4/9/18

Διαδώστε το να το διαβάσουν όλοι οι Έλληνες - Κίσινγκερ: Οι Τούρκοι ας πάρουν ό,τι θέλουν στην Κύπρο

Ενα σημαντικό αμερικανικό έγγραφο αποκαλύπτει το πώς σκεφτόταν ο Χένρι Κίσινγκερ για την Τουρκία, καθώς σε συζήτηση που είχε γίνει στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ανέφερε στον πρόεδρο Φορντ πως πρέπει να αποτραπεί ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ΗΠΑ να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου». Επιπλέον, δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει πως σε έναν πιθανό πόλεμο Ελλάδος-Τουρκίας η «Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς».
Πρόκειται για ένα αποχαρακτηρισμένο έγγραφο, από την Προεδρική Βιβλιοθήκη του Τζέραλντ Φορντ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Hellenic American Leadership Council (HALC), και που έχει στην κατοχή του και ο «Εθνικός Κήρυξ», ενώ πρωτοδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα «Hellas Journal» του Μιχάλη Ιγνατίου.
Και ασφαλώς να υπενθυμίσουμε τον περί αντιθέτου ισχυρισμό σε άρθρο του σημερινού Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε αναδημοσιεύσει η εφημερίδα μας από τη «Νew York Times» στα μέσα Αυγούστου, και ο οποίος αναφερόμενος στην ίδια περίοδο έγραψε ότι «…τη δεκαετία του 1970, η τουρκική κυβέρνηση εισήλθε (στην Κύπρο) για να αποτρέψει τη σφαγή των Τούρκων από τους Ελληνοκύπριους παρά τις αντιρρήσεις της Ουάσιγκτον».
Ειδικότερα, στο αποχαρακτηρισμένο έγγραφο αποκαλύπτεται η συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, με τον πρόεδρο Τζέραλντ Φορντ, στις 13 Αυγούστου του 1974, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974.
Στη συζήτηση, που έλαβε χώρα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, ο Κίσινγκερ αναλύει στον Φορντ την κατάσταση στην περιοχή. Αφού οικτίρει τον τουρκικό εθνικισμό και αναφέρει πως πρέπει να αποτραπεί ένας πόλεμος ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, σημειώνει πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος για τις ΗΠΑ να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου» («There is no American reason why the Turks should not have one-third of Cyprus»). Επιπλέον, δεν διστάζει να ξεκαθαρίσει πως σε έναν πιθανό πόλεμο Ελλάδος-Τουρκίας η «Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς».
Ως γνωστόν, στις 14 Αυγούστου, οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν στη Γενεύη -μετά την αρχική εκεχειρία της 23ης Ιουλίου- κατέρρευσαν και η Τουρκία ξεκίνησε δεύτερη επιχείρηση («Αττίλας ΙΙ») κατά την οποία κατέλαβε το 36,2% του νησιού και εκτόπισε 120 χιλιάδες Κυπρίους (άλλες 20 χιλιάδες παρέμειναν εγκλωβισμένοι), ενώ συνολικά σκοτώθηκαν περίπου 3 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι.
Η συζήτηση Κίσινγκερ-Φορντ, στην οποία συμμετείχε και ο αρχιστράτηγος Μπρεντ Σκόουκροφτ, σύμβουλος Ασφαλείας του Προέδρου (Major General Brent Scowcroft, Deputy Assistant to the President for National Security Affairs), πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν στην Ουάσιγκτον.
Αναλυτικά ο διάλογος:
