23/2/10

Τη στιγμή που η τουρκική κυβέρνηση φυλακίζει του κεμαλιστές, οι δικοί μας 'ταγοί' λιβανίζουν τον "ΓΚΑΖΙ"!!!

Παρουσίαση βιβλίου «Nutuk. Ο Μέγας Ρητορικός»


Εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ και το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ
NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ
Μετάφραση: Μάρω Μαυροπούλου
Επιστημονική επιμέλεια: Ι.Θ.Μάζης
που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010 και ώρα 6 μ.μ. στο Νέο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Προπύλαια, Πανεπιστημίου 30)
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:
Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Σειράς του Εργαστηρίου
Έλσα Παπαδημητρίου, Βουλευτής Αργολίδος, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης
Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος
Την παρουσίαση συντονίζει: ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών και Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών.
Σχετικά Δημοσιεύματα:

14 σχόλια:

  1. Ειμαστε επαρχία καθυστερημένη, ακολουθούμε τις εξελιξεις. Η Μητρόπολη βρισκεται στην Αγκυρα, όπου ξεκίνησε η αποκαθήλωση του κεμαλισμού... Τώρα οι τούρκοι πασάδες, ας μην ανησυχούν τα γιουσουφάκια, θα επικαιροποιήσουν τις οδηγίες που συνοδεύουν τα "δωράκια" τους στα ενεργούμενά τους στην Αθήνα, στους νεοταξίτες "ταγούς", τρομάρα μας και θα αλλάξουν τροπάρι κι αυτοί...
    Ας σημειωθεί πως σήμερα είναι η μέρα του Κόκκινου στρατού, βοήθειά μας, που εξακολουθεί να εορτάζεται στη ρωσία, ώς "ημέρα των ανδρών που προστατεύουν το έθνος", υπενθυμίζοντας τις δραστικές μεθόδους τους σε τέτοια ζητήματα, μήπως και βάλουμε μυαλό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ας σημειωθεί πως σήμερα είναι η μέρα του Κόκκινου στρατού, βοήθειά μας, που εξακολουθεί να εορτάζεται στη ρωσία, ώς "ημέρα των ανδρών που προστατεύουν το έθνος", υπενθυμίζοντας τις δραστικές μεθόδους τους σε τέτοια ζητήματα, μήπως και βάλουμε μυαλό..."


    Ας τους αφιερωσουμε λοιπον το παρακάτω δικο τους πατριωτικο τραγουδι.Παντως πρεπει να παραδεχτουμε οτι οι κεραταδες οι Ρωσοι αν μη τι αλλο, διαθέτουν φωνάρες!

    http://www.youtube.com/watch?v=mK2T2aPooy4&feature=related


    Μίνως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΟΥΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΕ ΜΟΥ ΠΑΣΑ, ΟΤΙ ΠΕΙΣ ΕΣΥ, ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΚΥΨΙΜΟ ΓΙΝΑΜΕ ΚΑΜΠΟΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, (ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΑΓΚΩΣΟΥΜΕ). ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΖΩΟΥΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΑΛΑΚΩΘΟΥΜΕ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΤΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΞΕΝΟ ΕΠΙΒΟΥΛΕΑ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ, ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΘΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΩΒΑΜΕΝΟ ΚΕΜΑΛ. ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑ Η ΔΟΥΛΙΚΟΤΗΤΑ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΗΡΩΕΣ ΤΗΝ ΞΕΦΤΕΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ΜΑΣ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ; Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ;

    ΑΛΙΕΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί μα η χαρά δεν την αφήνει.
    αφιερωμένο στους συγχωριανούς μου
    ΈΛΣΑ-ΝΙΚΟ-ΣΕΡΑΦΕΙΜ
    Συνεχίστε αγαπητοί μου συγχωριανοί είστε σε καλό δρόμο, σε λίγο θα έχουμε και συνομιλίες εφ'ολης της ύλης με τους γείτονές μας πρέπει να φτάξουμε ανάλογη ατμόσφαιρα, ας χαμηλώσουμε τα φώτα, ας αρωματισθούμε,να το ευχαριστηθούμε.

