8/9/18

Pyatt: Κρίσιμος ενεργειακός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα - Η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Pyatt: Κρίσιμος ενεργειακός εταίρος των ΗΠΑ η Ελλάδα - Η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη

Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη για τον ρόλο της Ελλάδας στην ενέργεια 
Τον ρόλο της Ελλάδας -και ειδικότερα της Βόρειας Ελλάδας- ως σημαντικού ενεργειακού σταυροδρομιού για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, ιδιαίτερα με τα νέα δεδομένα που κομίζει για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης ο λεγόμενος Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου, επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey Pyatt.
Μιλώντας από το βήμα του "Southeast Europe Energy Forum", που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, ανέφερε πως "η Βόρεια Ελλάδα ανέκαθεν ήταν σημαντικό σταυροδρόμι για την Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου. Αυτό είναι ιδιαίτερα αληθές, όταν μιλάμε για ενεργειακούς πόρους. 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, έξι εβδομάδες πριν, ο υφυπουργός Ενεργειακών Πόρων σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι κρίσιμος ενεργειακός εταίρος των ΗΠΑ και πρωταθλήτρια της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας, βοηθώντας στην επίτευξη του κοινού μας στόχου για εμβάθυνση της ενεργειακής ασφάλειας, μέσω της διαφοροποίησης των διαδρομών, των πηγών και των προμηθειών της ενέργειας", είπε ο κ. Pyatt.
Ο Αμερικανός πρέσβης επισήμανε ακόμη ότι ο ρόλος της Βόρειας Ελλάδας είναι ιδιαίτερα εμφανής, όταν κάποιος κοιτάζει το πρότζεκτ του Νότιου Διαδρόμου Αερίου. 
"Αυτή η πρωτοβουλία, μία από τις πιο σύνθετες του είδους της, που έχουν ποτέ αναπτυχθεί, βρίσκεται στην αιχμή της προσπάθειας για την προσφορά εναλλακτικής πηγής αερίου στην Ευρώπη για πρώτη φορά, και η Ελλάδα, μέσω της στήριξής της στον Διαδριατικό Αγωγό (ΤAP), διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη αυτού του στόχου", υπογράμμισε.
Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, η Ελλάδα κάνει βήματα προς την κατεύθυνση της ύπαρξης αυξημένων επιλογών για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, τόσο μέσω της αναβάθμισης του τερματικού σταθμού της Ρεβυθούσας όσο και μέσω της νέας προτεινόμενης πλωτής μονάδας αποθήκευσης κοντά στην Αλεξανδρούπολη.
"Αυτές οι πρωτοβουλίες δίνουν ώθηση στην ενεργειακή ανθεκτικότητα της Ελλάδας, ισχυροποιούν τις περιφερειακές αγορές και δημιουργούν νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. 
Βοηθούν, επίσης, στην επίτευξη του κοινού στόχου για αυξημένες εξαγωγές αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όπως αυτός αναδείχτηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση μεταξύ Τραμπ και Γιούνκερ", επισήμανε.
Κατά τον Αμερικανό αξιωματούχο, η Ελλάδα και οι γείτονές της, προσηλωμένοι στην επιδίωξη πραγματικής προόδου για ισχυρότερες περιφερειακές συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (ΙGB), αλλά και στις ευρύτερες προσπάθειες για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών και της συνεργασίας, έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν πραγματική μεταμόρφωση του ενεργειακού τοπίου, με τεράστια οφέλη για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
Ο κ. Pyatt αναφέρθηκε ακόμη στη σπουδαιότητα, όπως είπε, των πολλών ιδιωτικοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας: 
"Η πρόσφατη επιτυχημένη πώληση του ΔΕΣΦΑ και οι επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις στο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και η επικείμενη πώληση πλειοψηφικού μεριδίου στα ΕΛΠΕ, όλα αυτά προσφέρουν την ευκαιρία για νέο κεφάλαιο και νέα καινοτομία στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας, σε μια εποχή που η χώρα επιστρέφει στην ανάπτυξη και είναι ικανή να επωφεληθεί από τη μεταλλασσόμενη ενεργειακή αγορά". 
Ο Aμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε ακόμη στις προοπτικές που διανοίγονται στον πετρελαϊκό τομέα, μετά και την πρόσφατη έγκριση κοινής εξερεύνησης σε διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Κρήτη, από την ExxonMobil, την Τοtal και τα ΕΛΠΕ.
"Υπάρχει επίσης τεράστια αξία στη διευρυνόμενη περιφερειακή συνεργασία της Ελλάδας, είτε μέσω των τριμερών συζητήσεων με την Κύπρο και το Ισραήλ, είτε μέσω της ευρύτερης δέσμευσης με τους Βαλκάνιους γείτονές της", κατέληξε.
Το φόρουμ διοργανώνουν το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή Οικονομία (ΗΑΕΕ) και με στρατηγικό εταίρο το Atlantic Council.

