4/9/18

Η αναφορά Τσαβούσογλου στους «8» Τούρκους αξιωματικούς και η απάντηση Κοτζιά

Το ζήτημα των «οκτώ» εξακολουθεί να επισκιάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, σε μία κατά τα λοιπά καλή συνάντηση με τον Ελληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζια.
«Παρά τα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ μας, επικρατεί ψυχραιμία» ανέφερε ο κ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Νίκο Κοτζιά, έπειτα από τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του γενικού προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνηκαι πρόσθεσε:
«Η φιλοξενία είναι θεμέλιος λίθος των σχέσεων των δύο χωρών. Εμείς πάντως ποτέ δεν θα φιλοξενούσαμε τρομοκράτες ή πραξικοπηματίες».
Από την πλευρά του ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «η Ελλάδα δεν φιλοξενεί τρομοκράτες» και συνέχισε:
«Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες και συγκεκριμένοι κανόνες, οι οποίοι διέπονται από το διεθνές δίκαιο».
Σύμφωνα με ανταποκρίσεις κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης των δύο υπουργών Εξωτερικών, πέταξαν πάνω από το προξενείο τουρκικά F 16.
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
: FM @NikosKotzias inaugurated the renovated historic building of the Consulate General of . FM @MevlutCavusoglu attended event / Ο ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς εγκαινίασε το ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο του Γενικού Προξενείου Ελλάδας στη Σμύρνη. ΥΠΕΞ Τουρκίας παρευρέθη

 Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.