15/9/18

Ελλάδα 2018 - Άνδρες των ΜΑΤ προς συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο: Καλά κάνει και σας γ@μάει ο Τσίπρας, Βούλγαροι!

του Σάββα Καλεντερίδη
Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, επιστρέφοντας από την εξορία στις Σεϊχέλες, όπου είχε παραμείνει επί τρία χρόνια τιμωρούμενος για τον ένδοξο και ηρωικό αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959) στην Κύπρο, την 1η Μαρτίου 1959, και αφού είχε υπογράψει τις εκ του αποτελέσματος αποδειχθείσες προδοτικές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου, ανεφώνησε στο πλήθος που τον επευφημούσε το «Νενικήκαμεν», με το οποίο ο Φειδιππίδης ανήγγειλε στους Αθηναίους τη νίκη του Μαραθώνα. Στην υποδοχή δεν μετείχε επίσημα η ΕΟΚΑ, αφού ο αρχηγός της, Γεώργιος Γρίβας-Διγενής, βρισκόταν σε κατάσταση απόγνωσης λόγω των συμφωνιών που είχαν υπογραφεί, για τις οποίες είχε γράψει: «Η πικρία δια τους όρους της συναφθείσης συμφωνίας ήτο τοιαύτη, ώστε ψυχικώς η Οργάνωσις δεν συμμετέσχεν εις την υποδοχήν ταύτην. Είμαι βέβαιος, ότι και ο λαός εώρταζε απλώς την επάνοδον του εξορίστου Εθνάρχου, χωρίς αι εκδηλώσεις αύται να έχουν καμμίαν σχέσιν με τας Συμφωνίας, τας οποίας κατ’ ουσίαν εδέχθη με κατήφειαν, χωρίς να γνωρίζη καλώς το περιεχόμενό των».
Όσο για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κωνσταντινο Καραμανλή, είχε δηλώσει ότι η ημέρα υπογραφής των συμφωνιών «είναι η ευτυχέστερη μέρα της ζωής μου».
Τότε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, Γιώργος Σεφέρης, είχε αντιταχθεί εγκαίρως στην υπογραφή των συμφωνιών αυτών, λέγοντας ότι «με αυτές θα φέρουμε τους Τούρκους στην Κύπρο».
Δεκαπέντε χρόνια μετά, οι ίδιοι κύκλοι που έπεισαν Μακάριο και Καραμανλή να δεχτούν εκείνες τις προδοτικές συμφωνίες, έπεισαν τον δικτάτορα Δ. Ιωαννίδη να οργανώσει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974, με αποτέλεσμα οι Τούρκοι να βρεθούν στην Κύπρο προκαλώντας χιλιάδες θύματα, νεκρούς, αγνοουμένους, τραυματίες, βιασθείσες γυναίκες και παιδιά, και 200.000 πρόσφυγες.
Οι ίδιοι κύκλοι προσπαθούσαν επί χρόνια, από το 1991, να πείσουν τις ελληνικές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν κράτος με το όνομα «Μακεδονία», του οποίου οι κάτοικοι θα ονομάζονται «Μακεδόνες» και θα μιλούν τη «μακεδονική γλώσσα», και όλα αυτά με την υπογραφή της Ελλάδας. Τελικά, και αφού έγιναν λάθη επί λαθών, στις 17 Ιουνίου 2018, παρουσία εκπροσώπων όλων εκείνων των κύκλων που συμμετείχαν στο έγκλημα και την προδοσία της Κύπρου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει κράτος με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία», με κατοίκους «Μακεδόνες» και γλώσσα «μακεδονική».
Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «βρισκόμαστε και οι δύο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον, δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος», αναφερόμενος στην ήττα του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας», τον Αύγουστο του 1949, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιδίωκε τη δημιουργία ξεχωριστού κράτους της «Ανεξάρτητης Μακεδονίας». Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στον κόσμο για το δημοψήφισμα στην Παλιά Δοϊράνη, την 1η Σεπτεμβρίου 2018 δήλωσε: «Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, τον Μάιο, εδώ, στο χώρο στάθμευσης στη Δοϊράνη, επετεύχθη συμφωνία για την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας. Αυτό συνέβη πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, όταν και οι δύο πλευρές κάναμε ένα βήμα προς τα εμπρός αποδεικνύοντας πως είμαστε διατεθειμένοι να συμβιβαστούμε για την επίτευξη συμφωνίας».
Μάλιστα, σε ένα πάρκινγκ, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δέχεται να παραχωρήσει κάτι που δεν του ανήκει και δεν έχει το δικαίωμα να πράξει.
Ναι, ούτε ο πρωθυπουργός δικαιούται να παραχωρήσει μέρος της εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.
Σε λίγες μέρες διεξάγεται το δημοψήφισμα στα Σκόπια, στο οποίο οι Αλβανοί, οι Τούρκοι και οι Αθίγγανοι των Σκοπίων θα παίξουν αποφασισιτκό ρόλο στο αποτέλεσμα, αφού στις δημοσκοπήσεις το 95% των ομάδων αυτών φέρεται να λέει «Ναι».
Δηλαδή Αθίγγανοι, Τούρκοι, και κυρίως Αλβανοί, που πιθανόν να μην είναι μέρος αυτού του κράτους τα επόμενα χρόνια, αφού η ενοποιητική διαδικασία των Αλβανών έχει ήδη διανύσει αρκετή απόσταση και η ολοκλήρωσή της είναι θέμα χρόνου, θα παίξουν καθοριστικό ρόλο και τελικά θα αποφασίσουν ότι οι Βούλγαροι των Σκοπίων, που μιλούν βουλγαρική γλώσσα και κατοικούν σε εδάφη που δεν έχουν καμία σχέση με τη Μακεδονία, είναι «Μακεδόνες» που...
Η συνέχεια του άρθρου στο Πόντος-νιούζ