Το 2018 είναι πραγματικά το έτος της Αμερικής στην Ελλάδα

Την θέση ότι το 2018 είναι πραγματικά το έτος της Αμερικής στην Ελλάδα διατυπώνει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt με αφορμή την 83η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι οι ΗΠΑ.
«Περίπου πριν από ένα χρόνο, θυμάμαι τον ενθουσιασμό που αισθανθήκαμε όλοι, εγώ και το σύνολο της ομάδας στην πρεσβεία και το προξενείο, όταν δεχτήκαμε την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχουμε ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» αναφέρει σε άρθρο του στο free press περιοδικό του ΑΠΕ «Πρακτορείο» ο κ.Pyatt, ο οποίος υποστηρίζει πως η φετινή ΔΕΘ αποτελεί σημείο αναφοράς στις διμερείς σχέσεις, αν και όπως υποστηρίζει «είναι απλά μια στάση σε ένα μακρύ κοινό ταξίδι».
Το άρθρο του πρέσβη των ΗΠΑ: 
«Περίπου πριν από ένα χρόνο, θυμάμαι τον ενθουσιασμό που αισθανθήκαμε όλοι, εγώ και το σύνολο της ομάδας στην πρεσβεία και το προξενείο, όταν δεχτήκαμε την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετέχουμε ως τιμώμενη χώρα στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. 
Ακόμα περισσότερο όταν τον Οκτώβριο του 2017 η συμμετοχή μας επισημοποιήθηκε στο Rose Garden του Λευκού Οίκου, όπου ο Πρόεδρος Τραμπ έκανε δεκτή την πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης.
Θεωρήσαμε άριστη την χρονική συγκυρία, καθώς θα γιορτάζαμε την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την τελευταία δεκαετία, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή που η Ελλάδα βγήκε από το πρόγραμμα στήριξης. 
Θα τιμούσαμε επίσης μία συμμαχία που είναι θωρακισμένη από τότε που και οι δύο χώρες κήρυξαν την ανεξαρτησία τους.
Όμως ποιος θα μπορούσε να προβλέψει πόσο σημαντική θα ήταν η συμμετοχή μας στη ΔΕΘ; Το 2018 είναι πραγματικά το έτος της Αμερικής στην Ελλάδα.
Έχουμε δει αξιοσημείωτη πρόοδο στη σχέση μας αναφορικά με την ασφάλεια και την άμυνα: υπογράψαμε συμφωνία που θα επιφέρει κρίσιμο εκσυγχρονισμό του ελληνικού στόλου των F-16, διευρύναμε τις αμερικανικές επιχειρήσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και συμφωνήσαμε για την εγκατάσταση μη εξοπλισμένων MQ-9 στη Λάρισα, τα οποία - μαζί με τα CH-47 ελικόπτερα Chinook, που είχαν νωρίτερα παραχωρηθεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις- χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια των τραγικών δασικών πυρκαγιών στην Αττική. 
Το Ελληνικό Ναυτικό διεξήγαγε κοινές επιχειρήσεις με την Ομάδα Κρούσης του Harry S. Truman και το αμερικανικό πλοίο μαζί με τα ελικόπτερα Blackhawk εδώ στη ΔΕΘ είναι σύμβολα των κοινών προσπαθειών την τελευταία χρονιά.
Βλέπουμε παρουσίες κορυφαίων αμερικανικών εταιριών στη ΔΕΘ αυτή τη χρονιά, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι υποστηρικτές, όπως οι Microsoft, Google, CocaCola, Cisco, Visa, IBM, Intralot, Pfizer, και Hewlett-Packard, που δίνουν έμφαση στη θεματική ενότητα «Αξιοποιώντας την ισχύ της καινοτομίας και της δημιουργικότητας» και καταδεικνύουν την δέσμευσή τους να επενδύσουν και να είναι παρούσες στην Ελλάδα.
Η Exxon-Mobil μόλις κέρδισε την προσφορά για έρευνες ανοικτά της Κρήτης, η Avis επέστρεψε στην ελληνική αγορά με επενδύσεις ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων, οι εταιρίες Hyatt, Marriott και Wyndham ανοίγουν νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και η Tesla άνοιξε νέο ερευνητικό γραφείο. 
Η ΟΝΕΧ ξανάδωσε ζωή στο σημαντικό Ναυπηγείο της Σύρου. 
Αυτές είναι κάποιες από τις μεγάλες επενδύσεις που έγιναν και βλέπουμε την ΔΕΘ ως απαράμιλλη ευκαιρία για την Ελλάδα για να τονίσει τις ευκαιρίες και να επικοινωνήσει με μεγάλους αμερικανούς επενδυτές.
Η ΔΕΘ επίσης γιορτάζει τις πολύ ισχυρές σχέσεις ανάμεσα στους λαούς, που μοιραζόμαστε με την Ελλάδα μαζί με τις δυτικές αξίες που είναι τόσο σημαντικές για τις δημοκρατίες μας.
Σε όλη την πόλη βλέπεις δείγματα συμβολικών αμερικανικών έργων τέχνης και ευχαριστούμε τον Δήμο της Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια που τα φιλοξενούν στα καίρια σημεία του δικτύου δημοσίων μεταφορών στην πόλη. 
Γιορτάζουμε την 70η επέτειο του κορυφαίου προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών Fulbright και έχουμε μουσικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις, μία εκδήλωση για την εκπαίδευση, άλλη για την καλαθοσφαίριση, ένα δημοσιογραφικό συνέδριο, και πολλά προγράμματα υποστήριξης ελληνικών νεοφυών εταιριών και επιχειρηματιών, τομέας που είναι κρίσιμος για την πλήρη οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας.
Όταν ολοκληρωθεί η ΔΕΘ θα έχουμε κι άλλη, αρκετή δουλειά να κάνουμε. 
Πριν από το τέλος του 2018 προσβλέπουμε στην έναρξη στρατηγικής σημασίας διακυβερνητικού διαλόγου για να διερευνήσουμε τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης των σχέσεών μας στους τομείς της ασφάλειας, της άμυνας και της οικονομίας για να αντιμετωπίσουμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις στην περιοχή, όπως συμφωνήθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών, Πομπέο και Κοτζιά. 
Η ΔΕΘ θα είναι ένα σημείο αναφοράς στις διμερείς σχέσεις, αλλά είναι απλά μόνο μία στάση σε μία μακρύ κοινό ταξίδι, που σίγουρα θα δώσει θετικό τόνο στην επόμενη χρονιά και στα χρόνια που ακολουθούν».

www.bankingnews.gr

31 σχόλια:

  1. Για αυτό τη δήλωση πρόδωσε τη Μακεδονία ο Αλέκσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πῳς προοδεύει ἡ Ἑλλάδα μέ τήν βοήθεια τῶν ΗΠΑ, κατά τό σχέδιο ὄχι πλέον Μάρσαλ, ἀλλά ...Σόρος, μετά τό 2018:
    https://www.youtube.com/watch?v=tgqFg87yGSM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προχθές ο υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ που μας "συμπαραστέκεται" τώρα ο Κύριος αυτός που θα μας ανακηρύσσει σε Μεσογειακή ενεργειακή υπερδύναμη χωρίς να έχουμε εφαρμόσει τις πρόνοιες του διεθνούς δικαίου για την Επικράτειά μας (για τις οποίες οι ΗΠΑ αλληθώριζαν ή δεν το έβλεπαν). Ή μήπως θα εφαρμόσουμε το δίκαιο της θάλασσας, χωρικά ύδατα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και δεν το ξέρουμε. Υπάρχει και μια άλλη εκδοχή. Δεν μας έχουν πλέον σε καμιά υπόληψη, είμαστε υποχείριο στρατηγικών παιγνίων και αναλώσιμοι και επειδή μας περνούν πλέον για Ιθαγενείς όπως αυτούς που εξοντώθηκαν στην Αμερική πριν δύο αιώνες κουνούν καθρεπτάκια. Περί αυτά πάντως έπονται κείμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ανθρωπος σπρωχνει τη λυση του σχιστολιθικου αεριου τους με ενα μειγμα απο το "δικο"μας, της Κυπρου "μας" και του ΙΣΡΑΗΛ (ISRAEL FIRST).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμπρωχνει και κατι αλλο...απο πισω μας...