Κίσινγκερ: Το πρόβλημα στη Γενεύη είναι πως οι Τούρκοι βλέπουν ότι όσο περισσότερο επεκτείνονται οι διαπραγματεύσεις τόσο πιο δύσκολη γίνεται μια μονομερής στρατιωτική κίνηση. Οι Ελληνες χρονοτριβούν -θέλουν να επιστρέψουν στη βάση τους για 36 ώρες και μετα να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες. Οι Τούρκοι, μέχρι στιγμής έχουν αρνηθεί να παραχωρήσουν την 36ωρη παράταση, επειδή θα καταστήσει πολύ πιο δύσκολη την ανάληψη μονομερούς δράσης.
Φορντ: Τι θα κάνουμε εάν οι Τούρκοι κινηθούν;
Κίσινγκερ: Θα ψηφίσουμε εναντίον τους στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας να κρατήσουμε τους Ελληνες ώστε να μην πάνε σε πόλεμο. Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή είναι ακραία εθνικιστές. Μερικά χρόνια πριν οι τουρκικές τακτικές ήταν σωστές: να αρπάζουν ό,τι θέλουν και μετά να διαπραγματεύονται στην βάση της κατοχής. Αλλά εάν οι Τούρκοι εισβάλουν στην Κύπρο, οι Ελληνες θα χάσουν για καλά. (unglued). Βεβαίως και δεν θέλουμε έναν πόλεμο μεταξύ των δύο, αλλά εάν αυτό συμβεί η Τουρκία είναι πιο σημαντική για εμάς, καθώς έχουν μία πολιτική δομή, η οποία μπορεί να παράξει έναν Καντάφι.
Κίσινγκερ: Προσπαθήσαμε να διευθετήσουμε την κατάσταση στην Κύπρο αφότου βγήκε εκτός ελέγχου. Οι Βρετανοί τα έκαναν χάλια σε αυτό. Εάν οι Τούρκοι κινηθούν για να πάρουν αυτά που θέλουν τότε θα καταδικασθούν από το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Σοβιετική Ενωση θα τους χτυπήσει στο κεφάλι με αυτό. Κάποιοι από τους συνάδελφους μου θέλουν να σταματήσουν την βοήθεια στην Τουρκία – αυτό θα ήταν μια καταστροφή. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος για τις ΗΠΑ να μην κατέχουν οι Τούρκοι το ένα τρίτο της Κύπρου. Θα κάνουμε μια δήλωση σήμερα με την οποία θα ξεφορτωθούμε τους «New York Times».
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν και άλλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, που αφορούσαν Αίγυπτο, Ισραήλ, Ιορδανία, Δυτική Οχθη και Σοβιετική Ενωση.
Ο Κίσινγκερ επίσης έκανε μνεία και στο «θέμα παπαρούνας» (poppy issue). Καθώς οι ΗΠΑ ήθελαν να εξαλείψουν την παπαρούνα που παρήγαγε όπιο, προκαλώντας θυμό στους Τούρκους καλλιεργητές, ο Υπουργός Εξωτερικών προσπαθούσε να είναι αρεστός στην Τουρκία. Ετσι ρώτησε τον Φορντ: «Η όλη υπόθεση της παπαρούνας είναι χαμένη. Θέλετε να έχετε μια φιλονικία με τους Τούρκους, ή μήπως εγώ θα έπρεπε;».
Οι ΗΠΑ φάνηκαν απροετοίμαστες για ό,τι συνέβη την επομένη 14 Αυγούστου, όταν η Τουρκία κατέλαβε 3% από το βόρειο τρίτο του νησιού πριν κηρυχθεί εκεχειρία και ξεκινήσουν οι συνομιλίες.
Μόλις ξεκίνησαν οι συνομιλίες στη Γενεύη, στις 14 Αυγούστου, η διεθνής συμπάθεια που φάνηκε να ήταν πριν υπέρ Τουρκίας τώρα είχε μετατεθεί στην Ελλάδα που προσπαθούσε να εγκαθιδρύσει τη δημοκρατία της.
Η Τουρκία απαίτησε από την Κυπριακή κυβέρνηση ομοσπονδιοποίηση και μεταφορά πληθυσμών και απέρριψε το αίτημα του προέδρου Κληρίδη για 36 με 48 ώρες διάλειμμα από τις συζητήσεις ώστε να μπορέσει να συζητήσει με την Αθήνα και τους Ελληνοκύπριους ηγέτες. Μόλις σταμάτησαν οι συνομιλίες της Γενεύης, 90 λεπτά μετά η Τουρκία επιχείρησε τη δεύτερή της εισβολή.
Πηγή: philenews/ekirikas.com