23 σχόλια:

  1. Οπως ο Σεφερης προειδε την επικειμενη αποβαση των Τουρκων στην κυπρο μετα τις υπογραφεισες συμφωνιες της Ζυριχης Λονδινου ετσι απλα αναφερω οτι τα γεγονοτα στην Θεσσαλονικη ητανε απλα φυσικο επομενο των καταστασεων γι αυτο και δεν συμμετειχα.
    Μεγα λαθος το εθος των συλλαλητηριων .Περαν τοων δυο συλλαλλητηριων που εγιναν στην θεσνικη και Αθηνα (οπου και συμμετειχα) ΟΥΔΕΝ ετερο συλλαλητηριο πρεπει πραγματοποιηθει.
    ΔΙΟΤΙ
    Ειναι πιο ευκολο η Τουρκια να υπογραψει στο κρασ μοντανα οτι αποχωρει απο την κυπρο , α[ποζημιωνει θανατους βιασμους αγνουμενουσ κλπ ΠΑΡΑ να πραξει η παρουσα κυβερνηση τα υπο των συμμετοχοντων συλλαλητηριων αιτουμενα(και φυσικα αιτουμενα μεγιστης μεριδος ελληνικου λαου).
    Τα μονα συλλαλητηρια τα οποια ΕΠΡΕΠΕ και ΠΡΕΠΕΙ να γινουν ειναι σε συγκεκριμενη ημερομηνια (που θα βολευει μαθητεσ σπουδαστες καιρικεσ συνθηκεςς-δηλ αν χρειαστει να ξενυχτισουνε οι πολιτες σε πλατειες ενεκα προβοκατσιας σε τρενα λεωφορεια ( συμπτωματικη απεργια ναυτεργατων κλεισιμο δρομο αγροτων φορτηγατζηδων και γνωστων κοτζαμπασηδων κλπκλπ)