      Διαγραφή
    2. Προφανως το εχουμε συνηθισει. 400 χρονια ηταν αυτα......Ενδιαφερον ειχε η μπουρδολογια του Τσιπρα στη ΔΕΘ που μιλαγε περι του σταθμου εξαερωσεως αεριου για να τροφοδοτηθει ο ΙΒG. Κανεις δεν τον ρωτησε ομως γιατι φτιαχνεται στα 6 μιλια απο την ακτη .........

      Διαγραφή
    3. Για να πεσει μεσα στην προφητεια για τα εξαμιλια..

      Διαγραφή
  5. Στη διεθνη πολιτικη οι αποφασεις λαμβανονται με γνωμονα το ρεαλισμο και οχι το συναισθημα...ας αφησουμε λοιπον τη γκρινια και ας κοιταξουμε να διαπραγματευτουμε τη θεση μας οσο γινεται καλυτερα. Η στρατηγικη εταιρικη σχεση με τις ΗΠΑ ειναι μια πραγματικοτητα που δε μπορουμε να αγνοουμε. Σαφως και ειναι ετεροβαρης (μπορουσε να ναι αλλιως;) αλλα μπορουμε αν παιξουμε σωστα να αντλησουμε απο αυτη οφελη που δεν βλεπω να εξασφαλιζουμε απο πουθενα αλλου. Στον τομεα των επενδυσεων και μονο η αμερικανικη παρουσια ειναι πιο ορατη απο καθε αλλη...αυτο λεει κατι ειτε μας αρεσει ειτε οχι (για παραδειγμα η Ευρωπη και η Γερμανια ειδικοτερα τι εχουν κανει στον τομεα αυτο για την Ελλαδα τα χρονια της κρισης; Σχεδον τιποτα). Οσο για τα ενεργειακα, καλως η κακως απο εκει περναει η μελλοντικη αναπτυξη της χωρας..και χωρις σωστες συνεργασιες δεν μπορουμε να αντιμετωπισουμε την επιθετικοτητα της Τουρκιας (αν π.χ. δε θελουμε να κανει νοτια της Κρητης οσα εκανε νοτια της Κυπρου)..οσο για το νοτιο διαδρομο και το σχιστολιθικο αεριο μεσω Αλεξανδρουπολης, δε βλεπω γιατι να μην αποτελει μια επιπλεον εγγυηση για τη σταθεροτητα των συνορων σε μια ευαισθητη περιοχη. Ας τα σκεφτουμε ολα αυτα κι ας μη μας φταινε ολοι και ολα. Στις διεθνεις σχεσεις δινεις και παιρνεις. Κανεις δε χαριζει τιποτα, η ισχυς ειναι ο υπερτατος νομος και ικανοτερος επιβιωνει. Αυτα ορθως μας διδαξε ο Π. Ηφαιστος στο πανεπιστημιο και βασει αυτων θα θελα να μας αναλυσει την κατασταση...οχι βασει δεοντολογικων αναφορων στο διεθνες δικαιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το κοστος απο τους καταστροφικους σεισμους που θα εκλυθουν απο την απαντληση του αεριου απο την Κρητη ή τα Ιονια νησια ποιος θα το πληρωσει (για τους νεκρους προφανως τιμη δεν υπαρχει). Κοιταξτε τι συνεβη στο Eidhoven και σταματησαν την απαντληση οι Ολλανδοι.

      Διαγραφή
  6. Προς τους περισπούδαστους αφελείς που δεν την έχουν βιώσει την πραγματικότητα παρα μόνο από … αφηγήσεις:

    1) Εσείς ψηφίσατε το Σύριζα παρόλο που σας έλεγαν οι ‘προοδευτικοί’ Συριζαίοι ότι τα Σκόπια έχουν δικαίωμα να αυτό-προσδιορίζονται.
    Τώρα σας φταίνε οι ΗΠΑ. Αλλά για τις ΗΠΑ η ονομασία των Σκοπίων είναι ασήμαντο θέμα. Ο μέσος Αμερικάνος δεν ξέρει ότι υπάρχει χώρα 'Μακεδονία'. Γιατί οι ΗΠΑ να υποστηρίξουν την Ελλάδα στο συγκεκριμένο ζήταμα? Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος?... Οι ΗΠΑ δεν κάνουν εξωτερική πολιτική με βάση τα συναισθήματά μας.

    2) Όταν η Ρωσία δίνει Σ400 στην Τουρκία και πυρηνικούς σταθμούς τότε ούτε γάτα ούτε ζημιά για τους ‘πατριώτες’ σχολιαστές. Λένε ότι η Ρωσία έχει δικαίωμα να υποστηρίζει τα συμφέροντά της όπως νομίζει. Οι Ελληνες Ρωσόφιλοι παίρνουν το μέρος της Ρωσίας και κατ’ επέκτασή της Τουρκίας. Οι αριστερόστροφοι δημοκράτες εκθειάζουν την πολυδιάστατη εξωτερική πολική του Ερντογάν (εδώ γελάνε).
    Όταν όμως οι ΗΠΑ κάνουν μία συμφωνία με την Ελλάδα τότε είναι εξ ορισμού κακή. Κατά τους αριστερόστροφους οι ΗΠΑ πρέπει να υποστηρίζουν πρωτίστως τα συμφέροντα της Ελλάδας. Επομένως όταν τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν ικανοποιούνται 100% σε κάποια συμφωνία με τις ΗΠΑ τότε οι αριστερόστροφοι γίνονται Τούρκοι.
    Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας.

