30/3/15

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ «ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ»

Ο Τσίπρας, ο Καραμανλής και οι… αποκαλούμενοι «νταβατζήδες»
Η μάχη με τη διαπλοκή την οποία επέλεξε να ανοίξει ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εξίσου – ίσως και περισσότερο – σκληρή με τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ο πόλεμος είναι ανορθόδοξος και το «σύστημα» χρησιμοποιεί όλες τις μεθόδους για να προσεγγίσει και να χειραγωγήσει το πολιτικό σύστημα. Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ο άνθρωπος που πολεμήθηκε όσο λίγοι, αφού πρώτος άνοιξε το μέτωπο με τους εκπροσώπους της διαπλοκής.
Η ιστορία ορισμένες φορές γράφεται με τρόπο περίεργο...

Ποιος θα το περίμενε, ότι εν έτει 2015 ένας κλασικός εκπρόσωπος της συντηρητικής παράταξης, ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, ο οποίος αρνήθηκε να συμβιβαστεί με το σύστημα αυτών που ο ίδιος χαρακτήρισε «νταβατζήδες» (αναφερόμαστε σε αυτό, όχι σε κάποιους εκ των συνεργατών του...) και το πλήρωσε θα συνεργάζονταν, ατύπως μεν, αλλά ουσιαστικά με ένα νέο πολιτικό απ' την Αριστερά, πρωθυπουργό της χώρας, τον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος αρνείται επίσης να συμβιβαστεί με το ίδιο σύστημα κι έχει αρχίσει να δέχεται «προειδοποιητικές βολές»; Κι όμως, συμβαίνει!
Απολύτως ακριβείς πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, πως ο πρώην κι ο νυν πρωθυπουργός, προερχόμενοι από αντίπαλους πολιτικούς χώρους, ωστόσο βρίσκονται σε επικοινωνία κι ένα απ' τα σοβαρά ζητήματα που συζητούν είναι ακριβώς η αντιμετώπιση, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του μείζονος για την Ελλάδα θέματος της αντιμετώπισης της διαπλοκής.
Οι Αλ. Τσίπρας και Κ. Καραμανλής συζητούν ατύπως συχνά-πυκνά. Ανταλλάσσουν απόψεις και εκτιμήσεις για την πολιτική κατάσταση.
Τελευταία έχουν συζητήσει τόσο για την πορεία της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους εταίρους, όσο και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την καταπολέμηση της διαφθοράς και διαπλοκής.
Μάλιστα ο Κ. Καραμανλής έχει καταθέσει ορισμένες σκέψεις και προτάσεις του για το μείζον αυτό θέμα.
Μεταξύ άλλων έχει επισημάνει την αναγκαιότητα να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε μέτρα για την αντιμετώπιση της διαπλοκής, τώρα που είναι ισχυρή κι έχει τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Επίσης έχει τονίσει ότι δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να υποχωρήσει σε πιέσεις κι εκβιασμούς η κυβέρνηση, να μην κάνει πίσω, θεωρώντας ως δεδομένο ότι και πιέσεις θα ασκηθούν και εκβιασμοί.
Ο Κ. Καραμανλής, σύμφωνα με συνομιλητή του, θυμάται πολύ καλά τον αγώνα που είχε δώσει ο ίδιος με λίγους, ελάχιστους συνεργάτες του για το θέμα αυτό.
Μεταξύ των ελάχιστων που στάθηκαν τότε δίπλα του ήταν ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος είχε ακριβώς γι' αυτό δεχτεί βρώμικο πόλεμο απ' το σύστημα των «νταβατζήδων», όταν θεσμοθέτησε τον «βασικό μέτοχο».
Ο πρώην πρωθυπουργός θέλει με την αξιοποίηση και της δικής του εμπειρίας επί του θέματος να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση σε αυτή τη μάχη, την οποία θεωρεί εξαιρετικά κρίσιμη και χρήσιμη...
Μάλιστα, κατά τον ίδιο συνομιλητή του, «δείχνει σαν να θέλει να πετύχει ο «μικρός» κι εκεί όπου ο ίδιος δεν τα κατάφερε ή τουλάχιστον δεν τα κατάφερε στο βαθμό που θα ήθελε»...
Σε αυτό το σημείο να αποκαλύψουμε, ότι πρόσφατα ο Αλ. Τσίπρας αρνήθηκε συνδιαλλαγή (φυσικά με ανταλλάγματα...) που του διαμήνυσε γνωστός βαρόνος της διαπλοκής. Και αρνήθηκε και πρόσκληση-πρόταση για συνάντηση μαζί του...

1 σχόλιο:

  1. Μακάρι να είναι έτσι –
    Αλλά ήταν ο Καραμανλής μη διαπλεκόμενος??
    Γιατί όλοι θυμόμαστε ότι ο ευνοούμενος του Καραμανλή δηλαδή ο Ζαχόπουλος χρηματοδοτούσε με 100αδες εκατομμύρια ευρώ εικονικούς συλλόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.