23/4/11

Ουγγαρία: Το Κοινοβούλιο υιοθέτησε ένα νέο υπερσυντηρητικό σύνταγμα

Le Monde

Οι βουλευτές έψαλαν  το ουγγρικό εθνικό ύμνο μετά την έγκριση του νέου Συντάγματος

Το Ουγγρικό Κοινοβούλιο, που κυριαρχείται από μια συντηρητική δεξιά πλειοψηφία με αρχηγό τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης, ψήφησε τη Δευτέρα 18 Απριλίου ένα νέο Σύνταγμα που θα μπορούσε, υποστηρίζουν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνίας των πολιτών, να αποδυναμώσει την δημοκρατική ισορροπία. 

Το κείμενο εγκρίθηκε με 262 ψήφους υπέρ, 44 κατά και μια αποχή, σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.


Η αντιπολίτευση απείχε της ψηφοφορίας, ενώ το ακροδεξιό κόμμα Jobbik, ψήφισε κατά. 

Την Παρασκευή, χιλιάδες Ούγγροι διαδήλωσαν κατά του σχεδίου Συντάγματος, που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2012.

Το Fidesz, το κόμμα του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, ο οποίος διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων μετά από το θρίαμβό στις εκλογές του 2010, «περιποιήθηκε» τον θεμελιώδη νόμο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του εκδημοκρατισμού που άρχισε το 1989, με τη πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος. 
Το κείμενο  περιορίζει, μεταξύ άλλων, τις δικαιοδοσίες του ανώτατου δικαστηρίου σε θέματα προϋπολογισμού και φορολογίας και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να διαλύει το Κοινοβούλιο σε περίπτωση μη έγκρισης του προϋπολογισμού από τώρα τον Απρίλιο. 
Αυτοί οι περιορισμοί των αρμοδιοτήτων του Συνταγματικού Δικαστηρίου θα αρθούν μόνο όταν το επίπεδο του δημόσιου χρέους πέσει κάτω από το 50% του ΑΕΠ. Σήμερα, ανέρχεται σε περίπου 80%.

Βασικά σημεία του νέου Συντάγματος, το οποίο αναφέρεται στον Θεό, στον Χριστιανισμό και στη παραδοσιακή οικογένεια:

- Το προοίμιο αναφέρεται στο Θεό και στον Χριστιανισμό που φέρονται να ενώνουν  το έθνος. Οι επικριτές του κειμένου εκτιμούν ότι εισάγονται  διακρίσεις εις βάρος των άθεων και των πιστών άλλων θρησκειών.

- Συγχωνεύει το πολιτικό έθνος και το εθνικό έθνος: Μέρος του ουγγρικού έθνους αποτελούν οι Ούγγροι πολίτες που ζουν στην Ουγγαρία, αλλά ανήκουν σε μη-ουγγρικές μειονότητες Ούγγρων και επίσης σε μειονότητες με ουγγρική ρίζα που δουν σε άλλες χώρες που δεν είναι Ούγγροι πολίτες. 

- Το Σύνταγμα υπόσχεται να προστατεύσει "την πνευματική και ψυχική ενότητα» του ουγγρικού έθνους.

- Το νέο Σύνταγμα καθιστά δυνατή την επέκταση του δικαιώματος ψήφου στους Ούγγρους των γειτονικών χωρών, πράγμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει συγκρούσεις με χώρες όπου υπάρχουν μεγάλες ουγγρικές μειονότητες, όπως η Σλοβακία ή η Ρουμανία.

- Ανοίγει την πόρτα για μια πιθανή απαγόρευση των αμβλώσεων: «Η ζωή του εμβρύου πρέπει να προστατεύεται από τη στιγμή της σύλληψης».

- Το κείμενο περιορίζει το πεδίο των αρμοδιοτήτων του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ιδίως στους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς.

- Η κυβέρνηση θα μπορέσει να επεκτείνει την επιρροή της στη δικαιοσύνη, μοναδικό σώμα του κράτους που είναι ακόμα ανεξάρτητο.

- Το Σύνταγμα δεν περιέχει πια τα τρία σημαντικά αντίβαρα στην άσκηση της δημοκρατίας: ανεξάρτητες μεσολαβητικές αρχές για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων, των προσωπικών δεδομένων και των μελλοντικών γενεών.