    συνεχιζω ΣΕ υγκεκριμενες πολεις που θα πληρον γεωγραφικα και οδικΑ τους ορους εφικτης προσελευσης και εφικτης μεταβασης σε αυτες λογω χρονικης αποστασεως και οικονομικης επιβαρυνσης
    ΔΗΛ Κερκυρα κεφαλλονια Γιαννενα ΠΑΤΡΑ τριπολη Καλαματα Κορινθος Λαμια αγρινιο καρδιτσα τρικαλ
    Οι συμμετεχοντες σε αυτα τα συλλαλητηρια ως εχω πει κατα παρελθον θα πρεπει να εγγαρφουν ονομαστικα σε καταλογους με αυξοντα αριθμο, και η συμμετοχη των θα γινεται παραλληλα με υποβολη υπευθυνης δλωσεως εισ διπλουνν οτι ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την --------. Η (διαζευκτικο οτι ειμαι υπερ των ιδεων του συλλαλητηριου δηλ η αποφαση αυτη να μην περαστει απο την ελληνικη βουλη αλλα ΔΕΝ δυναμαι να συμμετεχω στο συλλαλητηριο δια ιατρικους η προσωπικους λογους
    Ετσι λιοπον θα ειχαμε το εξης .ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ εκδηλωση συλαλλαηριων με συγκεκριμενο αριμθ συμμετοχοντων (τουλαχιστομν δεκαπλασιο απο τα δυο θεσνικης αθηνων) ΜΗ αμφισβητουμενο καθοτι προ πραγματοποιησεως συλλαλητηριων θα παρεδιδετο στισ κατα τοπους νομαρχιες και δικαστικς αρσχες και αστυνομικες κατασταση με πληρη στοιχεια με ΑΔΤ των συμμετοχωντων. Ετσι δεν θα υπηρχε περιπτωση να μφισβητηθει ο αριθμος .Επεισοδεια δεν υπηρχε περιπτωση να εγενοντο διοτι οι γνωστοι αγνωστοι δεν θα ερισκαραν να πεσουν στα χερια μαινομενου πληθους -ολοι γνωστοι μεταξυ των -οπου και θα ελυνσαρεντο μετα βουλιμιας.
    Μεγα λαθος που εγινε στην δεθ.Ουδεις επισκεπτης ελλην η ξενος εχει την διαθεση να φαει χημικα η να καθυστερει η συγκοινωνια με αστικα η ΙΧ οχηματα εξ αιτιας οπουδηποτε συλλαλητηριου.ΜΕΓΑ λαθος.Εφερε το αντιθετο αποτελεσμα. Διοτι απλα για ΟΛΑ τα κακα που εγινα 9ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ στην ΔΕΘ και περιξ αυτης 0) απεδοθησαν στο συλλαλητηριο.
    Καλλιστα ο οποιοσδηποτε ΗΔΗ αντιθετος δημαρχοα και πρωθυπουργος θα ελεγαν οτι η ενταση του συλλαληριου θα επηρεαζε συμφωνια πολεμικου υλικου στην ελλαδα κλπ κλπ οποτε παλι κακοι οι ελληνες διαδηλωτες.
    ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ. Πηγαν για μαλλι και βγηκαν γουλι , οχι κουρεμενοι.
    Προσφατως σε αυτην την σελιδα ανελυετο πως οι τουρκοι καταφεραν μεσω διπλωματιας να φτασουν ως εδω (επιτυχως )
    Το συλαλητηριο αγαπητοι μπορει να αλλαξει οχι μονο κυβερνηση αλλα και τον ρουν της ιστοριας.Ακουστε και καποιον ποι εζησε μεσα σε τετοιες καταστασεις. ΤΜονη ελπις αυτο που προειπα.Σε καθε πολη επιτροπη. Τ α μελη βρισκονται αμεσα μεσω εδω. Εγω αναλαμβανω τομεα μου εφοσομν μου ανατεθει η ζητηθει. Απλα θελω βοηθεια με ιντερνε και υπολογιστες.Η παμε για τετοιο ταρακουνημα που η σαπιλα αυτην παιρνει δρομο ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΤΟΙΜΗ την ηγεσια που θα αναλβει ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΛΕΠΤΟ, αλλιως αστο καλλιτερα.Βαρεθηκα τα χημικα και τα λοσταρια . Παμε για συλλαλητηριο την 28 Οκτωβρη ΜΕΤΑ την παρελαση σε καθε πολη. ¨? Τι λετε? το ξεκιναμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι οσο για το Βουλγαροι εαν ελεγθη υπο αστυνομικου ΜΑΤ , ειμαι βεβαιος οτι προκειται για ανθρωπου που ειναι ανιστορητος και συντομα θα καταλαβει το λαθος του.Εικαζω οτι ειναι καταγωγης εκ πελοποννησου,μαλλον μαυριδερος ισως απογονος του Ιμπραημ και καταφερε να βρει μια δουλεια στην αστυνομια.Δεν ειναι μεγαλης ηλικιας διοτι ολο και κατι θα επαιρνε το αυτι του για το που εφτασε η χωροφυλακη στην Μασια και το 1940.
    ΕΙκαζω οτι μαλλον δεν ειναι αξιος για κατι καλλιτερο διοτι χρησιμοποιωντας την νοοτροπια του Αθηναικου κρατους εβολευθη μετα τηλεφωνηματων στα ΜΑΤ για να κανει μια δουλεια που θα την εκαναν πολυ καλλιτερα Πακιστανοι με λιγες ρουπιες.
    Δηλ αγαπητε που και ησουν εσυ απο την Κορωνη (η μηπως εισαι?) για να γινεις και αξιωματικος με γαλονια πολλα .Θ α χωριζαες την ελλαδα στα δυο? Αλλα μαλλονμ θα προτιμουσες καμμια μεταθεσουλα σε πρεσβεια για παραδες και αρωματα και ξερεις .μ@@@@......στο πιατο ...(ειδικα διπλα τουρκια προσφερεται δωρεαν με μπονους απο την ΜΙΤ,
    Παντως καλο ναι φιλαρακ να μηνανεναινς θεσσσαλνικ. ΔΕ ΞΕΡς ,αν σε παρνε χαμπαρ στα λαδαδκα εκι θα μεινς.τι δηλδη ?ντεμεκ μαγκας? Ακσε και μεν.
    Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι.Αυτοι θα πολεμησουνε στην Διρανη και Γευγελη.Αμαν αμαν,
    Ειδατε που καταντησαμε ε?Υπομονη. Ξερω τι χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο επί τέλους προτάσεις με φαντασία, τόλμη και με δυνητικό αποτέλεσμα.
      Νομίζω ότι όλοι οι ... θεωρητικοί τώρα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πράξη τις θεωρίες τους με τέτοιες συγκροτημένες ενέργειες, αλλιώς οι γνώσεις σας και οι θέσεις σας πάνε εντελώς χαμένες γράφοντας συνέχεια θεωρίες επί θεωριών και τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
  4. Τα αστεία και οι συγκεντρώσεις πρέπει να τελειώσουν. Οι προηγούμενες συγκεντρώσεις χλευάστηκαν ασύστολα από την αριστερή εξουσία. Τώρα, πρέπει Στρατός και Εκκλησία να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διότι, αν είναι να κρυβόμαστε πίσω από την περίφημη Δημοκρατία Δυτικού τύπου, όπως την αποκαλούσαμε παλιά, θα δούμε σύντομα τα σύνορα της Πατρίδας στο Σπερχειό, όπου στο παρελθόν ο Βασίλειος ο Β΄ απέτρεψε την περαιτέρω κάθοδο των Βουλγάρων στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΥΣ .Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ.ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ZΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.Ο ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ .HASTA LA VISTA. GRECO MASKARA