    3) Η ονομασία των Σκοπίων δεν είναι πρόβλημα της Αμερικανών. Ποσώς τους απασχολεί. Είναι πρόβλημα εσωτερικό της Ελλάδας λόγω των αριστερών & κομουνιστών της Ελλάδας οι οποίοι πάντα υποστήριζαν (και ακόμα υποστηρίζουν) τα Σκόπια ως «Μακεδονία» ή και "μεγάλη Μακεδονία". Αλώστε η αγαπημένη τους Ρωσία ήταν από της πρώτες χώρες που αναγνώρισαν και επεδίωξαν 'Μακεδονία'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. You are wrong. They do care a lot and that's way they have invested 20 yrs trying to get us Sell our history and identity.
      If a future Greek government tries to promote our national interests against those of the US, over night they will start a war with Skopje, Albania and Turkey.
      Same use for the dozens little bases they will be operating in the Aegean attacking us from behind in the event of a war with Turkey.

      Διαγραφή
    2. "Δηλαδή δύο μέτρα και δύο σταθμά"...
      Αν αντιλαμβανόμασταν πραγματικά πόσο έχουμε πληρώσει αυτή την αισχρή λογική, θα προσπαθούσαμε να τη ξεριζώσουμε πρώτα από εμάς και μετά από όπου αλλού μπορούσαμε. Το να αναδεικνύαμε και μόνο την αισχρότητα της και το πόσα προβλήματα δημιουργεί παντού σε παγκόσμιο επίπεδο, θα είχαμε σοβαρό λόγο ύπαρξης ως έθνος. Μας αρκεί όμως η πατρότητα της φέτας...

      Διαγραφή
    3. Μπαμπυ...αδυνατω να βγαλω κεντρικη ιδεα τι λεει αυτος ο Κοσμας καθε φορα.Τα ανακατευει ολα..στοχο δεν εχει φανερο...εκτος ενος οπου παντα καταληγει...Τα τερατα οι Ρωσοι....Δεν παει ναχουν δωσει οι Αμερικανοι 300 δις οπλα στην Τουρκια (?) ...οι Σ 400 των τερατων φταινε.Εχει σαν το Οτομοτρις μονο μπρος πισω...πλαγια δεν παει το ..μηχανημα.Ελεγα να τον κατευνασω με δωρο ενα τελαρο ροδια.Αλλα δεν τοχασα.Ειναι κοκκινος ο χυμος....ο ταυρος μονο κοκκινο να δει...χαθηκαμε...θα μας ριξει τα Ουραλια κατω...Στο εργαστηριο βιοχημειας του Πενταγωνου εβγαλαν ενα δειγμα οτομοτρις καλο...αυτον.Πας στοιχημα οτι ουτε κοκκινελι δεν πινει ?? Σκεψου οργη που θαχει οταν ο ηλιος δυει κοκκινος...Για τα πυρηνικα τι να πεις ? Οι δυτικοι θα κανουν τρια ...οι Ρωσοι δυο...αλλα τα τερατα φταινε γιατι αρχισαν το χτισιμο εξι μηνες πριν των...αγγελων.Μιλαμε ...στραγαλια στο ..τσιπ.... Μηπως εσυ βγαζεις ακρη ??

      Διαγραφή
    4. Παναγιωτη εχουν μια λογικη οσα λες...αλλα πιο κατω την αρνουνται ..οταν λες πρεπει να κανουμε αυτο..εκεινο.Διοτι αγνοεις εντελως τον τοπο . Ποιος πρεπει να τα κανει...ποτε...(?) ..κι επιτελους πιστευεις οτι θα τα κανουν οι νυν...οι πρωην....η οι ....ερχομενοι ..χθεσινοι ??Δηλαδη ειναι αυτοι ικανοι να τα κανουν ? Ποιος λοιπον ? Αρα ειναι αδυνατον το " πρεπει"...Αν ξερεις οτι μπορουν....μας εκπλησσεις...Αν οχι..τοτε τι σημασια εχει που "πρεπει"...? Ρωτησε κανεις το πρεπον ? Το εφικτο στις συνθηκες ολες ποιο ειναι ? Μας κυβερνανε ρεταλια ..δεν το γνωριζεις ? Και λες στα ρεταλια το πρεπον ? Μα γιαυτο ειναι ρεταλια...διοτι δεν εχουν πουθενα "πρεπον"....Διαφωνεις ?

      Διαγραφή
    5. Καλημέρα Δημήτρη.
      Βασικά ρώτα απευθείας τον Κοσμά και στείλε του και ρόδια. Καλό θα του κάνεις. Ίσως να τον ενοχλεί η εν πολλοίς στρεβλή Ελληνική "προοδευτικότητα". Η οποία πολλές φορές, είναι συντήρηση του κερατά. Τον ενοχλεί η ανοχή προς τα "αριστερά" ΜΑΤ έναντι της ιερής αγανάκτησης για τα αντίστοιχα "δεξιά" ΜΑΤ, οι αυτοκτονίες επί Σαμαρά που "εξαφανίστηκαν" επί Τσίπρα, οι "μαχητικοί" αγανακτισμένοι έως το 2015 έναντι των εξαφανισμένων αγανακτισμένων μετά τις εκλογές, οι Έλληνες πατριώτες που ξαφνικά έγιναν εθνίκια, οι ανάλγητες περικοπές των συντάξεων επί ΠασοκοΝεοδημοκρατίας έναντι των υπεύθυνων περικοπών επί Αλέξη, το ξεπούλημα του ΟΣΕ για 300 και βάλε εκατ. επί Σαμαρά έναντι της υπεύθυνης πώλησης στους Ιταλούς για 45 εκατ. από τον Αλέξη, οι Σκουριές και η Αμφίπολη πριν και μετά, η ανεπίτρεπτη εμπλοκή των ΗΠΑ σε άλλες χώρες, έναντι της σωστής εμπλοκής των Ρώσων σε άλλες χώρες, ο όποιος υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και είναι δικτάτορας έναντι του όποιου υποστηρίζεται από τους Ρώσους και είναι δημοκράτης, τα όπλα που πουλάνε οι ΗΠΑ στη Τουρκία και είναι επιθετικά, έναντι των όπλων που τους πουλάνε οι Ρώσοι αλλά είναι αμυντικά και πάει λέγοντας.
      Τα δύο μέτρα και σταθμά, φαντάζομαι ρε Δημήτρη. Και εμένα με εκνευρίζει αφόρητα αυτό, απλά γιατί εξ αρχής είναι άδικο. Η ζυγαριά πρέπει να είναι η ίδια. Η παροιμία λέει (και συγνώμη στις κυρίες της παρέας) πως "Της γυναίκας ο καημός, λούσα, πούτσ@ και χορός" είτε είναι ξανθιά, είτε μελαχροινή, είτε κοκκινομάλλα, είτε, είτε.
      Όμως δεν ρίχνω το φταίξιμο για την Ελληνική αυτή οπτική στην όποια ιδεολογία ή τους Ρώσους ή τους Κινέζους κλπ (και όποιος αριστερός, δεξιός, κεντρώος κλπ το κάνει αυτό - γιατί όλοι το κάνουν με τους αριστερούς ίσως να το κάνουν εντονότερα - στο τέλος μπερδεύεται) αλλά στη βλακεία που μας δέρνει και αναλύουμε με το θυμικό και όχι με τη λογική, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε ανασφαλή και άστοχα συμπεράσματα...