    ΑΞΕΣΤΟΣ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι θα γίνει ρε Τεμέτερα; Θα ξεκουνηθείτε καθόλου;

    Στη παλιά βουλή είδατε τι έγινε; Μπούκαραν μέσα και τα έκανε πάνω του ολόκληρο το συριζοπασοκικό και "περιούσιο" συναπάντημα. Τρέχανε να φωνάξουν τα ΜΑΤ(!)

    Λοιπόν μήπως πρέπει να αφήσετε τα πανηγύρια, τα σαλταπηδήματα στους χορούς, τους "τανωμένους σορβάδες" και τα "κεσκέκ" και να πάτε να φτύσετε στη μάπα όλα αυτά τα ξεφτιλισμένα τομάρια;

    Και καμία αμπούλα βρώμας να τους πετάξετε στην επομενη πρόκληση που θα σας κάνουν δε βλάπτει....Αμπούλες βρώμας βρίσκετε με 4 ευρώ σε όλα τα καλά μαγαζιά για τρικς και μαγικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bio
    η αμπούλα και το προβοκάρισμα τέτοιων εκδηλώσεων, δικαιώνει τους υβριστές της ιστορίας μας στα μάτια της αριστεροπροοδευτικής συμμορίας που κατήντησε τη χώρα πτυελοδοχείο της Ευρώπης.
    Είναι καλύτερα είναι να τους ξαμπροστιάσουμε με πολιτικούς όρους, για να πάνε επιτέλους κάποια στιγμή στα σπίτια τους.
    Ξέρεις, ο 'δημοκράτης' ο κ. Φυναντίδης, πληρώνεται από την ΕΡΤ για μια εκπομπή που έχει τηλεθέαση 1%.
    Και δεν ντρέπεται να δηλώσει παραίτηση. Συνεχίζει να κάνει μια εκπομπή που δεν βλέπει κανένας, απλά για να πληρώνεται.
    Και οταν τελειώσει το μέτρημα του μισθού του, από τα δικά μας λεφτά, μας το ανταποδίδει με παρουσία σε εκδηλώσεις τύπου ΓΚΑΖΙ, δηλαδή νομιμοποίησης του κεμαλισμού.
    Στην υγειά μας ρε παιδιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Θα συμφωνήσω μετον κ. Καλεντερίδη όταν λέει ότι τέτοιες εκδόσεις πρέει να γίνονται για να μαθαίνουμε τι λέει η άλλη, αντίπαλη, πλευρά. Έχω υποστηρίξει αυτή τη θέση και για αναρτήσεις που ενοχλούν κάποιους επειδή δεν είναι "στο κλίμα" του ιστολογίου.
    Θα διαφωνήσω όμως με τον κ. Καλεντερίδη όταν λέει ότι δεν μπορεί Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, βουλευτές να πηγαίνουν σε τέτοια βιβλία. Πιστεύω ότι δεν έχει νόημα να γίνεται αποδεκτή μια έκδοση με την π¨ροϋπόθεση ότι θα την βρίσεις!
    ΟΙ παρουσιαστές του όποιου βιβλίου μπορούν να πουν ότι θέλουν και να ασκήσουν κριτική. Αν δεν τοκάνουν αυτοί μπορούν να το κάνουν άλλοι και στο βιβλίο και στους παρουσιαστές. Η επικράτηση μιας ιδέας ή η υπεράσπισή της απαιτέι μια διαρκή μάχη. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πχ Ο μακαριστός Χριστόδουλος θεωρούσε δεδομε΄νο ότι η απόλυτη πλειοψηφία στην Ελλάδ αείναι Ορθόδοξη και πίστευε ότι έτσι αυτονοήτως θα μείνει. Να όμως που δεν μένει έτσι, με το νόμο πε΄ρι Ιθαγένειας. Αν είχε προηγηθεί συνεχής ζύμωση και κινητοποιηση δεν θα τολμούσαν ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Πριν από μερικά χρόνια οι σημερινοί "εθνομηδεσνιστές" ήταν καταγέλαστοι. Σήμερα κυριαρχούν. Τούτο σημαίνει ότι βρήκαν βεβαίως στήριξη στα ΜΜΕ κλπ αλλά και ότι κάποιοι αδράνησαν, δεν αντεδρασαν. Συμπέρασμα. Όλες οι απόψεις να εκτίθενται. Όλες οι απόψεις είναι υπό κρίση καικριτική. Να μαθαίνουμε, να κρίνουμε, να αντιδρούμε. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεπεραστεί ο επαρχιωτισμός που υππαρχει. Τέλος: Για ποιο λόγο καθυστερεί η εκδοση του βιβλίου του Νταβούτογλου; Μποορεί κανείς να με πληροφορήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με αυτή τη λογική να πάμε αύριο και στην βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου "Ο Αγών μου", με εκπροσώπους ναζιστικών οργανώσεων της Γερμανίας.
    Τιπούκειται, άλλο δημοκρατία, άλλο αθλιότητα και εγκληματική συμπεριφορά απέναντι στα θύματα της γενοκτονίας και την ίδια την πατρίδα.
    Οι συνοιδοιπόροι του φασισμού, ό,τι επώνυμο και να έχουν, ό,τι κάλυμμα και να χρησιμοποιούν, δεν θα πάψουν ποτέ να είναι συνοδοιπόροι και ηθικοί αυτουργοί εγκλημάτων που έγιναν και συνεχίζονται να γίνονται.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τον Μάζη τον έχω για πατριώτη. Τι ρόλο παίζει σ' αυτήν την ιστορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ.Καλεντερίδη