- Αλλάζει τον τρόπο διορισμού των διευθυντών όλων των κρατικών θεσμών, με περιόδους θητείας εννέα, ή ακόμα δώδεκα χρόνια, που τους καθιστά απρόσβλητους και μειώνει έντονα την δυνατότητα παρέμβασης των μελλοντικών κυβερνήσεων.

- Δίνει στη νομισματική επιτροπή της Κεντρικής Τράπεζας, η οποία θα αποτελείται από μέλη πλησίον του Βίκτορ Ορμπάν, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κράτους, Παλ Σμίτ (Pal Schmitt), το δικαίωμα να διαλύει το κοινοβούλιο, αν ο προϋπολογισμός δεν έχει εγκριθεί σύμφωνα με τα πρότυπα του νέου συνταγματικού κειμένου. 
Έτσι, ο Βίκτορ Ορμπάν ακόμα κι αν βρίσκεται στην αντιπολίτευση μετά τις εκλογές του 2014, θα έχει την δυνατότητα να διαλύσει το Κοινοβούλιο μέσω του Νομισματικού Συμβούλιου. Μια διάταξη που χαρακτηρίζεται  σαν «συνταγματικό πραξικόπημα» από την αντιπολίτευση.

- Προβλέπει ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα και η φορολογική πολιτική θα μπορέσουν να αλλάζουν μόνο με ειδική πλειοψηφία των δύο τρίτων του Κοινοβουλίου, διατάξεις που δεσμεύουν επίσης τα χέρια μιας άλλης μελλοντικής κυβέρνησης.


LEMONDE.FR με AFP και Reuters | 18.04.11 | 

21 σχόλια:

  1. Φαντάζεστε να είχαμε νέο σύνταγμα στην Ελλάδα που να αναγνώριζε τον χριστιανισμό και πάλι ώς βάση του έθνους ? Τί θα βγαίναν να πούν οι πουλημένες ΜΚΟ τα πουλημένα ΜΜΕ και οι ψευτοδιανοούμενοι, προοδευτικάριοι, νεοδοσήλογοι ? Το περιέργο είναι ότι οι Γιόμπικος ψήφισαν κατά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι βουλευτες έψαλαν τον εθνικό ύμνο! Φανταστήτε τον Πάγκαλο μετά τα Ίμια και τον Οτσαλάν να ψέλνει τον εθνικό ύμνο!
    Εδώ τί θα έψαλαν? ΄Τον ύμνο της μίζας και την ρεμούλας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Jobbikος καταψήφισαν το νομοσχέδιο δίοτι αναγνωρίζει ώς Ούγγρους τις μειονότητες των τσιγγάνων , των εβραίων, των ελληνοκαθολικών κτλ και αυτό είναι ενάντια στις αρχές τους που θέλουν μία καθαρή Ουγγαρία χωρίς τσιγγάνους και μειονότητες.
    Στην Ελλάδα ποιός ασχολείται με τους τσιγγάνους?
    Εδώ μας έχουν φορτώσει ένα σωρό λαθρομουσουλμάνους και βγαίνουν ένα σωρό Μ@@ΚΟ..πρίτες και τους υπερασπίζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εδώ θα έψαλαν τον ύμνο τα φάγαμε όλα και με τους δικούς μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Jobbik στα βίντεό τους προπαγανδίζουν την μεγάλη Ουγγαρία.
    Κάνουν ελεύθερες παρελάσεις στο κέντρο της Βουδαπέστης με στολές και περιβραχιόνια.
    Σε αυτήν την Ουγγαρία περιλαμβάνεται όλη η βόρεια ρουμανία, η βόρεια Σερβία, η Κροατία , η μισή Τσεχοσλοβακία , διεκδικούν ακόμα και κομμάτι της Αυστρίας βάσει της συνθήκης του Τριανόν!
    Θεωρούν μίασμα για το έθνος τους τους τσιγγάνους .Το σύνθημά τους είναι Magyarorzag a magyarorke! H Ουγγαρία στους Ούγγρους!
    Πού να είχαν και ένα εκατομμύριο μουσουλμάνους !
    http://www.youtube.com/watch?v=rMgzizZEjcU&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλάκα έχει το βιντεάκι των
    Jobbik
    http://www.youtube.com/watch?v=rMgzizZEjcU&feature=related
    που εμφανίζουν τον Σιμόν Πέρες του Ισραήλ να λέει ότι εξαγοράσαμε την Πολωνία , το Μανχάταν κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Ουγγαρία έφτιαξε καινούργιο Σύνταγμα που προστατεύει τους Χριστιανούς και τον θεσμό της οικογένειας.