      Διαγραφή
    6. #Νικος Απελλης --> Hear it from the horse’s mouth δηλαδή από τον αξιότιμο πρωθυπουργό της Ελλάδας «Ουδείς μας πίεσε για τη Συμφωνία των Πρεσπών».
      Θα ανασκεύασης? Οχι φυσικά γιατί δεν έχεις τον λόγο ...

      Διαγραφή
    7. Μπαμπυ αυτες οι διαβολεμενες παροιμιες σου..ειναι αποθεωση...Με τρεις λεξεις για τις γυναικες τα ειπες ολα...Αν καναμε παρεα ..θα μιλουσαμε ελαχιστα...εξοικονομοντας ενεργεια. Εσυ αν ξυσεις την μυτη σου...εγω θα μεταφρασω δεκα τομους που ειπες με την κινηση.

      Διαγραφή
    8. @ Kosma - Seriously you are asking me to believe a word Tsipras says. The communist Boy who has an orgasm everytime the US Ambassador shakes his hand? Kosma, SYRIZA wanted to fullfill the communist objective of the Civil War, but the US is sponsoring the Macedonian name for Skopje for a long time.

      Διαγραφή
    9. Yes, Tsipras is LIER - we agree on that .
      Tsipras also despises any ethnic causes.
      Tsipras is more than glad to give away the Macedonian identity and he is soooo proud of it.

      Διαγραφή
  7. Μᾶς δουλεύουν οἱ ΗΠΑ τοῦ κυρίου πρέσβη καί ἀποδεικνύεται εὔκολα:
    Ἄν ὄντως πιστεύουν ὅτι εἴμαστε σύμμαχοί τους,
    βλέποντας τήν Τουρκία νά παζαρεύῃ ἀλλαγή τῆς γεωστρατηγικῆς της κατευθύνσεως ἤ πάντως νά χαράσσῃ μιά δική της πορεία,
    γιατί δέν ζητοῦν ἀπό τήν Ἑλλάδα τήν ἐπέκταση τῶν χωρικῶν της ὑδάτων στά 12 μίλια;
    Κάτι τέτοιο, θά περιόριζε πολύ τίς δυταντότητες διελεύσεως τῶν ρωσικῶν πλοίων, καί ὑποτίθεται, γιά τίς ΗΠΑ, εἶναι σημαντικό πράγμα ἡ μείωση τῆς ἐλευθερίας δράσεως τῶν Ρώσων....Ὅπως φαίνεται ὅμως, ὄχι καί τόσο!
    Διότι ἡ γενομένη τό 1986 παρέμβαση ΗΠΑ γιά τήν μή αὔξηση τῶν χωρικῶν μας ὓδάτων, στά 12 μίλια, τότε ἀποθράσυνε τήν Τουρκία.
    Σήμερα δέ, ἄρση τῶν ἐπιφυλάξεων τῶν ΗΠΑ, καί ἀποδοχή τους νά ὑποστηρίξουν τήν ἐπέκταση τῶν χωρικῶν μας ὑδάτων στά 12 μίλια, δέν γίνεται, διότι κάτι τέτοιο θά δυσαρεστοῦσε τήν ...Τουρκία!
    καί, φυσικά, θά δυσχέραινε ἄλλα σχέδιά τους σέ βάρος μας.

    Ἄμα ἔχῃς τέτοιους ("καλούς") φίλους, τί τούς θέλεις τούς ἐχθρούς;
    If one has such ("good") friends, what's the use of having enemies too?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συχνά θεωρούμε σκόπιμο να κάνουμε σχόλια γιατί όπως έχουμε εξηγήσει στο παρελθόν το διαδίκτυο είναι σημαντικό μέσο επικοινωνίας και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις το «μέσο του αδυνάμου», δηλαδή του πολίτη ο οποίος με το δεσποτικό σύστημα να τον καταπλακώνει μπορεί να επικοινωνήσει και υπό ορισμένες συνθήκες να αναπτύξει Δήμο Δημοκρατίας. Δεν ισχύει αυτό, όμως, όταν ο καθείς πετάγεται με γνώμες και απωθημένα θολώνοντας εάν όχι διαφθείροντας τις συζητήσεις. Για παράδειγμα, πολλά είναι υποκειμενικά αλλά όχι το κοσμοθεωρητικό θέσφατο της εθνικής ανεξαρτησίας δηλαδή η συλλογική ελευθερία κάθε κοινωνίας.
    Έτσι αρχίζουν οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί κατά όποιας θέσεις συνηγορεί με τα κοσμοθεωρητικά θέσφατα.
    Πρώτον, Αμερικανοί λοιπόν. «Ανήκουμε στην Δύση»; Ένας τέτοιος ισχυρισμός είναι κυριολεκτικά αξιοθρήνητος. Συμμετέχουμε ισότιμα στις ναυτικές συμμαχίες και με τις ηγεμονικές δυνάμεις αυτής της συμμαχίας συναλλασσόμαστε σε ισότιμη βάση (εάν βέβαια είμαστε βιώσιμο κράτος).
    Δεύτερον, Ρωσία. Κατάσκοποι; Τους απελαύνεις αμέσως όπως και τους Αμερικανούς, του Τούρκους ή κάποιους άλλους. Σύνηθες φαινόμενο. Δεν κλιμακώνεις όμως την διένεξη με μια μεγάλη δύναμη δια ασήμαντο αφορμή. Θλίψη προκαλούν τα κολλήματα και τα σύνδρομα όσων βλέπουν την εξάρτηση αυτοσκοπό και την χάραξη εθνικής στρατηγικής λάθος και ζημιογόνα.
    Τρίτον, ποιον Σύριζα και παραμύθια της Χαλιμάς. Τα ότι αυτοί αποκορύφωσαν τις αθλιότητες δεν διασώζει τους άλλους του ανάλγητου τύπου «ανήκουμε στην Δύση». Ακόμη να το καταλάβουν κάποιοι ότι μετά την δολοφονία του Καποδίστρια την Ελλάδα την κατεξουσιάζουν μορφικά πανομοιότυποι καρεκλοκένταυροι υπηρέτες ξένων;
    Μόνο μια ειρηνική μη εμφύλια πολιτική επανάσταση διασώζει τους νεοέλληνες. Δύσκολο να υπάρξει όταν οι γνώμες, τα πάθη και τα σύνδρομα κυριαρχούν.

