30/3/15

Κομπάνι: 40 κάτοικοι που επέστρεψαν σκοτώθηκαν από νάρκες

Kobanî- βόρεια Συρία.
Περίπου 40 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από νάρκες και κρυφές παγίδες στην Κομπάνι, στην πόλη της βόρειας Συρίας, που  πριν από δύο μήνες οι κουρδικές δυνάμεις εκδίωξαν τους τζιχαντιστές που την περιοχή των Κούρδων της Συρίας.

Από την ημέρα που άρχισε να καθαρίζει η Κομπάνι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 40 άνθρωποι και δεκάδες έχουν τραυματισθεί από νάρκες που είχαν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές κατά την αποχώρησή τους από την ερειπωμένη πόλη», δήλωσε, το Σάββατο,  ο Νασάν Αχμέντ, υπουργός υγείας του(κουρδικού)  Καντονιού που ανήκει η Κομπάνι.
 
Ο Αχμέντ έκανε έκκληση για άμεση διεθνή βοήθεια από ειδικευμένα συνεργεία συλλογής ναρκών, για να καθαρίσει η περιοχή της Κομπάνι από τις νάρκες, αλλά και τις κρυφές παγίδες πυρομαχικών που έχουν τοποθετήσει οι τζιχαντιστές.
 
Όπως επισημαίνεται, νάρκες έχουν τοποθετηθεί σε δρόμους και σε εγκαταλειμμένα σχολεία και σπίτια.
 
Οι αρχές στην Κομπάνι προειδοποίησαν τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στην πόλη, μέχρι να καθαριστεί από τις νάρκες, αλλά  πολλοί πρώην κάτοικοι της περιοχής, τις αγνοούν και επιστρέφουν σε μεγάλους αριθμούς.
 
Ο Μουσταφά Ανίφι, μέλος του κουρδικού εθνικού συμβουλίου της Συρίας, προειδοποίησε τους επαναπατριζόμενους να μην περιμαζέψουν τα πτώματα των τζιχαντιστών γιατί έχουν παγιδευτεί με εκρηκτικά που δεν φαίνονται.
 
«Παρακαλείστε να μην μετακινείτε τα πτώματα των τζιχαντιστών γιατί είναι παγιδευμένα με εκρηκτικούς μηχανισμούς, είναι ευθύνη των αρχών η συλλογή των πτωμάτων» προειδοποιεί ο Ανίφι, τους κατοίκους που γυρίζουν από την Τουρκία, σύμφωνα με το αγγλόφωνο ‘Ρούνταου’.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.