    Τι θρησκεύματος και ποιας εθνικότητας είναι οι ανησυχούντες για τα …..ανθρώπινα δικαιώματα???
    Αναρτήθηκε από τον/την ΜπαρμπαΝίκος στο Απριλίου 21, 2011

    Το πρόσφατα εγκριθέν Ουγγρικό σύνταγμα προκαλεί “επικρίσεις”
    Το νέο Σύνταγμα της Ουγγαρίας ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο και “κάποιοι” την επικρίνουν, ότι το έφτιαξε αποκλειστικά και μόνο, για την ενίσχυση των παραδοσιακών αξιών και όχι για τη προώθηση της οικονομικής και “κοινωνικής” ανάπτυξης της χώρας.
    “Νομίζω ότι αυτό το σύνταγμα θα υπονομεύσει περισσότερο τη σταθερότητα του συστήματος, παρά θα ενισχύσει το θεσμικό σύστημα, διότι το κύριο πρόβλημα είναι, ότι δεν υπάρχει πολιτική απογραφή γύρω από αυτό το σύνταγμα και η νομιμότητα αυτού του Συντάγματος μπορεί να αμφισβητηθεί από πολλές πολιτικές δυνάμεις”, είπε ο διευθυντής έρευνας του “Ιδρύματος για το Πολιτικό Κεφάλαιο”, Πίτερ Kreko, σε έναν ανταποκριτή του τύπου και της τηλεόρασης.
    Οι επικριτές λένε ότι το κείμενο που ψηφίστηκε από το Ουγγρικό κοινοβούλιο, που κυριαρχείται από το Χριστιανικό κεντροδεξιό κόμμα “Fidesz”, εξασφαλίζει τους θεσμούς της οικογένειας, της Εκκλησίας και των παραδοσιακών αξιών, και αποτελεί απειλή για την οικονομική πρόοδο της χώρας και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
    Κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην Ουγγαρία, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν εξέφρασε την ανησυχία του για τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, ιδίως τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις μέσα από το Σύνταγμα.
    Μερικοί από τους “Ούγγρους” βγήκαν στους δρόμους για να δείξουν την αντίθεσή τους στις μεταρρυθμίσεις, όπως για τη πρόωρη συνταξιοδότηση σε επιλεγμένες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αποκαλούν “άδικη” την οικονομική πολιτική.
    Οι “επικριτικοί” έχουν ανάλογες απόψεις και λένε, ότι το (νέο) σύνταγμα αποτυγχάνει να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές (προβλέψεις) περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της νομοθεσίας περί της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης.


    Η συντριπτική πλειοψηφία ενός λαού, που εγκρίνει ένα σύνταγμα, δεν έχει ανθρώπινα δικαιώματα ρε ποντικαρουραίοι???? Η πρόωρη συνταξιοδότηση, από πότε είναι δυσμενής διάκριση κατά της ομάδας που την εισπράττει, ρε προβοκάτορες????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλή μέρα και χρόνια σας πολλά! σας διαβάζω καθημερινά. θέλω να μιλήσω για ένα άσχετο θέμα αλλά δεν μπορούσα να σας στείλω mail.

