30/3/15

ΤΑΒΕΡΝΑ... Η ΕΛΛΑΣ Βίντεο - αποκάλυψη: Οι Γερμανοί σατιρίζουν εαυτούς και τρόικα για τη στάση προς την Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ!
Βίντεο - αποκάλυψη: Οι Γερμανοί σατιρίζουν εαυτούς και τρόικα για τη στάση προς την Ελλάδα
Η Ελλάδα αποτελεί ξανά το κύριο θέμα σατιρικής εκπομπής στη γερμανική τηλεόραση... Αυτή τη φορά όμως το σόου Die Anstalt («To Ινστιτούτο») που προβάλλεται στο κρατικό κανάλι ZDF κατακεραυνώνει την τρόικα και τάσσεται υπέρ του ελληνικού αιτήματος για τις πολεμικές αποζημιώσεις μέσω δύο ευφάνταστων σκετς.

Στην εκπομπή που θα προβληθεί αύριο, Τρίτη, και είναι ήδη διαθέσιμη στο YouTube και μάλιστα με ελληνικούς υπότιτλους, ξεχωρίζουν δύο σκετς: Στο πρώτο παρουσιάζεται η Ελλάδα ως... ταβέρνα και οι πιστωτές ως κοστουμαρισμένοι πελάτες που πηγαίνουν για φαγητό στο μαγαζί.
Ανάμεσα σε αυτά που ζητάνε στον ταβερνιάρη είναι να σερβίρει φαγητό «χωρίς ήλιο», να πληρώσει τα δάνειά του από τα πενιχρά έσοδά του και από την κατάσχεση των «ασημικών» του ενώ όταν εκείνος ζητά να επαναπροσλάβει τον μάγειρά του, τον κατηγορούν για ευργεσίες.

Βίντεο - αποκάλυψη: Οι Γερμανοί σατιρίζουν εαυτούς και τρόικα για τη στάση προς την Ελλάδα

Η μόνιμη επωδός τους, δε, είναι ότι πρέπει πρώτα να αποπληρωθούν τα χρέη και μετά να γίνουν τυχόν επενδύσεις. Όπως, μάλιστα, λένε στον ταβερνιάρη που τους ζητά χρήματα για επενδύσεις στην επιχείρησή του απαντούν: Να χαρίζεις χρήμα σε μια ταβέρνα η οποία δεν έχει ούτε μάγειρα, ούτε μαχαιροπήρουνα ούτε καρέκλες;
«Οι Έλληνες είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως» καταλήγουν.

Το δεύτερο σκετς θίγει με τον πλέον καυστικό αλλά και συγκινητικό τρόπο το ζήτημα των αποζημιώσεων, παραθέτοντας πληροφορίες για τις ναζιστικές θηριωδίες. Ιδιαίτερα φορτισμένη συγκινησιακά στιγμή είναι εκείνη όπου φιλοξενείται ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.

Ο σκηνοθέτης δείχνει το κοινό που παρίσταται στο στούντιο να ακούει έκπληκτο τις αφηγήσεις του κ. Σφουντούρη αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η επίσημη γερμανία έχει χειριστεί μέχρι τώρα το θέμα. Οι παραγωγοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, χωρίς τρικ όπως επισημαίνεται, καθώς «οι κανόνες είναι κανόνες».



ΗΜΕΡΗΣΙΑ

3 σχόλια:

  1. ρεσπεκτ - ειδαμε οτι οι Γερμανοι δεν ειναι τα κωλοπαιδα της bild , ούτε οι κιτρινιάριδες του focus , ούτε οι αργυρώνητοι της ντιβελτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.