15 σχόλια:

  1. Θα πάρει πολύ καιρό στους Αμερικάνους και άλλους ακαδημαϊκούς να κατανοήσουν ότι οι ΗΠΑ κατέστρεψαν την εικόνα τους και το μεγαλύτερο μέρος της δυνάμεώς τους ακριβώς από την εποχή που η λογική Κίσιντζερ επικράτησε.

    Οι πληροφορίες για το ότι τον Κίσιντζερ τον ανέβασαν ψηλά οι πρώην Ναζιστές που τον είχαν διερμηνένα στη Γερμανία, και που πήγαν σταδιακά κατα χιλιάδες στις ΗΠΑ όπου έφτιαξαν το μεγάλο βαθύ κράτος, πρέπει να μελετηθούν στα σοβαρά.

    Υπόψην, ο Κίσιντζερ πρωτοστάτησε και στη δημιουγία του ψεύτικου χρήματος και του τρομοκρατικού διεθνούς τραπεζικού συστήματος που καταστρέφει την ανάπτυξη ακόμα και των ίδιων των ΗΠΑ. Εδώ ας πάμε πάλι σε Γερμανούς- Ντόιτσεμανκ οι οποίοι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ψεύτικου χρήματος στον πλανήτη.

    Η αντίληψη του κόσμου που έχει ο Κίσιντζερ δεν είναι αυτή ενός Αμερικάνου αλλά του Μέττερνιχ, του ινδάλματός του, πάνω στο έργο του οποίου δόμησε τα πάντα στην καριέρα του. Ακριβώς όπως ο Μέττερνιχ όμως κατέστρεψε την Αυστριακή Αυτοκρατορία λόγω της αδυναμίας να συμμαχήσει με τη Ρωσία, έτσι και ο Κισιντζερ οδηγεί τις ΗΠΑ στην παρακμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η ΗΠΑ εχασε εναν πραγματικο συμμαχο .Την Ελλαδα.Οταν αντιληφθουν τις συνεπεις αυτης της προδοσιας εναντι της ελλαδος και κυπρου το 1974, η κατασταση των ΗΠΑ δεν θα διαφερει και πολυ απο την συρια των τελευταιων ετων. Απλα δεν θα βρεθει ρωσια να την στηριξει .και φυσικα η πονηρα τουρκια θα πριονισει τυχον βακτηρια των ηπα.ΟΙ Ηπα νομιζουνε οτι με τα ψεμματα οπως με την οβιδα στην αγορα του σεραγεβο αυτηκοος μαρτυς ως προς το ν χρονο συριγμου καμπυλης τροχιας που λογω μικρης διαρκειας απεκλειε ενδεχομενο ριψης αυτης απο σερβικο πυροβολικο βουνου Ιγκμαν αλλα προσδιοριζε τουτο σημειο πλσησιον λαικης αγορας μεταλυ Γκαρμπαβιτσα και δρομο Παλε . Ητα;ν ομως η αφορμη για να σαρωσουνε την σερβια.
      Τζαμπα μαγκες.Λυπαμαι για τις ΗΠΑ διοτι θα καταντησουνε πακισταν αφγανισταν με μπουργκα στην νυ και λευκο οικο.Αλλα θα τους πω αι σιχτιρ.Ειναι ειδικη περιπτωση η τουρκια ε? αντε λοιπον απεναντι να δεις τι εστι τουρκος.
      Λυπαμαι φιλε αμερικανε.Εχασεσ την ευκαιρια σου.Η ελλας θα κυριαρχησει.
      Ψαξτε το λιγο
      ........ολοι οι ελληνες της γης θα ενωθουν ...και τοτε......

      Διαγραφή
    2. Ο Κίσσιντζερ είναι Εβραίος απο τη Γερμανία. Το έχω ξαναγράξει, δεν έχουμε 1939 αλλά 2018.