    πριν λίγες μέρες πωλήθηκαν τα κτίρια που στεγάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια σε εταιρία real estate κυπριακών συμφερόντων (ΈΛΛΗΝΑΣ λέγεται αν δεν κάνω λάθος) και τώρα πληρώνουν ενοίκιο σε αυτήν. Και ρωτάω: γιατί κουκουλώθηκε τόσο πολύ το θέμα; πόσα πήραν κάτω από το τραπέζι τα στελέχη της; έχει η συγκεκριμένη εταιρία τόσο πολύ ανάγκη τα λεφτά; πόσο έριξαν την τιμή τους για να προετοιμάσουν την πώλησή της σε ιδιώτες;

    λέγομαι Γιάννης Σκαρβέλης. το είχα αναρτήσει πρώτα στο facebook μου. σας παρακαλώ πολύ να το ερευνήσετε. δεν έχει σχολιαστεί πουθενά από τα μέσα ενημέρωσης και το διαδίκτυο. καλό είναι να κάνετε ένα ρεπορταζ, μην διαβάζουμε μόνο μασημένη τροφή.

    σας ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. διεκδικούν ακόμα και κομμάτι της Αυστρίας βάσει της συνθήκης του Τριανόν!
    ........................................Η συνθήκη του Τριανόν διέλυσε την αυστροουγγαρία. Οι Jobbik θέλουν την κατάργηση της συνθήκης και των τετελεσμένων που δημιουργισε η συνθήκη αυτή. Ακριβώς το αντίθετο δηλαδή!
    Το σύνθημά τους μάλιστα είναι
    vesszen trianon ( να χαθεί, να
    διαλυθεί η συνθήκη Τριανόν )
    http://www.youtube.com/watch?v=30QNr3xWYHE
    Θέλουν την επαναφορά των παλιών συνόρων της Αυστροουγγαρίας χωρίς όμως την Αυστρία μέσα.
    Έχουν δημιουργήσει και την φρουρά των Καρπαθίων - Kárpátia Gárdisták η οποια υποτίθεται ότι θα απελευθερώσει τα εδάφη τα κατεχόμενα από την Ρουμανία.
    Η Δύση όμως δεν ενδιαφέρεται να βοηθίσει τα όνειρα της μεγάλης Ουγγαρίας όπως έκανε με τους Αλβανούς και το Κόσσοβο.
    Την διάλυση της Σερβίας οι δυτικοί την προώθησαν δίοτι η Σερβία ήταν σύμμαχος της Ρωσσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Στην Ελλάδα ποιός ασχολείται με τους τσιγγάνους?
    Εδώ μας έχουν φορτώσει ένα σωρό λαθρομουσουλμάνους και βγαίνουν ένα σωρό Μ@@ΚΟ..πρίτες και τους υπερασπίζονται!

    23 Απριλίου 2011 12:11 μ.μ"

    Μα εδώ δεν κυβέρνησαν οι Ρωμά, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΣΗΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΑΠ.ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ;ΟΙ ΡΩΜΑ ΔΕΝ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΑΠ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ.(ΙΜΙΑ, ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, ΖΗΜΕΝΣ, ΜΙΖΕΣ, ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΔΝΤ)

    ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΤΟ ΚΙΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΥΤΟ;

    ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΕΒΡΑΙΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα εδώ δεν κυβέρνησαν οι Ρωμά, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ.......
    Γιατί οι Ρωμά κυβερνούν την Ουγγαρία?
    Συγνώμη αυτοί που τα φάγαν Εβραίοι ήταν και αυτοί? Τσοχαντζόπουλος , Παπαντωνίου Βουλγαράκης και λοιπός συμφερτός?
    Και οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ και του ΟΤΕ και του ΟΣΕ που τα φάγαν άγρια από τις επιδοτήσεις ?
    και όλοι αυτοί που τους ψήφιζαν ξανά και ξανά μήπως δεν ήταν ο ελληνικός λαός?
    Και αυτοί που παίρναν τα φακελάκια και τις μίζες και οι έχοντες λογαριασμούς στην Ελβετία μια χαρά Έλληνες δεν είναι?
    Αντί να τα φορτώνουμε όλα στον κόκκορα θα μάθουμε επιτέλους να κάνουμε την αυτοκριτική μας?
    Συγκρίνετε το κράτος το δικό μας με το Ισραήλ?
    Οι Εβραίοι κάθισαν στο σκαμνί τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό τους για σκάνδαλο βιασμού.Εμείς εδώ τί κάναμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φταίνε οι Εβραίοι για τις κυβερνήσεις που πηγαίνει και ψηφίζει ο ελληνικός λαός ή φταίει η φυσική βλακεία
    αυτών που ψηφίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 3:44 μ.μ. + 3:53 μ.μ.

