29/3/15

Τσίπρας: Ενημέρωση ΣΥΡΙΖΑ και Βουλής για μεταρρυθμίσεις

Διεξοδική παρουσίαση της λίστας των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση για συζήτηση με τους θεσμικούς εταίρους, παρουσίασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Όπως αναφέρουν κομματικές πηγές, ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του εστίασε στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και στις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και σημείωσε ότι τα προτεινόμενα μέτρα έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε έναν σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα.
Η Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενέκρινε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης και επιβεβαίωσε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις απέναντι στον ελληνικό λαό, όπως καταγράφηκαν και στις προγραμματικές της δηλώσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση, προσθέτουν οι ίδιες πηγές, η ΠΓ επαναβεβαίωσε τις «κόκκινες γραμμές» τής κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ιδιαίτερα δε σε ό,τι αφορά τη μη υλοποίηση υφεσιακών μέτρων, μείωσης συντάξεων και μισθών ή περαιτέρω διάλυσης της αγοράς εργασίας.

Δευτέρα ενημέρωση της Βουλής
Στο μεταξύ, με βάση το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής θα γίνει το βράδυ της Δευτέρας (20:00) ενημέρωση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Συνάντηση Ζωής - Παυλόπουλου
Συναφώς, σημειώνεται ότι με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο συναντάται, ύστερα από αίτημά της, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καθώς αύριο ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο. Την Κύπρο στις αρχές της εβδομάδας είχε επισκεφθεί η πρόεδρος της Βουλής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/219494/tsipras-enimerosi-syriza-kai-voulis-gia-metarrythmiseis#.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.