυλήσει πολύ νερό απο το 2004
    Τα δεδομένα σε σημαντικούς τομείς έχουν αλλάξει.Μια απο τις κορυφαίες πένες της Κυπριακής Δημοσιογραφίας ο Κος Γιάννος Χαραλαμπίδης πρίν λίγες μέρες σε ένα άρθρο του με τίτλο "Οι «συνταγματάρχες» του ΝΑΤΟ " στην Εφημερίδα Σημερινή (σημειωτεόν η κόντρα Τάσσου Παπαδόπουλου με το συγκρότημα ΔΙΑΣ του στοίχισε την ήττα στις εκλογές το 2008) προφητεύει μια σειρά εξελίξεων που είανι παραπάνω απο βέβαιο ότι δεν καθιστούν τον Κο Αναστασιάδη Ισότιμο του Κου Παπανδρέου.

    Μιας και μιλάμε για τον Νέο Πρόεδρο της Κύπρου -απόλυτο και αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα η σκληρή κριτική επι των πεπραγμένων του- περισσότερο σεβασμός αξίζει

    Οπως ο Κος Χριστόφιας σωστά και σοφά διαχειρίστηκε ορισμένα ζητήματα και πάτησε πάνω στις Επιτυχίες του Τάσσος ας ευχόμαστε το Ιδιο να πράξει ο Κος Αναστασιάδης

    Το Βέβαιο είναι οτι ξημερώνει για την Κύπρο μας μια νέα μέρα και θέλω να ελπίζω καλύτερη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Gregos Akritas, διάβασα κι εγώ το άρθρο του Χαραλαμπίδη και δεν φτάνω στο αισιόδοξο συμπέρασμά σου. Ο Χ. δεν προφητεύει, εύχεται αυτές τις εξελίξεις. Μάλιστα συνδέει το ευνοϊκό σενάριο με την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου Κύπρου-Ελλάδας, και την εγκατάλειψη του αγωγού Κύπρου-Τουρκίας, ενώ ο Αναστασιάδης είναι ένθερμος οπαδός του δεύτερου! Οπότε μάλλον έχει δίκιο ο Κωνσταντακόπουλος που ανησυχεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει αμφιφολία γι΄αυτό το ''ΑΝΑΝομπουμπούκι'';
    Οι Κύπριοι ας προσέξουν καλά για να μην πάθουν ότι πάθαμε και εμείς με το Γιωργάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο χαραλαμπιδης λεει και αλλα, λεει να γινουμε το δεξι χερι των αμερικανων, να αφησουμε τους ρωσσους κλπ. Το εχει σιγουρο ότι οι αμερικανοι μας εχουν αναγκη στην περιοχη λες και θα κανουν δευτερες σκεψεις να μας πουλησουν προκειμενου να ευχαριστησουν και παλι τους τουρκους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.