    Γονατισμένη Ελλάδα και ο μύθος του ηγετικού ρόλου τηςhttps://wp.me/p3OlPy-228

    Η Συμφωνία των Πρεσπών, φαντασιώσεις και ορθολογισμός. Οι ελαφρότητες με την «κατασκοπεία» στην Ελλάδα σε γεωπολιτικό κάδρο (ηχητικό)
    https://wp.me/p3OlPy-20C

    Μεταφυσικές Βαλκανομακεδονικές ηγετικές φαντασιώσεις https://wp.me/p3OlPy-1YH

    Η αξιοπιστία της Ελληνικής εθνικής στρατηγικής στην κόψη του ξυραφιού https://wp.me/p3OlPy-1Yf - https://wp.me/p3OqMa-1u3

    Ηγεμονικά κράτη, η Ελλάδα και τα στρατηγικά παίγνια https://wp.me/p3OlPy-1Y0

    "Μακεδονικές Συμπληγάδες" και Μεταψυχροπολεμική διεθνής πολιτική https://wp.me/p3OlPy-1Xc

    Η Συμφωνία (με την FYROM) διευρύνει την αστάθεια στα Βαλκάνια (ηχητικό) https://wp.me/p3OlPy-1X4

    Το «Μακεδονικό» αναδεικνύει την ελλειμματική γνώση της διεθνούς πολιτικής και τον νομικισμό ως βαρύτατη πολιτική ασθένεια. https://wp.me/p3OqMa-1tW - Π. Ήφαιστος, Ρεσιτάλ εκλογικεύσεων και το "Μακεδονικό άλμα στο κενό" https://wp.me/p3OlPy-1Xj

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ https://wp.me/p3OqMa-1tB

    Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι διπλωματικές διαπραγματεύσεις με τις Μεγάλες Δυνάμεις: Σχέσεις ισχυρών και λιγότερο ισχυρών κρατών στο σύγχρονο διεθνές σύστημα http://wp.me/p3OqMa-1p5

    «ΟΙ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» http://wp.me/p3OlPy-1FG - http://wp.me/p3OqMa-1oL


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. I guess profesor, with all due respect, you are the only one whose opinion is a fact and who has the right to post 10 comments and dozens of links.
      Leaving aside the arm chair style of research, how many revolutions have you personally witnessed? There is one common denominator in all of them; ANGER. Yes, that primordial sensation that makes you stand up of your couch and fight injustice.

      Διαγραφή
  9. Δημήτρης Κ. Πέραν των αναφορών στο σχόλιο μετά το δικό σου εδώ μια ανάλυση που μόλις αναρτήθηκε για το "ποιος". Οι απαντήσεις σε κάθε περίπτωση είναι δύσκολες. Αποδειχθήκαμε πολύ απρόσεκτοι. Μετά από 200 χρόνια ξενοκρατία αντί ειρηνικής μη εμφύλιας πολιτικής επανάστασης πολλοί προσαρμόστηκαν στο "σύστημα". Δύσκολες οι προβλέψεις αλλά σίγουρα οι συνέπειες ίσως είναι οδυνηρές και ίσως θανατηφόρες.
    Κράτος πάνω στην άμμο https://wp.me/p3OlPy-22r

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δημήτρης Κ. επανέρχομαι. Διαβάζοντας ξανά το σχόλιό σου παραθέτω απόσπασμα της ανάλυσης που μόλις αναρτήθηκε και για την οποία παρέθεσα σύνδεσμο
    Αντίσταση στην μεταμοντέρνα κατοχή
    Εξ αντικειμένου, η πατρίδα, η ασφάλειά της και η εθνική ανεξαρτησία είναι έσχατες λογικές οι δε ζημιές ή και ο θάνατος είναι αναπόδραστα, εάν πολίτες και ηγέτες αλληθωρίζουν προς άλλους ανύπαρκτους και ανέφικτους κόσμους. Διεθνιστικά ιδεολογικά δόγματα, αφελείς κοσμοπολιτισμοί και ιδεαλιστικές / ουτοπικές ψευδαισθήσεις και αυταπάτες είναι θανατηφόρα δηλητήρια που εισρέουν, αποδυναμώνουν, καθιστούν την κοινωνία εύκολη λεία ξένων ή σήμερα κερδοσκοπικών συμφερόντων και οδηγούν σε ζημιές ή και σε κρατικό θάνατο.
    Μετά από πολλές δεκαετίες κυριαρχίας των ιδεολογικών ασυναρτησιών … εάν δεν αλλάξει κάτι σύντομα και δραστικά, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις πολιτικοοικονομικά και διεθνοπολιτικά βιώσιμου νεολληνικού κράτους.
    Μια ειρηνική πολιτική μη εμφύλια επανάσταση ολικής επαναφοράς των νεοελλήνων σε τροχιά δημιουργίας δημοκρατικών προϋποθέσεων όπως διατυπώθηκαν πιο πάνω, είναι τόσο αναγκαία όσο είναι και δύσκολη. Απαιτείται περίσκεψη, περισυλλογή και επίγνωση του ελλείμματος αξιόπιστων πολιτικών προϋποθέσεων άσκησης εξουσίας που θα διαφυλάττει την εσωτερική και εξωτερική πολιτική κυριαρχία. Απαιτείται επίγνωση του γεγονότος ότι, πλέον, η Ελλάδα ελέγχεται από την πιο εξεζητημένη και πιο επιτυχημένη μορφή μεταμοντέρνας κατοχής.