      Διαγραφή
  5. Κύριε ΣΑΓΓΑΡΙΕ υπερέβεις τα εσκαμμένα. Πως συμπέρανες πως ο Ματατζής που έβρισε ήταν από την Πελοπόννησο; Δηλαδή, δεν είναι πατριώτες οι Πελοποννήσιοι που δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχουν νεκρό πολέμου από τον Μακεδονικό αγώνα μέχρι τον ανταρτοπόλεμο;
    Στο Συλλαλητήριο της 8/9/2018, που είχε κόσμο ελαφρά λιγότερο από το προηγούμενο, παρά τους φοβερούς αποκλεισμούς, μας έλειπε το γκεσέμι. Έτσι, μεθόδευσαν την προβοκάτσια για να μας διαλύσουν με τα χημικά. Και παρά ταύτα, ο κόσμος αντιστάθηκε μέχρι τις 9:30. Αυτό σημαίνει πως ο κόσμος είναι οργισμένος με τους κατσαπλιάδες. Απαιτείται άμεσα σύσταση επιτροπής από απόστρατους στρατιωτικούς και Μητροπολίτες ως ηγήτορες που θα ξεσηκώσουν τον κόσμο συγχρόνως σε κάθε πόλη. Άλλως η Χώρα σε λίγο θα πνέει τα λοίσθια με αυτούς που μπλέξαμε.Ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη με το υπερταμείο πως έχουν πουληθεί τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. k Φορμιων
      Ουδεμια προθεσις ειχα η εχω να προσβαλλω τους εκ πελοποννησου καταγομενους.Εαν εδοθη τετοια εντυπωσις διευκρινιζω αμεσα οτι ουδεποτε ουτε και τωρα υπαινιχθηκα κατι τετοιο.
      Υπεθεσα απλα οτι ον λογω υπαλληλος δεν δυναται να εχει γεωγραφικη σχεση με την Β Ελλαδα διοτι εαν ειχε , εαν δηλ ειχε υπηρετησει η εργαστει εκει οι εντυπωσεις ΤΟΥ θα ητο αριστες. Η συμπεριφορα του ομως πρεπει κριθει αρμοδιως.Το παραμυθι του εθνικου διχασμου πρεπει λαβει τελος. Για τα λοιπα προτασεις κανω πιστευοντας οτι θα επελθει καποιο αποτελεσμα. Δεν καλλιεργηθηκε η προτασις μου και πολλων αλλων να γινουν επωνυμες ταυτοχρονες συγκεντρωσεις ατομων σε πρωτευουσες εστω νομων με αναλογες κινησεις.Ετσι δεν θα μπορουσε ουδεις να αμφιβαλλει για τον αριθμο.Οι δε τοπικοι αρχοντες και βουλευτες θα επρεπε να λαβουν συγκεκριμενηη θεση και οχι αοριστη, που σημαινει η θα επρεπενα ακυρωθει στην ελληνικη βουλλη η συμφωνια πρεσπων η να μην ξαναπατησουν στην εκλογικη περιφερεια των, Οχι αοριστα συγκεκριμενα.Μονον ετσι θα εγενετο πιεση στο κοινοβουλευτικο συστημα. Το μαχαιρι στο κοκκαλο.Στα μεγαλα συλλαλητηρια ΟΛΟΙ οι βουλευτες την εβγαλαν καθαρη. Καταλαβετε το.ΔΕΝ ειναι ευκολο για εναν να κανει χιλιομετρα ωρες για να ελθει Αθηνα η Θεσνικη.Το μηνυμα εδοθη ξεκαθαρα δυο φορες.Αλλως να ξεκινησουμε συλλογη υπογραφων .Εατω αρχικα μεσω ιντερνετ.Ετσι κι αλλιως ξερουνε τους παντε,
      Εαν συγκεντρωθει ενας αριθμος πεντε επτα εκατομμυριων 9που θα συγκεντρωθει τοτε αλλαζει η κατασταση. Οχι αλλο επαιτεια.Τα ειπαμε τα ξαναειπαμε.Οι ανθρωποι δεν θελουν η ισως να μην μπορουν.Ας ετοιμασθουμε για ενα σχημα κυβερνησης.Ας αναλαβει κσποιος.Εδω μεσα βλεπω ανθρωπους με ιστορικες γνωσεις και πολιτικες αναλυσεις.Εγω δεν ξερω απο αυτα.Εγω αυτο που ξερω να κανω ειναι να προσπαθω οι υπηκοοι του κρατους μου να ειναι ασφαλεις εντος και εκτος συνορων.Και αν χρειασθει να πουλησω ακριβα το τομαρι μου για καθε προσβολη που θα γινει σε μενα δηλ στην μητερα μου την ελλαδα. και την κορη της κυπρο.
      Ντροπη να διακονευουμε προστασια εμεις οι απογονοι του Κολοκοτρωνη .Οχι ελεος στους προδοτες.Ποτε.

