18/4/11

Οι ανοησίες περί αναδιάρθρωσης ή στάσης πληρωμών



του Α. Ανδριανόπουλου
Ακούγοντας διάφορους αφελείς να υποστηρίζουν ΣΗΜΕΡΑ στάση πληρωμών η αναδιάρθρωση του χρέους, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Πρώτον, διότι όλοι είναι οπαδοι του κρατισμού και των οποίων οι ιδέες και οι "κοινωνικές ευαισθησίες" (να μοιράζουν δηλ χρήματα που δεν υπήρχαν) μας έφτασαν στα σημερινά χάλια. Κι έπειτα επειδή εισηγούνται βήματα προς μεγαλύτερη ακόμη καταστροφή. 
Ποιός είπε πως αν σταματήσουμε να πληρώνουμε χρέη είμαστε οκ? Αν υποθέσουμε - που δεν είναι βέβαια ακριβές - πως τα έσοδα από φόρους ισούνται με δαπάνες μισθών του κυρίως δημοσίου και συντάξειων (τα λόγια των γνωστών φωστήρων), τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα. Ποιός θα πληρώσει μισθούς και δαπάνες των ελλειμματικών ΔΕΚΟ? Πως θα καλυφθούν λειτουργικές δαπάνες νοσοκομείων, πανεπιστημίων, Δήμων, φορέων κοινωνικής προστασίας, μουσείων, σταδίων, επιδοτούμενων συγκοινωνιών, αγροτών κλπ, κλπ Τι θα γίνει με εισαγωγές φαρμάκων, τροφίμων και ενέργειας (πετρέλαιο, βενζίνες, θέρμανση, ηλεκτρισμός κλπ);
Εξυπακούεται πως για μεγάλο διάστημα κανείς δεν θα μας δανείζει, ενώ κάποιος θα πρέπει να βρεί τρόπο να καλύψει τις ζημιές Τραπεζών (για να μην χαθούν οι καταθέσεις του κοσμάκη) και ασφαλιστικών ταμείων, που θα δούν άξαφνα τα ομόλογα που έχουν στα χέρια τους να μηδενίζονται η (στην περίπτωση αναδιάρθρωσης) να κουρεύονται. Δύσκολα τα πράγματα, ε; Κι όχι τόσο απλά, όσο κάποιοι φωστήρες τα εμφανίζουν.
Μοναδική λύση είναι η μείωση δαπανών (κατάργηση άχρηστων κρατικών φορέων) για να κοπεί το έλλειμμα, η μείωση φόρων και η κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών - για να έλθουν επενδύσεις και να υπάρξει επι τέλους ανάπτυξη.
andrianopoulos.grhttp://goo.gl/7rnZq

9 σχόλια:

  1. Όπως έχει ειπωθεί (http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/04/blog-post_1008.html?showComment=1303036080599#c8822353651134863537), πλέον των πολλών φελλών που λένε ό,τι ακούγεται καλύτερα ή εξυπηρετεί το πολιτικό τομάρι τους, υπάρχουν και αυτοί που παίρνουν σαφή θέση με κάποια επιχειρήματα είτε υπέρ του ενός είτε υπέρ του άλλου, όπως ο Ανδριανόπουλος.

    Με συμπεράσματα όμως του τύπου "Μοναδική λύση είναι η μείωση δαπανών (κατάργηση άχρηστων κρατικών φορέων) για να κοπεί το έλλειμμα, η μείωση φόρων και η κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών - για να έλθουν επενδύσεις και να υπάρξει επι τέλους ανάπτυξη.", λες και η ανάπτυξη είναι καμιά δίμετρη κορμάρα που χτυπάει ανυπόμονα την πόρτα και περιμένει να της ανοίξουμε, το επίπεδο πέφτει σε άλλης τυπολογίας συζήτηση.

    Ministre plénipotentiaire

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κος Ανδριανόπουλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι αν γίνει αναδιάρθρωση,δεν θα γίνει απο επιλογή αλλά απο ανάγκη,κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει την αναδιάρθρωση αλλά είναι άλλο να πιστεύεις ότι θα μας επιβληθεί και άλλο να την προτείνεις.

    Οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα μέσω του μνημονίου είναι το κλειδί της υπόθεσης,για τον απλό λόγο ότι αρκετές απο αυτές τις δεσμεύσεις δεν τις έχουμε πραγματοποιήσει,αυτό δίνει τη δυνατότητα στους δανειστές μας να κόψουν το νήμα όποτε και όπως θέλουν,όποτε τους συμφέρει δηλαδή.

    Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι της Ελληνικής αγοράς,ιδιαίτερα οι τραπεζίτες,αυτός είναι και ο λόγος που φωνάζουν συνεχώς απελπισμένα απο κανάλι σε κανάλι να εφαρμοστεί πλήρως το μνημόνιο.

    Όπως έχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα,το μνημόνιο δεν προοριζόταν να σώσει την Ελληνική οικονομία,ο μόνος στόχος ήταν να παρατείνει τη χρεοκοπία ώστε να προλάβει η ΕΕ να θεσπίσει τους μηχανισμούς ελεγχόμενης πτώχευσης κρατών μελών της,που μέχρι τότε τέτοιοι μηχανισμοί δεν υπήρχαν,τώρα όμως είναι έτοιμοι.....

    Κατά τη γνώμη μου η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη,τώρα θα βρούν τον τρόπο να την εμφανίσουν ώς ευθύνη του λαού.

    Η μεγάλη πρόκληση που ωφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τώρα,είναι μια αρκετά πιθανή εξωτερική απειλή,τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάληλα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή δεχτούμε κατά την περίοδο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πρέπει να απαιτήσει η Ελλάδα να καταστεί το ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ χρέος ΑΠΕΧΘΕΣ.Ο ΛΑΟΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Χρήστος Χατζησαββίδης

    >κανείς λογικός άνθρωπος δεν θέλει την αναδιάρθρωση<

    Δηλαδή, ο κ. Σημίτης δεν είναι λογικός άνθρωπος; (!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με μείωση των δαπανών οι αριθμοί δεν βγαίνουνε.Τα τοκοχρεωλύσια και τα ελλείματα του κράτους είναι τεράστια.Τον περασμένο χρόνο είχαμε αύξηση του χρέους κατά 45 δισ.ευρώ. Με περικοπές δαπανών θα συγκεντρωθεί αυτό το ποσό? Αστεία πράγματα.
    Η μόνη λύση, είναι η λύση της Αργετινής του 2001. Έξοδος από το ευρώ και κούρεμα του χρέους κατά 75%.(Βέβαια τα δάνεια του Μνημονίου τα εγγυημένα θα πρέπει να πληρωθούν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΜΕ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να μας πει τότε ο Μέγας οικονομολόγος και σύμβουλος χωρών και ιδρυμάτων, τι προτείνει για την Ελλάδα;

    Πώληση ΟΤΕ, ΔΕΗ, Α.Τ.Ε, Τ.Τ., ΟΣΕ, ΑΟΖ, απόλυση 200,000 δ.υπαλλήλων, παραχώρηση ορυκτού πλούτου σε ξένες εταιρείες, συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με Τούρκους, Ηλεκτρονικές Κάρτες του Πολίτη, δομημένα ομόλογα, τζόγο σε CDS, CDOs, SWAPS και κάθε λογής άλλη... φρουτάκια και με μόνο σκοπό την Παγκόσμια Διακυβέρνηση; Στη οποία τυχάρπαστοι παρτάκηδες σαν του λόγου σου θα συνεχίσουν να διεκδικούν τις τύχες όλων μας;

    Ρε ΟΥΣΤ!
    Νενέκος της Νέας Τάξης είσαι, που θα μας πεις ότι θα σου ανέβει και το αίμα στο κεφάλι. Το δικό μας να δεις που ανεβαίνει με τις αρλούμπες που "ευαγγελίζεστε" τόσα χρόνια. Εσύ και οι όμοιοί σου έχετε οδηγήσει την Παγκόσμια Οικονομία σε Χρηματο-πιστωτική ΦΟΥΣΚΑ και τις "ελεύθερες αγορές" μέσο υποδούλωσης κρατών και ελευθέρων πολιτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εσύ πως το βλέπεις; Μην ξεχνάς ότι ο Σημίτης πάντα κινείται μέσα στα Γερμανικά πλαίσια,είπαμε,όποτε το αποφασίσουν οι δανειστές μας,απ'ότι φένεται το αποφάσισαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εάν γίνει αναδιάρθρωση ενώ μένουμε με πρωτογενές έλλειμμα, τότε ας ετοιμαζόμαστε για ληστείες μετά φόνων για λίγες φακές, όπως διαβάζουμε σε άλλη αναδημοσίευση τού ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.