30/3/15

Οι αραβικές χώρες θα δημιουργήσουν ενιαίο στρατό

Οι χώρες του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών, έχουν συμφωνήσει για τη δημιουργία ενός ενιαίου στρατού των αραβικών χωρών. 

Η πληροφορία προέρχεται από το Associated Press, αναφερόμενο σε δηλώσεις του Αιγύπτιου προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, όπως σημειώνει το ρωσικό Ίντερφαξ.

Για την ίδρυση του αραβικού στρατού, συμφώνησαν την Κυριακή, στη Σύνοδο Κορυφής που λήγει σήμερα στο Σαρμ ελ Σέιχ. Οι συνομιλίες ξεκίνησαν εν μέσω των συγκρούσεων σε Συρία και Υεμένη.

Όπως εξήγησε ο αλ Σίσι, ειδικά διαμορφωμένη επιτροπή με τη βοήθεια εκπροσώπων των στρατιωτικών τμημάτων του Αραβικού Συνδέσμου, που θα ασχοληθούν με τη δομή και το μηχανισμό λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εικάζεται ότι οι συνδυασμένες ένοπλες δυνάμεις θα δημιουργηθούν σε εθελοντική βάση, και δεν θα πρέπει να ελέγχονται από οποιαδήποτε μεμονωμένη αραβική χώρα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων θα πρέπει να ενταχθούν περίπου 40 χιλιάδες στρατιώτες, που θα υποστηριχθούν στρατιωτικά με αεροσκάφη, πλοία και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι απίθανο ότι και τα 22 μέλη-κράτη του Αραβικού Συνδέσμου, να συμφωνήσουν να συμμετάσχουν στην περιφερειακή αυτή δύναμη.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.