      Διαγραφή
    2. ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΟΥ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΤΙ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή
  6. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΜΙΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΤΡΟΠΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΜΕΣΩ ΓΗΠΕΔΟΥ.ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑΤΟΥΣ ΑΛΩΣΕΙ.ΣΑΒΒΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΣΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ.ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ερωταπαντησεις

    "...σταματήστε τα συλλαλητήρια ..."
    - πότε ήρθατε στην Ελλάδα?, νοητικά εννοώ.

    "...βγάλτε το Σταυρο..."
    -Για να μπει , ανέβηκε τον Γολγοθά.

    "...πουλήθηκε ήδη..."
    -πόσο?

    "...το παιχνίδι είναι χαμένο..."
    - 1453-1821.

    "...δεν υπάρχει κράτος..."
    -ποτέ δεν υπήρξε. Με την κλασσική έννοια. Το Βυζάντιο ,ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σαββα αυτα που αναφέρεις είναι αληθεια. Αυτοι οι κύκλοι είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας....οι πρακτορες... τους ξερεις καλα... γιατί δεν τους ονοματιζεις;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να λειτουργησω λιγο αλα Σεφερης:Στα επομενα 20-30 χρονια θα υπαρχει κεντρικο κρατος στη Βαλκανικη με πρωτευουσα τη Θεσσαλονικη με τις ευλογιες της Ελλαδας.Οι Ελληνες Μακεδονες θα χαιρονται και το κρατος αυτο θα στηριχθει απιστευτα οικονομικα απο τους Τραπεζιτες!!!
    Ηδη δουλευεται χρονια τωρα.Απο που δηλαδη πηγαζει αυτη η κοντρα Βορειοελλαδιτων-Νοτιοελλαδιτων?Ειναι δολια και κατασκευασμενη.Και σαν Πελοποννησιος κε Σαγγαριε δεν ανεχομαι να μου λετε για αστυνομιες κλπ αυτα που ελεγαν οι κομιτατζηδες σλαβοφωνοι.Γιατι οι παππουδες μας εμας και των Κρητικων(κυριως)-Στερεοελλαδιτων-Θεσσαλων εχυσαν το αιμα τους για τη Μακεδονια στην οποια στεγαστηκαν και οι περισσοτεροι προσφυγες της Μικρασιατικης Καταστροφης.Τα κομιτατζιδικα και δολιως υποκινουμενα αλλου λοιπον κε Σαγγαριε.Εχουν παρει τον πλ απο το 45 οι κονσερβαδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειναι σιγουρο οτι σε 30 χρονια θα υπαρχουν οσοι εχουν σχεδια κεντρικου κρατους Βαλκανιων ?? Εγω πρωτη φορα δεν ειμαι ..σιγουρος....ουτε καναπεδες βλεπω να υπαρχουν...ισως ουτε καταθεσεις...ουτε Καγιεν...ουτε διακοπες στην Μυκονο...ουτε μηνας μπαινει ..μηνας βγαινει παντα θαχουμε...ουτε καπουτσινο φρεντο....Φακες θαχουμε...φωτια δεν ξερω...λαδι δεν ειναι σιγουρο...αλατι εχει η θαλασσα...ειναι σιγουρο...Δεν ειναι σιγουρο οτι υπαρχει....βεβαιοτητα....οπως και κανεις δεν ειναι βεβαιος οτι υπαρχει ...σιγουρια.