      Διαγραφή
    3. Ο Κισιγκερ ειναι εβραικου θρησκευματος...οχι Εβραιος σαν φυλη.Οχι Εβραιος δηλαδη.Ουτε Αμερικανος.Ουτε Γερμανος.Απλα γεννηθηκε στην Γερμανια..οντας οχι Γερμανος...οχι Εβραιος..αλλα εβραικου θρησκευματος κατι ...αλλο.Ο καισαρ Τιτος ο ρωμαιος...διεσκορπισε τους εβραιους της Ιουδαιας στην αυτοκρατορια μεσα.Οχι εξω.Η Γερμανια . Πολωνια...Ουγγαρια...Ρωσια κλπ δεν υπηρχαν τοτε.Εκανε και ...ψωφο εκει πανω ..κρυο πολυ...και ηταν δαση με αγριανθρωπους βαρβαρους...που ετρωγαν βελανιδια..και ειχαν λεξιλογιο με γρυλισματα...καλυβες αχυρων...κλπ.Οι εβραιοι τι να εκαναν εκει στο κρυο ?? Συνηθως παρασιτουν σε εχοντες και σε κλιμα ηπιο.Αυτοι ολοι οι εκ βορα και ανατολης ...εβραιοι δεν ειναι εβραιοι...αλλα εχουν θρησκευμα εβραικο.Ουτε τα ονοματα τους ειναι εβραικα..Τα αλλαζαν κατα τοπους για να μην τους ξεχωριζουν οι ντοπιοι...και φανε σκατοξυλο.Ειναι μια αλλη φυλη..του Καυκασου.. που υιοθετησε την εβραικη θρησκεια..Αυτη η φυλη ειναι ιστορικα γνωστη ..η μονη...που υιοθετησε την εβραικη θρησκεια με εντολη του ηγεμωνα της.Ειναι η φυλη των Χαζαρων....Γιαυτο εχουν τοσο πληθυσμο στο βορα και κυρια ανατολικα.Οι ιδιοι οι εβραιοι τους αποκαλουν Ασκεναζυ...Αυτοι διεσκορπιστηκαν στον βορα και στην Αμερικη...με γερμανικα η βορεια ονοματα.( Ωστε να χασουμε την μπαλλα για το τι και ποιοι ειναι) Αυτοι ειναι οι μεγαλοτραπεζιτες ολοι.Εχουν συναισθηση ποιοι ειναι και ειναι οργανωμενοι απο πολυ παλια σαν ομαδα...μεσα απ τους ναους τους ολα.Ας πουμε ειναι η μεγαλυτερη μαφια ολων των εποχων...καλα κρυμμενη με χιλια καμουφλαζ..Ο Κισιγκερ ...ο Μαρξ...ο Λενιν...ο Σορρος .. οι Γκολντμαν Σακς.. οι Ροκφελερς...οι Μοργκαν ..κλπ ειναι τετοιοι.Ειναι διαχυτοι παντου και βοηθα ο ενας τον αλλο φουλ..σαν ομοδα δρουν.Αν δειτε την διαχυση και τα ποστα πουχουν πχ.στην Αμερικη θα παθετε σοκ.Τους διακρινεις απ τα μικρα ονοματα ..που δεν τα αλλαζουν.Στην κρατικη μηχανη της Αμερικης τα βιβλικα μικρα ονοματα ειναι σε ολα τα καιρια ποστα.Οπου δεις πχ. Δαυιδ...Ισαακ.. Ιωναθαν...κλπ...Νταιηβιντ..Αισακ...κλπ....Η διαπλοκη τους με τον ναζισμο ειναι προφανης...οπως και με τον κομουνισμο...και τον καπιταλισμο...και με οτι πεταει..σερνεται η κολυμπα...

      Διαγραφή
  2. Σα;ς μεταφρω τα εξης ενδιαφεροντα:

    Σε μία μεγάλη δύναμη, όπως η Τουρκία, μια οικονομική κρίση όπως αυτή που συμβαίνει τώρα στην Τουρκία έχει περισσότερο διορθωτικό χαρακτήρα παρά απειλεί το status της μεγάλης δύναμης, που συνεχίζει να απολαμβάνει η Τουρκία.
    Επίσης, σε σχέση με το Ισραήλ, ας έχουμε πάντοτε κατά νου ότι η Τουρκία συνδέεται με το Ισραήλ τόσο μέσω στρατηγικών συμφωνιών συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών των δύο αυτών χωρών όσο και μέσω της τουρκοεβραϊκής οικονομικής ελίτ.