    Από αρρωστημένα μυαλά, μην γυρεύετε λογική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παντως εμενα ολο αυτο το ουγγρικο αλαλουμ μου μοιαζει για μετα-ΔΝΤ
    συμπεφωνημενο χτυπημα στην καρδια της ευρωπης.
    Λετε να τα παιρνουν κιαυτοι απο τους τουρκους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην ασχολείστε στους πειραγμένους που παπαγαλίζουν συνέχεια το "Εβραίοι Εβραίοι" ανεξαρτήτως ανάρτησης. Η Βόρεια Ελλάδα έχει κατακλυστεί από τσιγγάνους εκ Σκοπίων Βουλγαρίας Ρουμανίας Αλβανίας και τώρα που θα τους κυνηγάν από Ουγγαρία θα έχει κι απ' αυτούς. Δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας αλλά υποθέτω μία από τα ίδια. Η χαρά των συριζαίων. Η Θεσσαλονίκη ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΡΟΜΆ. Χώρια ΤΑ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ ΠΑΚΙ ΑΦΓΑ ΑΙΓΥΠΤ ΑΦΡΟ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Και άντε οι φιλάνθρωποι κουκουέδες και συριζαίοι έχουν πάρει από 50 ο καθένας στο σπίτι του με προσωπικά τους έξοδα. Τα υπόλοιπα εκατομμύρια που εμείς οι υπόλοιποι απάνθρωποι δεν τα παίρνουμε σπίτια μας τι θα γίνουν; Και τι θα γίνουν οι μανάδες οι πατεράδες τα αδέλφια τα παιδιά πίσω στην πατρίδα τους; Η υποκρισία στο μεγαλείο της. Οι υποκριτές υπέρ των μεταναστών σκέφτονται μόνο τους μάγκες που τα κατάφεραν και όχι τα δισεκατομμύρια δυστυχισμένους που αυτοί αφήνουν πίσω τους. Για αυτούς κιχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν τους κυνηγούν μόνο στην Ουγγαρία. Τα ίδια και χειρότερα γίνονται στην Τσεχία και σλοβακία. Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τους τσιγγάνους .Να τους διώξουν από τις χώρες τους.
    Μόνο στην Ελλάδα δεν ξεσηκώνεται κανείς.Έχουμε γίνει το αποχωρητήριο της Ευρώπης.
    Καμία χώρα δεν θέλει λαθρομετανάστες στο έδαφός της.
    Γαλλία Ιταλία τσακώνονται για να μην μπούν οι λαθροΤυνήσιοι σε γαλλικό έδαφος.
    Κάθε χώρα θέλει να δίωξει τους λάθρους και να τους στείλει σε γειτονικές χώρες.
    Και εδώ έχεις ένα σωρό κοπρίτες αναρχικούς , ΜΚΟ, τάχα μου
    φιλάνθρωπους να θέλουν να μπάσουν και άλλους μέσα.
    Έχουν μαζευτεί όλες οι τριτοκοσμικές φυλές και έχουμε γεμίσει αρρώστια και εγκληματικότητα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @23 Απριλιου 11:22 μ.μ.
    Πειραγμενα και αρρωστημενα μυαλα δεν ειναι οσοι κατηγορουν τους εβραιους αλλα οσοι τους εχουν για συμβουλους τους.
    Επισης κιοσοι τους κατηγορουν για να απαλειψουν τις δικες τους ανομιες που μπορει να ειναι χειροτερες απο ηθικης αποψης.
    Επειδη δε αυτοι οι τυποι -οι εβραιοι-βρισκονται παντου παροντες και σε ψηλα ποστα, κανεις δεν μπορει να πει με βεβαιοτητα οτι δεν φταινε για τιποτα αλλα το να σκεφτει το αντιθετο, μου φαινεται εντελως λογικο.
    Ακομη και για το οντως αρρωστο παγκοσμιοποιημενο-πολυπολυτισμικο κοσμο που μας σερβιρησαν καποιοι και που επεβαλε την κατα συρροη εισβολη ξενων πληθυσμων σολες τις "αναπτυγμενες" χωρες.
    Αρα φιλε μου οι τσιγγανοι στην βορεια ελλαδα δεν ειναι καθολου ασχετο θεμα με αυτους.
    Μην ξεχνας οτι ο χιτλερ περαν των εβραιων κυνηγησε και αυτους.
    Τωρα για το αν εχουμε αποδειξεις,αναρωτιεμαι για τι πραγμα ακριβως εχουμε ποτε...
    Παντως μην ανησυχεις τους τελευταιους που θα κυνηγησουμε ειναι αυτοι...
    Πρωτοι στην λιστα ειναι οπωσδηποτε
    οι "δικοι" μας αλητες...
    Κιειναι πολλοι...Δυστυχως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ενα.
    Συγνώμη αυτοί που τα φάγαν Εβραίοι ήταν και αυτοί? Τσοχαντζόπουλος , Παπαντωνίου Βουλγαράκης και λοιπός συμφερτός?


