28/6/09

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα

Την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, επισήμανε η υπουργός Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη, στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα, ζητώντας, παράλληλα, την τήρηση των συμφωνιών επανεισδοχής μεταναστών.

Στόχος, όπως είπε η προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, παρουσιάζοντας τα συμπεράσματα της συνόδου, είναι η ενίσχυση των μηχανισμών διαλόγου, βήμα- βήμα, για την αντιμετώπιση παλιών και νέων απειλών και την εμπέδωση της ευρωπαϊκής ασφάλειας και ευημερίας.

Η υπουργός Εξωτερικών συνυπέγραψε με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Τζέιμς Στάινμπεργκ δύο συμφωνίες που συνδέονται με την προώθηση της διαδικασίας κατάργησης της βίζας. Πρόκειται για ένα Μνημόνιο Κατανόησης και μια συμφωνία συνεργασίας για την αντιμετώπιση του σοβαρού εγκλήματος.

Ο κ. Στάινμπεργκ δήλωσε ότι το θέμα της βίζας θα έχει διευθετηθεί έως το τέλος του χρόνου, καθώς απομένουν λίγα βήματα και κάποιες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Στο περιθώριο της Συνόδου, η αποχωρούσα τσεχική προεδρία της ΕΕ, συγκέντρωσε τους 27 υπουργούς Εξωτερικών για να συζητήσει το θέμα του εν δυνάμει πυρηνικού Ιράν, ενόψει της επανεκλογής του Αχμαντινετζάντ.

Οι υπουργοί συμφώνησαν σήμερα πως η Ένωση θα δώσει μία «ισχυρή και συλλογική απάντηση» σε οποιονδήποτε εκφοβισμό εκ μέρους του Ιράν ευρωπαϊκού διπλωματικού προσωπικού στην Τεχεράνη. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μίλιμπαντ, δήλωσε πως έχει πραγματοποιηθεί ομόφωνη έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των ντόπιων εργαζομένων στη βρετανική πρεσβεία που συνελήφθησαν από τις αρχές της Τεχεράνης.

Δεν συναντήθηκαν Μπακογιάννη-Μιλοσόσκι

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν είδε τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ. Όταν ρωτήθηκε απάντησε ότι «είχε πολύ πιεστικό πρόγραμμα». Παράλληλα, πρόσθεσε πως είναι στο πρόγραμμά της ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ να επισκεφθεί τη χώρα.

Ο Μιλόσοσκι αναχώρησε από την Κέρκυρα με αεροπλάνο των αερογραμμών της χώρας του, που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

«Η πολιτική Καραμανλή και οι μεθοδεύσεις Μπακογιάννη έχουν κάνει την χώρα ρεντίκολο διεθνώς. Αυτό που συνέβη με το σκοπιανό αεροσκάφος, δεν θα συνέβαινε ποτέ σε χώρες όπως π.χ. η Τουρκία ή το Ισραήλ καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο κράτος σέβεται την ιστορία του. Ντροπή!», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης, αναφορικά με το αεροσκάφος που μετέφερε τον Μιλοσόσκι.
tvxs

2 σχόλια:

  1. Nα πάμε και λίγο παρακάτω. Και να γίνει αυτό με την βίζα τι θα λύσει.Δεν έχουν κατανοήσει ότι το κύμα μετανάστευσης βάση πλυθησμού και μόνο θα υπερκαλύψει τον πλυθησμό της Ευρώπης.Έχει καθίσει κανείς να μετρήσει το πλυθησμό της κάθε χώρας που βρίσκεται ανατολικά ? Η Ευρώπη ούτε το 1/5 σε σύνολο δεν είναι σε σχέση με αυτούς.Τι θα γίνει δλδ αν ξεκινήσει ο μισός πλυθησμός και μετακινηθεί εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης εδώ είναι καλύτερες.Ας κα΄θίσουν στα κράτη τους να τα φτιάξουν .Είναι αδύνατον όσο καλή θέληση και νά έχει η Ευρώπη να μπορέσει να τους απορροφήση όλους.Εδώ τώρα που έρχονται λαθραία έχουμε εκατομμύρια αν δλδ ομαλοποιηθούν τι θα γίνει.ΘΑ μου πεις και δλδ θα πρέπει να μείνουν εκεί να πεθάνουν όχι αλλά ας προσπαθήσουν πρώτα στο κράτος τους και μετά αλλού..Εχει διανοηθεί η Ευρώπη πόσο μερίδιο από το παγκόσμιο πλυθησμό κατέχει μόνο η Ινδία ? το Πακιστάν και οι άλλες αραβικές χώρες τι θα γίνει αν αυτό το κύμα αυξηθεί....Δλδ ξαφνικά θα γίνουν όλες οι Ευρωπαικές χώρες μουσουλμανικές? ΚΑι στο φινάλε αν ετίθετο μόνο στο επίπεδο θρησκείας να το συζητήσουμε αλλά η εν λόγω θρησκεία επεμβαίνει σε όλα τα θέματα που αφορούν την ζωή ενός ανθρώπου.Αντί λοιπόν να ψάχνουν τρόπους να την μειώσουν δεν αυξάνουν λέω εγώ και τον κόσμο που έχουν στα σύνορα ?
    Χριστίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "θά μού πείς κάι πρέπει νά μείνουν εκεί νά πεθάνουν...."Καί τί μέ νοιάζει εμένα κορίτσι μου άν πεθάνουν;ποιόν θά νοιάξη άν ή πατρίδα μου πεθάνη κάτω από τό βάρος τόσων μεταναστών;Αν είναι πολλοί ,άς κάνουν λιγότερα παιδιά,άν είναι φτωχοί άς επαναστατήσουν,όπως ακριβώς έκαναν τόσους αιώνες οί Ευρωπαίοικαί κατέκτησαν τόσα.Θέλουν έτοιμη καλή ζωή καί είς βάρος μας;Οχι δά!Δέν θά τους τήν δώσουμε.
    Τό θέμα τής λαθρομεταναστέυσεως(κανένας δέν είναι νόμιμος,αργὀτερα εγιναν,παρανόμως νόμιμοι,γιά νά εξηγούμεθα) είναι ΠΟΛΥ σοβαρό καί άν δέν τό αντιμετωπίσουμε ώς τέτοιο,θά χάσουμε τήν πατρίδα μας καί τά παιδιά μας θά είναι δούλοι,Κύριος οίδε ποίου.
    Αλλά ώς φαίνεται γιά μάς τούς Ελληνες ισχύει πλέον τό,Μωραίνει ό Θεός όν βούλεται απολέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.