29/6/09

Θετικός είναι ο απολογισμός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου μουσείου της Ακρόπολης,

Θετικός είναι ο απολογισμός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του νέου μουσείου της Ακρόπολης, τον οποίο παρουσίασε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι μέσα σε επτά ημέρες λειτουργίας του μουσείου το επισκέφθηκαν 90.000 άτομα, ενώ υπογράμμισε ότι το κόστος των εγκαινίων δεν ξεπέρασε το προβλεπόμενο των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Αθήνα
«Γίναμε πρωτοσέλιδα επαίνων στο διεθνή Τύπο», σχολίασε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας λόγο για «μια ταυτόχρονα συμβολική και εντυπωσιακή τελετή», αναφερόμενος στη βραδιά των εγκαινίων.
Ερωτώμενος για τα επόμενα βήματα της Ελληνικής Πολιτείας σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, επισήμανε ότι «το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να απολογείται πλέον στην παγκόσμια κοινότητα».
«Ο λόγος μας μέχρι σήμερα ήταν ανέστιος, σχολίασε, και από 'δώ και πέρα λόγω του Μουσείου έχουμε την ηθική δύναμη και η στρατηγική μας αποκτά νέες προϋποθέσεις».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι καθημερινά πλέον το Μουσείο θα επισκέπτονται οι σημαντικότερες προσωπικότητες της διεθνούς πολιτικής και πνευματικής ζωής και αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Αυστραλίας και του προέδρου του Βελγικού Σοσιαλιστικού Κόμματος την Δευτέρα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, το κόστος των εκδηλώσεων έφθασε τα 1.860.090 ευρώ συν το ΦΠΑ και φιλοξενήθηκαν κατά τον τριήμερο εορτασμό των εγκαινίων 440 δημοσιογράφοι από 167 διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο μέσος όρος των εισιτηρίων τις πέντε πρώτες ημέρες που ήταν η διαδικασία μόνο για το e-ticketing έφθασε τα 11.000.
Κρατήσεις από το τηλέφωνο έγιναν 11.500 από μαθητές, ενώ 5.000 άτομα ζήτησαν από συλλόγους και τουριστικά γραφεία.
Οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του Μουσείου έχουν ξεπεράσει τις 260.000 από 169 χώρες από την Αμερική μέχρι τη Μογγολία και το Νεπάλ.
Τέλος, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για την καθιέρωση της πολιτικής του διευρυμένου ωραρίου, τονίζοντας ότι το Μουσείο θα λειτουργεί καθημερινά και για ολόκληρο το χρόνο από τις 8 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.