    Ωραία, θεωρείται πως το "προβοκάρισμα" και η αμπούλα δεν είναι ο σωστός τρόπος αντίδρασης. Αλλά ειλικρινά πείτε μου εσείς ποιός είναι ο σωστός.
    Διάλογος στη κοινωνία για αυτά τα θέματα δεν υπάρχει. Σε ακαδημαικό επίπεδο μέσα στα πανεπιστήμια έχουμε τη μονοκρατορία μιας αριστεροθολοκουλτούρας ανθελλήνων και ηλιθίων που αυτοαναπαράγεται με το να προωθεί και αναδεικνύει ανόητα παιδάκια χωρίς κριτική σκέψη που το μόνο που ξέρουν είναι να αναμασούν τι τους λένε οι συριζοπασόκοι καθηγητές τους. Έχετε εμπλακεί ποτέ σε διάλογο με τελειόφοιτους της Παντείου; Έχετε δει υποψήφιους διδάκτορες της συγκεκριμένης σχολής; Εάν ναι θα αντιλαμβάνεστε τι εννοώ.

    κ. Καλεντερίδη ζούμε σε χούντα η οποία λοιδωρεί τις απόψεις μας ότι και να κάνουμε, ότι και μορφή αντίδρασης επιλέξουμε.
    Σας καλούν συχνά για θέματα εθνικής φύσεως στα κανάλια; ακριβώς επειδή έχουμε Χούντα ο μόνος τρόπος να κάνουμε αισθητή τη παρουσία μας και να μας προσέξει η μάζα είναι τέτοιες κινήσεις. θα φέρω ένα τραβηγμένο παράδειγμα.
    Ποιός μιλούσε για τον παλαιστινιακό αγώνα και τα όσα τραβάνε η Παλαιστίνιοι πριν τους Ολυμπιακούς του Μονάχου; Κανείς.
    Κάτι αντίστοιχο είναι και αυτές οι κινήσεις όπως της παλαιάς βουλής.
    Επίσης θα πρέπει να προσέξετε και την ψυχοσύνθεση αυτών των ανθελλήνων, ειναι εκ φύσεως δειλοί και φοβισμένοι. Να σας φέρω ένα παράδειγμα. 'Οταν αποκαλύφθηκε ότι ο Φυντανίδης χρυσοπληρώνεται από την ΕΡΤ βγήκαν πολλές εφημερίδες και τον ανέφεραν επώνυμα. Δε τόλμησε να αντιδράσει αλλά διαμαρτυρήθηκε και απείλησε όμως μόνο τη Φαίη Σκορδά ένα χαζοκοριτσάκι που κάνει μεσημεριανή εκπομπή ( http://www.youtube.com/watch?v=C0ttKjOyPQ8 ). Αυτή είναι η φύση των αντιπάλων μας και για αυτό χρειάζεται να τους "τρομοκρατούμε" ενίοτε.


    Επίσης, φοβάμαι πως δεν έχετε κατανοήσει το μέγεθος του προβλήματος.