      Διαγραφή
    2. κατανοω απολυτως την εκδηλωθεισα ενταση. Διευκρινιζω οπως και στον ανωτερω κυριο οτι ουδεμια προθεσις υπηρχε η υπαρχει να προσβαλλω τους εκ πελοπονησου καταγομενους η διαβιουντας.Ουδεις αμφιβαλλει οτι η πελοποννησος εξεθρεψε πληθος ηρωων αρχηγου κολοκοτρωνη και λοιπων αλλων και οτι οι κατοικοι της εδεινοπαθησαν υπο συμμοριτων και συμμοριων και του μοναδικου φαινομενου μετεγκατασυτασης πληθυσμου υπο Ιμποραημ πασα.
      Η εκτιμησις μου μαλλον παρερμηνευθη. διοτι εγω το εθεσα ως πιθανοτης γεωγραφικης καταγωγης με την εννοια οτι απεκλειετο ο εν λογω αστυνομικος να ειχε διαβιωσει η εργαστει στην βορεια ελλαδα οπως και εγω , διοτι απεκλειετο να εκφραζοταν ετσι.Τελος παντων. Το εαν καταγεται απο Πελοπονησσο θα φανει συντομα , μετα την εκταση που ελαβε το θεμα.Ακομη και ομως εαν καταγεται , αυτο σαφως και δεν σημαινει ουδεν για πελοποννησιους η και για ολουσ τους λοιπους ελληνες.Σαφως και γνωριζετε οτι εις εκ των προσφατων ηρωων ειναι και ο κ Σταυριανακος οπου εφονευθη κατα την μαχη της ελδυκ διακριθων.
      Καταλαβαινω απολυτα οτι το εν λογω σχολιο μου κατα του κ αστυνομικου μαλλον δεν απετυπωθη ορθως προκαλωντας εντυπωσεις , λανθασμενες ομως/,
      Επειδη ομως αγαπητε δεν επιθυμω ουτε να συνηθιζω ουτε να επιδιωκω να προσβαλλω ουδεν , μονον τον απειλουντα την εστια μου και την μητερα μου ελλαδα ,
      μετα την διευκρινηση αυτην , θεωρω οτι εδοθησαν οι εξηγησεισ.
      Τ α οσον αφορα περι κομιτατζηδων τα προσπερνω , ως επισης και τα δολιως υποκινουμενα.Σε ολη μου την ζωη υπηρετησα την ελλαδα στην πρωτη γραμμη και πολλακις εγλυτωσα την τελευταια στιγμη απο ενεδρες και σφαιρες εντος και εκτος ελλαδος. Δεν υπερηφανευομαι ομως,διοτι μπροστα σε ηρωες ειμαι ενα τιποτε.
      Η μομφη παρακαλω να ανακληθει και να διευκρινιστει, ως επραξα και εγω ανωτερω.
      Οταν θα ελθει η ωρα ο καθεις θα δειξει το ποιον του και την διαθεση του.Εγω θα βρεθω οπως και στο παρελθον, στην πρωτη γραμμη.Απλα διοτι το θεωρω υποχρεωση καθηκον μου.
      Τελικως απο εδω μεσα προσπαθουμε να καταληξουμε καπου και οχι να αοριστολογουμε.
      Οι προτασεις μου περι συλλαλητηριων δεν ειναι υποκινουμενες, αλλα προτασεις μετα απο ετη στα πεζοδρομια και σε καθε ΔΕΘ.
      Οποιος συμφωνει μπορει να πορευθωμεν απο κοινου αλλως , μαλλον απλως γραφουμε για να γραφουμε.Μ
      Με σεβασμο σε σας και σε καθε συνομιλιτη σε αυτον τον χωρο ως επισης και σαυτους που μας παρακολουθουν ανελλιπως και αδιαλειπτως.
      Δεν παραξενευομαι γι αυτο.
      Παντως αγαπητε προσ αρσιν αμφιβολιων , οι εχθροι της ελλαδος για μενα ειναι εχθροι.Ειτε κομιτατζηδες ειτε εθνικοφρονες δηθεν , οπου ... η Κυπρος κειται μακραν....
      Ημηπως ο ΚΑρα αμαν αλης δεν ηταν δολιως υποκινουμενος?
      Η ο τωρινος Τσιπρας δεν ειναι στην θεση του καρα αμαν αλη?
      Η παλαιοτερα το 1922 οπου παρεδοθη ΟΛΗ η ανατ θρακη πριν καν καταφθασουν οι ελληνες στα Μουδανια για υπογραφη>/?
      Μεγιστον αμαρτημα το της ιστοριας ψευδος.

