24/2/10

Επίσκεψη Μεντβέντεφ - απάντηση στους αγγλοαμερικανούς

Ρωσικός αντιπερισπασμός.
Επιστολή του Ρώσου Προέδρου στον Πρόεδρο Χριστόφια, με μήνυμα αντίδρασης στις «εξωτερικές πιέσεις».ΜΟΣΧΑ:Εκτίμηση στις προσπάθειες Χριστόφια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αντιπερισπασμό στις αγγλοαμερικανικές παρεμβάσεις στο Κυπριακό επιχειρεί η Μόσχα, σε ανώτατο μάλιστα επίπεδο, στέλλοντας εδώ τον ανώτατο κρατικό ηγέτη της. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα επισκεφθεί επίσημα την Κύπρο στις 7 και 8 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ο Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι ο κ. Μεντβέντεφ απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε απάντηση της επιστολής που ο Πρόεδρος Χριστόφιας τού είχε αποστείλει τον περασμένο Ιανουάριο, με αφορμή τις τουρκικές προτάσεις.

Στην επιστολή του ο Ρώσος Πρόεδρος εκφράζει την εκτίμηση της Ρωσίας για τη στάση του Προέδρου Χριστόφια στις συνομιλίες, η οποία αποσκοπεί στην επίτευξη συνολικής λύσης, που να είναι σύμφωνη με τις πρόνοιες των περί Κύπρου ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Στην επιστολή, επαναλαμβάνεται η υποστήριξη της Ρωσίας στη θέση ότι η λύση του Κυπριακού μπορεί να εξευρεθεί μόνο από τους Ελληνοκυπρίους και τους Τουρκοκυπρίους, και πως οι οποιεσδήποτε προσπάθειες να επιβληθούν έτοιμες συνταγές για λύση, περιλαμβανομένου του τεχνητού διαπραγματευτικού πλαισίου και της άσκησης εξωτερικών πιέσεων πάνω στις δύο κοινότητες, είναι αντιπαραγωγικές.

Ο Πρόεδρος Μεντβέντεφ επιβεβαιώνει τη στάση αρχής που τηρεί η Ρωσία όσον αφορά στο Κυπριακό, όπως αυτή έχει επανειλημμένα εκφραστεί σε διάφορα επίπεδα και στις επαφές με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και, επίσης, την πρόθεση της Ρωσίας να παράσχει πρόσθετη βοήθεια για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος, για την επιτυχία των απευθείας δικοινοτικών διαπραγματεύσεων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θεωρεί συμβολικό το γεγονός ότι η επίσκεψη θα λάβει χώρα κατά την 50ή επέτειο της εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και της τότε Σοβιετικής Ένωσης, εξέλιξη η οποία θα συμβάλει περαιτέρω στην προώθηση της ρωσοκυπριακής συνεργασίας και στη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας.

ΣΗΜΕΡΙΝΗ

11 σχόλια:

  1. Κλαώς να ορίσει. Ελπίζω μόνο να έρθει για να χαιρςτίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και όχι να την αποχαιρετίσει!!!

    Κ1RK

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπρός για Ελληνορωσική Συμμαχία τώρα!

    Ο παραδοσιακός φίλος μας είναι η Ρωσία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της "Ελληνο-Ρωσικής Συμμαχίας"

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο παραδοσιακός φίλος μας;χαχαχα Το ότι η Ρωσία -όπως οφείλει δεδομένων των οικονομικών και όχι μόνο συμφερόντων της- έχει μια στενότατη συνεργασία με την Τουρκία το ξεχνάμε; Το ότι η Ρωσία έσπευσε να αναγνωρίσει την "μακεδονία" το ξεχνάμε;
    Καλή και χρυσή η Ρωσία, είμαι απόλυτα υπέρ της στενότερης συνεργασίας μας αλλά "φίλη" δεν είναι. "Φίλοι" δεν υπάρχουν όταν μιλάμε για ολόκληρες χώρες, υπάρχουν μόνο συνεργάτες και σύμμαχοι οι οποίοι κάθε τόσο αλλάζουν. Ας σταματήσουμε επιτέλους τον ραγιαδισμό. Σκλάβος είναι αυτός που περιμένει κάποιον άλλον να τον ελευθερώσει.

    ΓΠ

    ΥΓ. Μην ξαφνιαστούμε και πολύ αν πάει κανένας ρώσος και στα κατεχόμενα καμιά βολτίτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΠ,

    όποιος λέει συμμαχία με την Ρωσία είναι ραγιάς, ενώ τώρα που είμαστε προτεκτοράτο της Δύσης δεν τρέχει τίποτα εεεεεεεεεεεεεεεεεε;

    Βρε ΟΥΣΤ ευρωλιγούριδες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο παραδοσιακός φίλος μας;χαχαχα

    όπως ανέφερες όλα τα αρνητικά της Ρωσίας ψάξε σε παρακαλώ και πόσα θετικά είχαμε μέχρι τώρα και πόσα ακόμα μπορούμε να έχουμε,και σύγκρινέ τα με τα αντίστοιχα των
    Ηνωμένων Πουτάνων Αμερικής.

    μιλάω για συμφέροντά μας και όχι για συμπάθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι σχέσεις Κυπρου-Ρώσσιας ιστορικα ηταν πολύ καλύτερες απο τις σχέσεις
    Ελλάδας-Ρωσσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος δεν ήθελε την Ρωσία σύμμαχο και κολλητό!!!!!!!!!
    Όμως σας θυμίζω αδέρφια ότι η Ελλάδα έπαθε μεγαλύτερη ζημιά στα Ορλοφικά μετά το «κρέμασμα» της Ρουσίας, παρά στην προσπάθεια απελευθέρωσης που έκανε με την επανάσταση του 1821!!!!!!! Δυστυχώς στο παρά πέντε πάντα οι φίλοι οι Ρώσοι αλληθωρίζουν προς τους τουρκαλάδες. Μπορεί να φταίμε και εμείς που δεν τηρούμε υπεύθυνη στάση σε πολλά θέματα. Ένα παράδειγμα απλό είναι η αλλοπρόσαλλη τακτική του ΓΑΠ που πριν της εκλογές το έπαιζε καθαρόαιμο αμερικανάκι, μετά είδε ότι οι φίλοι του οι δυτικοί τον πούλησαν στεγνά, πήγε μετά να παρακάλεση τους Ρώσους! και ο φοβερός Δημήτριος του συνέστησε το Διεθνές Ταμείο!!!!!!! μαζί του θα ασχολούνται. Η λειτουργία μιας κυβέρνησης δεν είναι παιδική χαρά κύριε ΓΑΠ μας, πάρε τα στρατιωτάκια σου ….και περιπάτα……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pros east kai loipoi as diavasoun to sxolio tou makedros kai an tolmoun as apantisoun (apo tin stigmi pou se mena den apantoun apo ton NOEMBRT)
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Χρήστο" δεν πρόκειται κανείς να σου απαντήσει όσο η μοναδική σου παρουσία εδώ μέσα είναι να τρολάρεις και να προβοκάρεις, χωρίς να λες καμία ιδέα δικιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. TI NA ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ΤΩΡΑ.....ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΝΑ ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.