30/6/09

Βαριές κατηγορίες της Παλαιστινιακής Αρχής εναντίον της Χαμάς

Για συνωμοσία εναντίον της κατηγορεί η Παλαιστινιακή Αρχή τη Χαμάς, όπου σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της Αρχής, σχεδιάζονταν από τον ένοπλο κλάδο της οργάνωσης Ταξιαρχίες Αλ Ακσάμ, δολοφονίες υψηλόβαθμων παλαιστίνιων αξιωματούχων. Όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Αρχής Ταγιέμπ Αμπντέλ Ραχίμ, οι συνωμότες συνελήφθησαν πρόσφατα και κατά την ανάκριση ομολόγησαν ότι ηγετικοί πυρήνες της Χαμάς στο εξωτερικό τους έδωσαν την εντολή και οδηγίες για τη δολοφονία παλαιστίνιων αξιωματούχων.

"Η Χαμάς ζήτησε από τα στελέχη της στη Δυτική όχθη να εκτελέσουν τις δολοφονίες πριν την 7η Ιουλίου, ημερομηνία που έχει ορισθεί για να υπογραφεί η συμφωνία συμφιλίωσης των δύο παλαιστινιακών ομάδων", τόνισε ο Αμπντέλ Ραχίμ.

Επιπλέον είπε, πως η Παλαιστινιακή Αρχή έχει πληροφορίες, που θέλουν στελέχη της Χαμάς να έχουν οργανώσει γιορτή για την επιτυχία της αποστολής των δολοφονικών αποσπασμάτων κατά επωνύμων Παλαιστινίων στην Δυτική Όχθη στις 14.00 τοπική ώρα την 1η Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις του Αμπντέλ Ραχίμ ακολούθησαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς διέταξε να απελευθερωθούν 100 στελέχη της Χαμάς που είχαν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Η Χαμάς είναι πράγματι μία στενοκέφαλη,φονταμενταλιστική οργάνωση με εκρήξεις τρομοκρατίας και η Παλαιστηνιακή αρχή έχει δίκιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.