      Υγιαινετε

      Διαγραφή
  10. Η λεξη ...."ΚΥΚΛΟΙ".....γιατι κυκλοι ?? Διοτι .....φοβος ??? Τι φοβος ? Υπαρχουν πολλοι που δεν καταλαβαν..Ειναι καλο το αρθρο..αλλα το χαλαει το....ασαφες .Φανταζεται κανεις ...Θεους...δαιμονες...αορατες δυναμεις...
    Δεν ξερεις τον εχθρο ετσι...Αλλα ετσι ..πας στην τωρινη τρελα...να εχεις εναν εχθρο...μεγαλο...αλλα τωρα...να συνεργαζεσσι μαζι του....να σε....σωσει !! Αυτος ...που σε..σκοτωνει !! Αυτο ειναι η απολυτη σχιζοφρενεια....Οποιος θελει ας την ακολουθησει..( αν ηταν Ρωσοι ο εχθρος...ποτε δεν θαταν ....κυκλοι...θαταν Ρωσοι καθαρα...) Γιατι λοιπον ..κυκλοι ??? Κι οχι τριγωνα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έχει αποδειχθεί,ποιοί πρόδωσαν τον αγώνα των Κυπρίων, με πρώτο και καλύτερο τον παπά Μακάριο. Έθεσε βέτο να είναι αυτός ο πρώτος πρόεδρος παραγνωρίζοντας τις αντιδράσεις που θα εκδηλώνονταν από την άλλη θρησκευτική κοινότητα του νησιού που δεν τον αποδέχτηαν και από τότε ρίζωσε για τα καλά η ιδέα των δυο κρατών-κοινοτήτων. Με τέτοιες επιπόλεες, και γιατί όχι προδοτικές ενέργειες, χάθηκε ο τίμιος αγώνας της ΕΟΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαββα, αν δεν εχεις καταλαβει ακομα, ο πρωθυπουργος της χωρας μας, ειναι αδιστακτος και θα υπογραψει τα παντα. Ακομα και αν μαζευτουν 2 εκ Ελληνες εξω απο τη βουλη. Ο συγκεκριμενος ειναι αποφασισμενος να τραυματισει ανεπανορθωτα τη χωρα, γιατι προφανως εχει μεσα του, ενα τρομερο μισος για οτιδηποτε Ελληνικο.
    Δυο ειναι οι ρεαλιστικες επιλογες, για να μη περασει η προδοσια. Ή εισβαλλουμε στη βουλη και οποιον παρει ο χαρος ή μαζευονται οι δικηγοροι, συνταγματολογοι και νομικοι της χωρας και οδηγουν τους προδοτες στα δικαστηρια, αμεσα.
    Τα υπολοιπα, δε προκειται να εχουν καποια τυχη. Εχει ληφθει η αποφαση απο ολο το πολιτικο συστημα, ωστε να υπογραφει η προδοσια. οπως και το 50', με τις συνθηκες Ζυριχης και Λονδινου.
    Το καλυτερο ειναι οτι, οπως τωρα εχουμε εναν εθναρχη (Καραμανλη), στο μελλον θα εχουμε αλλον εναν (το Τσιπρακο). Μη ξεχναμε οτι στη χωρα αυτη, εχουμε ονομασει τη προδοσια ως real politik και τους προδοτες ως ρεαλιστες πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανε οσκαρ λογικης και σωφροσυνης...υποκλινομαι σεμνα στην σωφροσυνη...