    Εγχώριοι καρεκλοκένταυροι
    Οι εγχώριοι καρεκλοκένταυροι εντολοδόχοι των ξένων, εδώ και 8 χρόνια, υποκλίνονται αντί να διαπραγματεύονται, οι δε ύστεροι κάτοχοι της εξουσίας κορύφωσαν την πολιτική παράκρουση, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τον αποπροσανατολισμό των πολιτών.
    Τα μέλη όλων των σημερινών μεταπολιτευτικών πολιτικών τάσεων εδώ και 8 χρόνια το μόνο που κατορθώνουν είναι να ανακυκλώνονται πάνω στις καρέκλες εξουσίας και κατόπιν έξωθεν εντολών να υιοθετούν το ένα μετά το άλλο μέτρο καταστολής των μελών της κοινωνίας.
    Για να μείνουν καθισμένοι στις καρέκλες μετατρέπονται σε Κίρκη που προσφέρει μαγικά φλιτζάνια φίλτρων που θυμίζουν έντονα τις χειρότερες μέρες πελατειακών συμπεριφορών. Και όλα αυτά όταν είναι ολοφάνερο ότι καταχρέωσαν το κράτος, ακύρωσαν κάθε κίνητρο επιχειρηματικότητας, δρομολόγησαν την εκποίηση της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας και οδήγησαν στην εξορία εκατοντάδες χιλιάδες ταλαντούχους νέους.
    Ταυτόχρονα, τα ανυπόστατα ιδεολογικά δόγματα, τα συμπαρομαρτούντα ιδεολογήματα, τα θεωρήματα, οι διεθνισμοί και ο μεταμοντέρνων προδιαγραφών μηδενιστικός εθνομηδενισμός καλά κρατούν, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση της πίστης και της νομιμοφροσύνης όσων πολιτών παραμυθιάστηκαν υποτιμώντας έτσι το κράτος, το εθνικό συμφέρον, την κρατική ισχύ, του τι ακριβώς σημαίνει δημοκρατία σύμφωνα με τις δικές μας πολιτικές παραδόσεις και το τι αποτελεί προϋποτιθέμενη συνθήκη της εθνικής ανεξαρτησίας η οποία όπως ήδη αναφέρθηκε εξ αντικειμένου αποτελεί έσχατη λογική και κοσμοθεωρητικό θέσφατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.Ηφαιστε..
      Σε γενικες γραμμες συμφωνουμε.Σε μια γραμμη αποκλινουμε.Το δεον ειναι οτι λετε.Ομως το περιβαλον δεν εχει τις συνθηκες ..για κατι ειρηνικο.Αυτο απαιτει ωριμοτητα ολων..γνωσεων ολων..ηθους συνολικου..αρετων γενικα.Βλεπετε εσεις αυτα γυρω ? Δεν υπαρχει σχεση.Εχει χαθει η μπαλλα.Εχουμε ρινισματα σιδηρου ατακτως διασπαρτα...χωρις προσανατολισμο..ταξη..ακομη και σκεψη.Ολες οι επιρροες του χαους του χθες ειναι εδω.Ροες του εξω..του μεσα..του τιποτε..οποια γευση παγωτου βγηκε κυκλοφορει σε ομαδες ..αλλη ομαδα παιρνει βανιλια...αλλη μπανανα...κλπ.Κεντρικη ιδεα δεν υπαρχει.Αλλος σπουδασε Αγγλια κι εβγαλε παραδες εκει κι ειναι Αγγλοφιλος...αλλος Γαλλοφιλος...αλλος Αμερικανοφιλος γιατι γουσταρει ουισκυ και μπαρ...κλπ.Κι αλλος πχ...Κοτζιας δουλευε για τον ..Χονεκερ..αριστερα...αλλα τωρα δουλευει για την Ατλαντιδα..δεξια..διοτι εχει παρα το παραμυθι.Μια δρακα πολιτοσκυλων δεν ειχαν ποτε πατριδα..Του κουτρουλη ο γαμος απο εργοδοτες...μασας.Ο κοσμος διαβαζει βιβλια στο 3 %....επικεφαλιδες αντεχει δυο...παιχνιδια εικονων πολλα...τα τσιπ εγκεφαλου εχουν τρεις εγγραφες στα 300 εκατ.θεσεις...οι αισθησεις οργιαζουν...οσμη...οραση..ακοη..κλπ.Νοητικα λιγα.Αταξια σκεψεων..παρορμητικων...απ την υποφυση...σε κυμματα αναιτια...ατεκμηριωτα..σποραδικες καταιγιδες ρευματων..ασυνδετων..Και βασικα ενστικτα...ον ...οφ....Ηθικη ενστικτων...πειναω ..τρωω..αρπαζω...ζω..εχω δικιο αφου ζω..κλπ. Δεν υπαρχει δομη πουθενα...ουτε στην ιστορια...ουτε στα εθιμα των προγονων...ουτε στην θρησκεια που φτιαχνει μια δομη..Ειναι θαλασσα ...να λες...κι αδικο να κρινεις...Αναφορες παρατηρησης κανουμε.Το ειρηνικο δεν ευδοκιμει στις συνθηκες...ενστικτων...στα θηρια..
      Οτι ειναι να γινει θα γινει σε συνθηκες ενστικτων...πιθανον αν ειμαστε τυχεροι ...απο φαρδος..να παρουμε στροφη...ανηφορας..Αλλα αυτο μονο απο πολυ φοβο μπορει να γινει....που κοβει τα ...υπατα των ενστικτων...και ναι θαχει πονους μεγαλους..σαν την γεννα...οταν ερχεται νεα ζωη...
      Μια αποψη ειπα...οχι πολιτικη ..ανθρωπινη μονο...και σχετικη.

