28/6/09

Έρογλου: Δεν επιστρέφεται η Μόρφου

Κόκκινη γραμμή για τους Τ/κ χαρακτήρισε την επιστροφή της κατεχόμενης Μόρφου ο λεγόμενος πρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου.Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Ορτάμ, ο κ. Ερογλου μιλούσε στο Φεστιβάλ της Μόρφου όπου προεξόφλησε ότι η κατεχόμενη πόλη δεν θα επιστραφεί στους Ε/κ.Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Βολκάν», ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι οι Τ/κ θα εγκρίνουν μια συμφωνία η οποία θα «προνοεί ισότιμο καθεστώς» κατά την έκφραση του.

Κόκκινη γραμμή η ύπαρξη της «ΤΔΒΚ»
Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία είπε ότι «οι Τ/κ δεν πρόκειται να αποδεχτούν μια συμφωνία που θα τους καθιστά μειονότητα» κατά την έκφραση του.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα «Βολκάν», ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι οι Τ/κ θα εγκρίνουν μια συμφωνία η οποία θα «προνοεί ισότιμο καθεστώς» κατά την έκφραση του.

Ο κ. Οζγκιουργκιούν πρόσθεσε ότι : «οι κόκκινες γραμμές για τους Τ/κ είναι η ύπαρξη της «ΤΔΒΚ» την οποία δεν πρόκειται να θυσιάσουν στο βωμό της συμφωνίας».

«Πολιτική» η απόφαση Όραμς
Εξάλλου, ο λεγόμενος υπεξ, αναφερόμενος στο παράσημο που δόθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία στον Πρόεδρο του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) Βασίλειο Σκουρή, είπε ότι η ενέργεια αυτή αποδεικνύει ότι «η απόφαση Οραμς ήταν πολιτική» κατά την έκφραση του.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ακόμη ότι το αγγλικό εφετείο πρέπει να λάβει υπόψη τις «πραγματικότητες» κατά την έκφραση του.

Εξάλλου η αποκαλούμενη «Ομάδα Πενταδακτύλου» εισηγείται όπως ακυρωθεί η απόφαση του ΔΕΚ για την υπόθεση Οραμς και επανεξεταστεί η υπόθεση από "ουδέτερους" δικαστές.
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

3 σχόλια:

 1. Μα ήταν πάντα γνωστό ότι τη Μόρφου δεν επρόκειτο ποτέ να την επιστρέψουν οι Τούρκοι καθώς εκεί βρίσκονταν η σφηκοφωλιά τους κατά το 1955-1959.'Εχει μεγάλη ιστορική αξία γι'αυτούς η περιοχή η οποία και τους εξασφαλίζει ναυτική αποβατική δυνατότητα από Τουρκία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. '...Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών των κατεχομένων Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν υποδεχόμενος μια αντιπροσωπεία είπε ότι «οι Τ/κ δεν πρόκειται να αποδεχτούν μια συμφωνία που θα τους καθιστά μειονότητα» κατά την έκφραση του. ...'

  Επομένως τι θέλουν οι τουρκοκύπριοι να τους καθιστά η συμφωνία; πλειονότητα; Αφού ήταν και είναι μειονότητα. Αυτή τη στιγμή είναι ένα παράνομο κατοχικό ψευδοκράτος και νομίζω ότι όσο γίνονται συζητήσεις μαζί τους θα ακούμε πολλά τέτοια συνεχώς.
  Αν δεν θέλουν να είναι μειονότητα ας πανε δίπλα στην μαμά τους Τουρκία να αφήσουν ήσυχους τους Ελληνοκύπριους και να μην μας παιδεύουν με ψάξιμο για δήθεν πολιτική λύση του Κυπριακού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γιατί να την επιστρέψει; Αφού άκουσε ότι δίνουμε στρέμματα για να κοιμόμαστε ήσυχοι...θέλει να συμβάλλει λοιπόν στην ησυχία μας...
  ΙοΠ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.