    Ο δε πολύς Χένρι Κίσιντζερ, μέσω της εταιρείας του, είναι από δεκατίες αμειβόμενος αρχιλομπίστας της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον Ντι Σι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την δική μου οπτική γωνία, διακρίνω ότι ο Κισσινγκερ, παραμετροποιησε τα πάντα, χωρίς ουδεμία αναφορά στον ελληνικό παράγοντα - είχαμε δεδομένη στάση - όπερ και εγένετο, η ελληνική χούντα δεν έπραξε τίποτα, ούτε καν το ελάχιστο αυτονόητο.
    Μοναδικός παίκτης στην περιοχή, οι Τούρκοι.
    Ας μάθουμε από τα λάθη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προφανώς το ζήτημα της σχέσης της Ελλάδας με τις ΗΠΑ και της θέσης της Ελλάδας μέσα στο παγκόσιο πλαίσιο τώρα και στο μέλλον είναι εξαιρετικά πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό. Καθώς συζητάμε, όμως, τόσο σε σχέση με τη στάση των ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας όσο και σε σχέση με το τι αυτές έκαναν στην Κύπρο, βλέπω πως δεν δοκιμάζουμε να λάβουε υπόψιν μας δύο πολύ σοβαρούς παράγονες. Αναφέρομαι στην παρουσία και τους προσανατολισμούς της αριστεράς (παλαιότερα και τώρα) και στο ορθόδοξο θρήσκευμα της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών (συνειδητά ή ασυνείδητα, θεοφοβούμενα ή αθεόφοβα) -- υπάρχει προφανώς και το θέμα της δεξιάς και του πώς αυτή τοποθετείται έναντι αυτών των δύο. Φυσικά, αυτά τα πολύ σημαντικά δύο αποκτούν τη βαρύτητα που εκάστοτε βλέπουμε να έχουν μόνο αν λάβουμε υπόψιν τη στρατηγική της όλης Δυσης γενικά έναντι της Ρωσίας (άλλοτε --επιφανειακά-- άθεης σοβιετικής, νυν ορθόδοξης ολιγαρχικής). Ολοκάθαρα Ελλάδα και Κύπρος έχουν υποφέρει σοβαρότατε συμφορές περισσότερο με την άδεια ή αδιαφορία των ΗΠΑ (αλλά ακόμα και από τις ίδιες τις ΗΠΑ). Ωστόσο, αντί να αντιμετωπίζουμε το ζήτημα ηθικά, όπως κάουμε για όλα σχεδόν τα ζητήματα (ας αφήσουμε εδώ τα γιατί), περισσότερο σώφρον είναι να κατανούμε και μάλιστα όχι μόνο για να ερμηνεύουμε αλλά και για να προβλέπουμε (αλλιώς θα συνεχίσουμε να 'πέφτουμε από τα σύννεφα' και να "αισθανόμαστε προδομένοι" και άλλα σχετικά). Μια ρεαλιστική θέαση θα ξεκινούσε από το εξής: πώς κατανοούμε να κάνει τις επιλογές δράσης της μια σοβαρή υπερδύναμη (ή, ανάλογα, μια οποιαδήποτε άλλης κλίμακας σοβαρή δύναμη); Απάντηση: με βάση το συμφέρον τους = ασφάλεια, ευμάρεια, μακροημέρευση, και αύξηση της ισχύος. Αυτό θα αρκούσε για να εξηγήσει και να προβλέψει σχεδόν όλα όσα μας συνέβησαν, μας συμβαίνουν, και θα μας συμβούν. Αντίθετα, η τυφλή πίστη πως είμαστε οι μόνοι στον κόσμο που διαθέτουμε την απόλυτη αλήθεια σε κάθε τι (θρησευτική, πολιτική, πολιτισμική) και, γι' αυτό, οι μόνοι τους οποίους όλοι οι άλλοι πρέπει να θαυμάζουν, να εξυπηρετούν, και να σέβονται, δυστυχώς μόνο κι άλλες συμφορές μπορεί να μας εξασφαλίσει.
    (Εύχομαι, εν τω μεταξύ, να έχουν περισσότερο 'ρεαλιστικοποιηθεί' οι αντιλήψεις μας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια και εισαι ρεαλιστης ...αυτο το ...ολιγαρχικη Ρωσια...τι το ηθελες ?? Το πιστευεις ?? Δηλαδη τι λες ??Οτι η Αμερικη δεν ειναι...ολιγαρχικη ??? Δεν εχει....ολιγαρχες ????!!'!!!!!!!!!!! Εχω ενα βουητο στα ωττα....θυμηθηκα την γιαγια μου..." ειπε ο ..γαιδαρος τον πετεινο...κεφαλα " !!!!!! Εχεις χιουμορ μεγαλο....