      Διαγραφή
    2. Επειδη ειμαι φυσει αισιοδοξο ατομο ...κ.Ηφαιστε ...για γουρι οιωνο καλο....να σας στειλω ενα ..ροδι απ την παραγωγη μου τον Νοεμβρη ?? Δυο...το ενα να το φατε...το αλλο να το σπασετε σαν οιωνο καλοτυχο...Θα το χρειαστουμε το σπασιμο ..συντομα...κανοντας τον σταυρο μας...

      Διαγραφή
  11. Ωχ

    Κρίσιμος ενεργειακός εταιρος (καθοτι κομβος) ήταν και η Ουκρανία, οπου ο κυρ πρεσβης έχτισε το βιογραφικό του (και την κατεδάφισε)...

    Να κάνετε την προσευχή να τον μαζεψει πισω γρήγορα ο τραμπ, αλλιώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ Δημήτρη Κ. Πολύ μεγάλο το ζήτημα που θίγεται και δεν μπορούμε να το εξαντλήσουμε εδώ. Τηλεσκοπικά λέω δύο λόγια.
    1. Πάντα υπάρχει διάκριση μεταξύ συστήματος και ανθρώπων οι οποίοι είναι ενταγμένοι σε αυτό. Το σύστημα οίκοι πάσχει μετά την δολοφονία του Καποδίστρια.
    2. Οι άνθρωποι πάσχουν και αυτοί; Η απάντηση είναι ποτέ. Οι άνθρωποι-πολίτες μέλη μιας κοινωνίας ποτέ δεν ενοχοποιούνται για οτιδήποτε. Διαθέτουν ανθρωπολογική υπόσταση (σε σχέση με την πολιτική ωριμότητα μιας κοινωνίας στις κλίμακες της δημοκρατικής ωρίμανσης) ανάλογα με την διαδρομή τους –διαφορετική των Κινέζων, των Ελλήνων, της Τανζανίας, της Τουρκίας, των ΗΠΑ, της Γαλλίας κτλ– και εξελίσσονται σύμφωνα με τις εκάστοτε περιστάσεις.
    3. Διαφωνώ λοιπόν με την περιγραφή που κάνετε των νεοελλήνων. Μπορεί μετά την δολοφονία του Καποδίστρια να αποσυναρμολογήθηκαν οι πολιτικά οργανωμένες Πόλεις και Κοινά αλλά ο Έλληνας ως μέλος έθνους είναι εξ αντικειμένου ένας άνθρωπος με πολύ υψηλή πολιτικοανθρωπολογική υπόσταση. Θέλει δεν θέλει. Τον «καταπλακώνει» η Ελληνικότητα. Ο μεγαλύτερος δηλαδή, διαχρονικός, οικουμενικός και αξονικός πολιτικός πολιτισμός της δημοκρατίας και της πολιτικής ελευθερίας. Θέλει δεν θέλει είναι πολιτικοανθρωπολογικά υψηλότερα από μέλη άλλων εθνών που έχουν πολύ πιο σύντομη διαδρομή και πολύ θολή συγκρότηση πολιτισμού και πολιτικών παραδόσεων. Προσθέτω ότι συχνά μένω άφωνος πόσοι διαβάζουν, πόσο κατανοούν το κεντρικό νόημα (πολύ περισσότερο από πολλούς συναδέλφους μου!!) και τι λένε για τις θεωρήσεις των βιβλίων μου. Πολύ περισσότερο, πρόσφατα, σε κεντρικό βιβλιοπωλείο ζήτησα βιβλίο του Κονδύλη για να κάνω δώρο σε φίλη και η υπάλληλος με πήρε σε ειδικά Κονδύλεια ράφια προσθέτοντας ότι αναρίθμητοι ζητούν Κονδύλη. Ένα από τους δυσκολότερους πολιτικούς στοχαστές. Και σκεφτείτε ότι αυτά ισχύουν μετά το ροκάνισμα δεκαετιών από το ιδεολογικό και κομματικό συρφετό (για να μην αναφέρω το εθνομηδενιστικό συνονθύλευμα)

    Σταματώ όμως εδώ λέγοντας ότι ο Έλληνας την τελευταία δεκαετία υποδουλώθηκε ξανά. Παραμένει όμως, θέλει δεν θέλει, ο φορέας του μεγαλύτερο πολιτικού πολιτισμού. Κολυμπά μέσα στον ωκεανό αυτό. Σίγουρα τα ένστικτα παραμονεύουν να κάνει τον εαυτό του εντολέα της εξουσίας. Ποτέ όμως δεν θα πρέπει να παίξει το παιχνίδι των ηγεμονικών δυνάμεων και να εισέλθει σε εμφύλιες συγκρούσεις και διενέξεις. Αυτή είναι η εκτίμησή μου εν τέλει. Να περιμένει την ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω γισ το βαρος της ελληνικοτητας της ιστοριας.Για το Ντι εν εη..των απογονων.Αλλα βλεπω και τα πολλα σπασμενα σκαλοπατια στην κλιμακα του..Ολα σπασμενα απ την Δυση.....Αισιοδοξω ομως οτι η βλαβη δεν ειναι μη αναστρεψιμη...κι αυτο ειπα για την ..ανηφορα μετα...οπως και για την γεννα.Εως τοτε ομως οτι θα γινει θαναι σε συνθηκες ενστικτων. Μετα θαρθει ο νους...της Ελληνικοτητας...σαν το δαχτυλο που δειχνει το Φεγγαρι.Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι υπερεχουμε αλλων λαων σε ολα..αρκει ναχετε κανει παρεα με ξενους..θα το βλεπατε αν ειχατε παρατηρητικοτητα...και μαλλον το ειδατε.Αυτοπεπιθεση δεν εχουμε...αλλα αυτο γινεται.Η τιμωρια ομως για την διορθωση θα γινει.Οποτε το ροδι το καλοτυχο θελει σπασιμο...και προσευχη..Αυτο το καραγκιοζ μπερντε συστημα πρεπει να σαρωθει ολο...και να οικοδομηθει το πρεπον.Θαρθει θυελα απ εξω η κι απο μεσα η ταυτοχρονα και τα δυο..Δεν μπορει να ζησει αλλο το κακο....ολα τελειωνουν καποτε..Να ειστε καλα...

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.