    Στον ευρύτερο πατριωτικό χώρο υπάρχουν δύο μεγάλες ηλικιακές κατηγορίες, πιτσιρίκια και 50ρηδες+. Ο συνδετικός κρίκος (ηλικίες 30 με 40) ειναι ελάχιστοι.
    Οι πιτσιρικάδες χρειάζονται την καθοδήγηση των μεγαλύτερων. Όταν αυτή λείπει οι πιτσιρικάδες κάνουν αυτό που καταλαβαίνουν.
    Λοιπόν είσθε μια προσωπικότητα που έχει το σπάνιο προσόν να είναι αποδεκτή από ολόκληρο το πατριωτικό χώρο. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι. Αν κάποιος ωφείλει να καθοδηγήσει είσθε εσείς.

    Εάν η λύση στο πρόβλημα μας είναι η πολιτική δράση (την ακαδημαική ξεχάστε τη, τα πανεπιστήμια μας είναι υπό κατάληψη πρακτόρων και ανθελλήνων), τότε ωφείλουμε να στηρίξουμε πατριωτικά κόμματα, εμένα επί του παρόντος μόνο το ΛΑ.Ο.Σ. μου έρχεται στο νου ως πετυχημένο.

    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είχα φίλους που παρεβρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση και άκουσαν το Φυντανίδη να δηλώνει ότι συμφωνεί σε όλα με τον Κεμάλ αλλά ενοχλήθηκε που λέει τους Πόντιους ληστες.
    Λοιπόν ωραία δε θέλετε να πάτε ομαδικώς οι Πόντιοι να τον φτύσετε στη μάπα, δε θέλετε να πάτε να του πετάξετε αυγά και γιαούρτια έξω από το στούντιο της ΕΡΤ να τραβήξετε φωτογραφίες και μετά να τις ανεβάσετε στο δίκτυο να γελάσει ο κάθε πικραμένος, θέλετε κάτι πιό πολιτισμένο. θαυμάσια, στείλατε επιστολή όλα τα ποντιακά σωματεία να σταματήσει την εκπομπή του στην ΕΡΤ; Πιέσατε ποτέ πολιτικούς και μητροπολίτες για τα θέματα σας; Ειλικρινά πείτε μου τι δράση είχατε μέχρι στιγμής ως ποντιακοί σύλλογοι; Έχετε προσέξει πως η πλειοψηφία των ατόμων που τρέχουν και δραστηριοποιούνται για τέτοια θέματα δεν είναι ποντιακής καταγωγής; Πελοποννήσιοι είναι κατά 70%, οι υπόλοιποι είναι στερεοελλαδίτες, Μακεδόνες, Κρητικοί και κάνας ξέμπαρκος νησιώτης. Τι κάνει ο ποντιακός ελληνισμός; Και καλά τους Ίωνες μικρασιάτες δεν τους υπολογίζω κάν, αλλά εσείς οι Πόντιοι και πατριώτες είστε και πολυάριθμοι. Μήπως είναι καιρός να πάψετε να τρώγεστε για ανόητα θέματα και να δράσετε; Σε ένα πιό προσωπικό επίπεδο. Εάν εσείς που έχετε τη πλήρη αποδοχή όλων των πατριωτών από τους πλέον δεξιούς μέχρι την λεγόμενη "πατριωτική αριστερά" δεν δώσετε το στίγμα ποίος θα το κάνει και πότε;

    κ. Καλεντερίδη ως ποντιακός ελληνισμός έχετε ευθύνη να συντρίψετε αυτά τα εμετικά σκουλήκια που κοπρίζουν πάνω στους τάφους των προγόνων σας. Ως προσωπικότητα έχετε επίσης ευθύνη να είσθε πιό ενεργός σε ουσιαστικά θέματα, διότι η όποια αδράνεια σας σε κάποιους τομείς δίνει χώρο δράσης σε άλλους λιγότερο κατάλληλους ή και επικίνδυνους.

    Αυτά τα γράφω δηλώνοντας για πολλοστή φορά τον απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο σας και τα όσα έχετε προσφέρει στο γένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ο Μαζης θελει να παρει κανα φραγκο απτην ολη υποθεση κορόιδο ειναι να μην συμμετεχει σε θεματα γεωπολιτικης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Endiaferon! kanoume kai ekdiloseis gia tous sfageis mas!Giati i upothewsi exei arxisei na mou thimsizei Tsexoslovakia to 1938? "Deiloi kai avouloi antama"
    Christos Voulgaris apo Londino

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.