      Διαγραφή
  5. We have made Turkey, Albania and even Skopje more relevante. As far as Cyprus, we there Russia to Turkey's hands. If Russia wants access to the Eastern Med, only vía Turkey can have it. We don't need any Kissinger. We have plenty traitors at Home.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέτοια αχαριστία και απανθρωπιά κατά της Ελλάδας είναι πρωτοφανής και άκρως κακόβουλη από αυτόν τον μισαλλόδοξο και αιμοσταγή πολικό.
    Η Ελλάδα αντιμετωπίζεται και σήμερα ως μία αδύναμη τριτοκοσμική χώρα. Γιατί όμως? Η Ελλάδα πλέον έχει θέμα επιβίωσης εν μέσω παγκοσμίων ανακατατάξεων και αλλαγών συνόρων.
    Πρέπει να στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις. Αλλά παρόλα αυτά για 40 χρόνια το είχαμε ρίξαμε στην λαμογιά, στην καλοπέραση, και στις καφετέριες ενώ ξένοι μας βρήκαν υποχωρητικούς και μας τρώνε τις σάρκες. Αν δεν φτιάξουμε μόνοι μας οικονομία, παιδία, άμυνα θα πάμε εκεί που μας αξίζει στον Διάολο δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα σε έκταση, πλυθησμό και στρατό. Έχει πρόσβαση στη Μεσόγειο , στον Εύξεινο Πόντο και ελέγχει τα στενά. Επίσης είναι στη Μέση Ανατολή, είναι ισλαμική και τουρκογενής (αυτό τι συνδέει με την κεντρική Ασία Καζακσταν, Κίργισταν κλπ και βέβαια με Τάταρους μέσα στη Ρωσσία και Ουιγούρους στην δυτική Κίνα).
    Αυτά και μόνο* της δίνουν τεράστια γεωπολιτική αξία. Εμείς δεν έχουμε κάτι αντίστοιχο να επιδείξουμε (σε τόσο μεγάλο βαθμό).Θα πρέπει επομένως να δημιουργήσουμε πλεονεκτήματα.
    Για αρχή πρέπει να σοβαρευτούμε σαν χώρα για να μας πάρουν οι άλλοι σοβαρά.
    'Αεργοι καταληψίες, γκόμενες άεργων καταληψιών, Μπαφοπαρέα άεργων καταληψιών, Μπούληδες, Πρεζάκηδες, Μαμάκηδες, Χοιρινά και λοιποί φυσικά και δεν επιτρέπεται να έχουν τα ηνία της χώρας.

    *Συν τοις άλλης έχουν τεράστιες! κοινότητες στην κεντρική Ευρώπη που όλο μεγαλώνουν.Αυτό να το έχετε κατα νου κάποιοι όταν λέτε για "Γερμανούς" και "Ολλανδούς" "ανθέλληνες" σε αποφάσεις τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Τ,
    τα είπατε όλα, καθώς απαντούν στο γιατί όσοι παίρνουν αποφάσεις πάνω σε παγκόσμια ζητήματα, σκέφτονται και ενεργούν όπως ο Κίσινγκερ.
    Τα άλλα που διάβασα, αφορούν όσους μεγάλωσαν με το μοτό ""άτιμη κενωνία, μ' αδίκησες""

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι τα ειπε αρκετα καλα...Εντσξει ειναι κι αλλα πιο κρυφα...αλλα σε γενικες γραμμες καλα.

      Διαγραφή
  9. Σε αρκετά συμφωνώ με τον αγαπητό Καρνεάδη ανωτέρω.
    Μπορώ να σας πω επιγραμματικά και το συμπέρασμα συζήτησης Ελλήνων και Αμερικανών Νατοϊκών αξιωματικών στο στρατηγείο της Νάπολης, μετά την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο. Ο Αμερικανός (διοικητής) απορούσε πως κράτος με έκταση 1/10 του άλλου γειτονικού, απαιτεί να έχει όλο το Αιγαίο δικό του. Οι Έλληνες του έλεγαν όλα τα ιστορικά, πολιτιστικά κλπ επιχειρήματα υπέρ της Ελληνικότητας του αρχιπελάγους με τον Αμερικανό να καταλήγει ρωτώντας τους: "Δηλαδή με το σκεπτικό σας εμείς πρέπει να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να αφήσουμε την Αμερική στους Ινδιάνους?"
    Προς Θεού, δεν σας λέω ότι είναι σωστή η Αμερικάνικη λογική. Αυτή είναι όμως και δυστυχώς αυτοί κάνουν και το μοίρασμα της τράπουλας. Αυτό δεν μπορούμε να το αγνοούμε, γιατί όποτε το κάναμε η σφαλιάρα μας επανάφερε στην πραγματικότητα και την κλάψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπυ αυτο που ειπε ο Αμερικανος διοικητης ειναι παπαρια....Αν επεκτεινουμε την παπαρια...το κρατος του Ισραηλ επρεπε ναναι κατω απ τον Ατλαντικο.Ολο το μυθευμα του Ισραηλ στηριζει τα παντα στο 2000 π Χ...Ο αρχηπαπαρας Αμερικανος ειπε δηλ. Οτι οι Αραβες εχουν....δικιο !!!! Και το Ιραν δεκα φορες δικιο...!!! Και η Ρωσια με δυο φορες και....την εκταση της χωρας του πρεπει ναχει τα 2/3 των θαλασσων του πλανητη...η Σκανδιναυια να μην εχει θαλασσα...κλπ....Γκαγκα....γκαγκα...γκαααα....στα κεραμιδια..Πολυ ..διοικηταρα με ..ντοκτορα ..στα κουνουπιδια...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.