    Δυο.
    Φταίνε οι Εβραίοι για τις κυβερνήσεις που πηγαίνει και ψηφίζει ο ελληνικός λαός ή φταίει η φυσική βλακεία
    αυτών που ψηφίζουν?


    Τρια.
    Από αρρωστημένα μυαλά, μην γυρεύετε λογική.


    Τεσσερα.
    Μην ασχολείστε στους πειραγμένους που παπαγαλίζουν συνέχεια το "Εβραίοι Εβραίοι" ανεξαρτήτως ανάρτησης...


    Προπαγάνδα, προπαγάνδα, προπαγάνδα
    προπαγανδίτσα

    Πέντε.
    Ο Στράους Κοέν του ΔΝΤ είναι μουσουλμάνος.
    Αρα ο Γιωργάκης φταιει που τον κυβερνάνε οι μουσουλμάνοι;

    Έξι.
    Ο επαίτης Γιώργος Σουάρτζ είναι κι αυτός μουσουλμ'ανος.
    Αρα ο Παπακωνσταντίνου φταίει που παίρνει κατηχητικό απο τον Σουάρτζ;

    Εφτά.
    Πιο παλιά: Οι αδελφοί Ρικάρντο ήταν εγγλέζοι μουσουλμάνοι.
    Αρα αυτοί φταίνε που φαγαν τα λεφτά του δανείου πριν καλά καλά φτάσουν στα χέρια των «δολοφόνων»
    της επανάστασης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @24/4 4:05μ.μ.
    Ολοι αυτοι που αναφερεις τσοζοχατζοπουλοι και σια ειναι φυσει απληστοι απατεωνες.
    Ο ελληνικος λαος δε που τους ψηφιζει δεν ειναι μονο βλακας αλλα επισης απληστος απατεωνας.
    Ανεκαθεν οι ελληνες ησαν απληστοι απατεωνες και οι ιερεις προσπαθουσαν να τους εμφυσησουν το μετρο και την αρετη.
    Αλλο αυτο και αλλο ο δολος που κρυβεται πισω απο αυτους που ενισχυουν την απληστια και την απατεωνια.
    Τωρα αν ο στραους κοεν ή οι ρικαρντο ειναι μουσουλμανοι ,εγω ειμαι κογκολεζος...αλλα κανεις δεν το ξερει με σιγουρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 24 Απριλίου 2011 12:32 μ.μ.
    Να σε λέμε κογκολέζο τότε.

    Στα δικαστήρια πάντα λογίζεταο ο ρόλος των ηθικών αυτουργων. Και οι ηθικοί αυτουργοί των λαών που είναι φυσικά οι ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ.
    Το σχόλιο μου πάντως έγινε να αποκαλύψει τους προλαλήσαντες προστάτες των "μουσουλμάνων" του ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν ειμαι νομικος αλλα νομιζω οτι ο ρολος του δολιου υποκινητη ειναι πολυ χειροτερος του βλακα εκτελεστη...
    Σαυτον τον τελευταιο δε ρολο -του βλακα εκτελεστη-θα μου επιτρεψετε να καταταξω και τους λογιων-λογιων ισλαμιστες οπως και ολο το συρφετο των τουρκοισλαμιστων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.