      Διαγραφή
  13. Προσοχή:
    " μαζευονται οι δικηγοροι, συνταγματολογοι και νομικοι της χωρας και οδηγουν τους προδοτες στα δικαστηρια, αμεσα" ...(σωστό)
    καί πρῶτα τούς ἐξ αὐτῶν ὀλίγους, ἐλάχσιτους καί ποσοτικῶς καί ποιοτικῶς, πού ἀδιαφοροῦν καί συντάσσονται μέ τήν "νέα βουλησιαρχία", δηλαδή τούς ὀλιγάρχες-προδότες τῆς Ἑλλλάδος.
    Τό μαῦρο παρελθόν τῆς Εὐρώπης, δέν εἶναι ὁ πατριωτισμός καί ἡ ἀπαίτηση γιά κοινωνική δικαιοσύηνη. Εἶναι ἡ ριζοσπαστικά ἀντίχριστη, μέ ἤ χωρίς σβάστικα, περιφρόνηση τῶν λαῶν της καί ἡ ἀπαίτηση γιά ἀποδοχή τῆς ἐπικυριαρχίας μιᾶς ἄδικης ὀλιγαρχίας, στό ὄνομα τοῦ ὅτι αὐτῆς τά πιόνια ἐξελέγησαν μέ ἐκλογές.

    Στούς πυλῶνες τῆς μαύρης προπαγάνδας τοῦ "πολιτικῶς ὀρθοῦ" κατά τήν Νέα τάξη Πραγμάτων, κατά τούς ὑπηρέτες τῆς ὁποίας,
    α) ἡ ἐπίκληση τοῦ πατριωτισμοῦ, γίνεται πάντα πλέον καί μόνον ἀπό ἐθνικιστές, καί β) ἡ ἐπίκληση τῆς κοινωνικῆς δικαισύνης γίνεται πάντα πλέον καί μόνον ἀπό ἐξωσυστημικούς ἀκραίους,
    ἡ ἀπάντηση πρέπει νά εἶναι: Δημοκρατία ἀληθινή, καί ὄχι Ὀλιγαρχία.

    Δηλαδή: Ἀληθινή Δημοκρατία χωρίς χειραγωγήσεις, μέ βάση της τήν ἐλευθερία καί τήν ἀλήθεια, ὅπου ὅλες οἱ ἐξουσίες πηγάζουν ἐκ τοῦ λαοῦ καί ἀσκοῦνται ὑπέρ αὐτοῦ καί τοῦ ἔθνους, ὅπως λέει τό Σύνταγμά μας,
    καί ὄχι κομματική ἤ πολυκομματική Ψευδοκρατία, μέ οἰκονομική Ὀλιγαρχία Ὑποδουλώσεως [=ὄχι Ὀλιγαρχία μέ γενικές, ἤ στοχευμένες ἀτομικῶς, χειραγωγήσεις ὑπό κεντρικό συντονισμό κάποιου πρέσβη.....].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητοί μου σχολιαστές, ο όρος δημοκρατία, προήλθε από την ουσία της. Δήμος + κρατεί. Κι ο Δήμος είναι αυτοί που τον απαρτίζουν. Αν οι πολίτες απουσιάζουν, τι νόημα έχει η λέξη; Πρώτα γεννήθηκε το γεγονός, όλοι οι πολίτες του δήμου να κυβερνούν το Δήμο τους , να κρατούν την αρχή ως άρχοντες κι αρχόμενοι, κι αυτό ακριβώς το γεγονός γέννησε την λέξη που το περιέγραψε. Δημοκρατία!! Κυβέρνηση «του λαού για το λαό» κι όχι «από το λαό για τον λαό». Η ίδια φράση εισάγεται με άρθρο ή πρόθεση. Αν έχει το άρθρο, είναι η ουσία. Αν έχει την πρόθεση, απλά τη διαθέτουν κατά την ημέρα των εκλογών, την επομένη την ξεχνούν.
    Σήμερα, δεν έχουμε ούτε δημοκρατία ούτε αντιπροσώπευση. Ο Πρωθυπουργός είναι ο απόλυτος Τύραννος. Γι αυτό έχουν καταργήσει και την μυστική ψηφοφορία. Έτσι κάθε 4 χρόνια ψηφίζουμε τον επόμενο Τύραννο. Ο Καποδίστριας δολοφονήθηκε γιατί εκτός από την έκδοση νομίσματος αντί τραπεζογραμματίου πέρασε και νόμο που έλεγε πως "κανένα νόμο δεν θα έχει η πολιτεία αν δεν συμφωνεί και η τελευταία Κώμη!!!" Και σας ερωτώ, αν υπήρχε υποχρέωση της πολιτείας να διενεργήσει δημοψήφισμα, θα είχαμε σήμερα την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών που συνέταξε ο Πάιατ και υπέγραψαν οι κατσαπλιάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.