13/4/11

TOP Wikileaks: ισραηλινές συμμαχίες και χρόνιες φοβίες.

Ο ιδρυτής των Wikileaks Julian Assange παρέδωσε στις ισραηλινές εφημερίδες διπλωματικά έγγραφα που αφορούν στο Ισραήλ και τις σχέσεις του με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι αποκαλύψεις περιλαμβάνουν ιδιαίτερα ευαίσθητα στρατιωτικά ντοκουμέντα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ.Η εβραϊκή εφημερίδα Yediot αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι έκλεισε μια συμφωνία για να δημοσιεύσει μια συνέντευξη του Assange ο οποίος πρόσφατα κλήθηκε να υπερασπιστεί τα Wikileaks που κατηγορήθηκαν για αντισημιτισμό.

Τα έγγραφα δείχνουν στενή συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και ισραηλινών υπηρεσιών πληροφόρησης. Η ισραηλινή ανησυχία για τις ιρανικές πυρηνικές φιλοδοξίες είναι γνωστή στις ΗΠΑ οι οποίες βομβαρδίζονταν από διπλωματικά έγγραφα από το Τελ Αβίβ. Επίσης, ρίχνουν φως και αναλύουν λεπτομερώς τις ισραηλινές στρατιωτικές αναλύσεις σχετικά με τους εχθρούς και τους συμμάχους του στην περιοχή.

Η Αίγυπτος είναι η πρώτη δίοδος για όπλα και πολεμοφόδια στην Λωρίδα της Γάζας ενώ οι ΗΠΑ διευκόλυναν την συνεργασία ανάμεσα σε Αίγυπτο και Ισραήλ για να ξεπεραστεί αυτό για πολλά χρόνια. Άλλο έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν, του οποίου το βασίλειο συγκλονίστηκε από λαϊκές εξεγέρσεις πρόσφατα, είχε φιλικούς δεσμούς με τη Μοσάντ, την μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ. Τα έγγραφα επίσης αποκαλύπτουν τις υποθέσεις του Ισραήλ για την όλο και αυξανόμενη ικανότητα της Χεζμπολάχ να χτυπήσει απευθείας το Τελ Αβίβ με ένα οπλοστάσιο που αριθμεί πάνω από 20.000 πυραύλους.

Σε μία τυπική συνάντηση Κοινής Πολιτικής - Στρατιωτικής Ομάδας στις 18 Νοεμβρίου 2009, η Ουάσινγκτον ενημερώθηκε σχετικά με τις δυνατότητες μιας επίθεσης της Χεζμπολάχ στον Λίβανο: «Η Χεζμπολάχ διαθέτει πάνω από 20.000 ρουκέτες. Η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται για μια σύγκρουση διαρκείας με το Ισραήλ και ελπίζει ότι θα μπορεί να εξαπολύσει ένα συντριπτικό αριθμό ρουκετών στο Ισραήλ καθημερινά. Αξιωματούχος της Μοσάντ υπολόγισε ότι θα μπορούν να εκτοξεύσουν 400 με 600 ρουκέτες σε καθημερινή βάση- 100 εκ των οποίων θα στοχεύουν απευθείας το Τελ Αβίβ. Σημείωσε δε ότι η Χεζμπολάχ προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτή την ικανότητα για χρόνο 2 μηνών τουλάχιστον».

Άλλα έγγραφα αναφέρουν λεπτομερώς τακτικές μυστικές συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και στον Yuval Diskin, αρχηγό της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας, σχετικά με τον ρόλο της Χαμάς στην Γάζα. Στις 12 Νοεμβρίου 2009, η πρεσβεία ανέφερε τις απόψεις του γενικού υπεύθυνου για την Γάζα και το βόρειο Ισραήλ: «Η Χαμάς πρέπει να ισχυροποιηθεί αρκετά ώστε να επιβάλλει την κατάπαυση πυρός».

Παράλληλα διεμύνησε στις ΗΠΑ ότι «η ισραηλινή πολιτική ηγεσία δεν έχει πάρει ακόμα τις αναγκαίες αποφάσεις ανάμεσα σε ανταγωνιστικές προτεραιότητες: μια βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα που θέλει την Χαμάς αρκετά ισχυρή ώστε να επιβάλλει de facto την κατάπαυση του πυρός και να αποτρέψει την εκτόξευση ρουκετών στο Ισραήλ, μια μεσαία προτεραιότητα του να αποτρέψει την Χαμάς από το να εξουσιάσει ολοκληρωτικά την Γάζα, και μια μακροπρόθεσμη προτεραιότητα του να μην περιέλθει εκ νέου η Γάζα υπό ισραηλινό έλεγχο που συνεπάγεται την πλήρη υπευθυνότητα του Ισραήλ για τον (αραβικό) πληθυσμό της».

Το τελευταίο αυτό έγγραφο φανερώνει ακριβώς τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ το οποίο ακριβώς επιθυμεί την δημιουργία ενός κράτους φαντάσματος στην Γάζα ενώ δεν θέλει επ' ουδενί να προσαρτήσει ένα έδαφος που κατοικείται αμιγώς από Άραβες, ώστε να αποφύγει να έρθει αντιμέτωπο με την ικανοποίηση των αναγκών τους και τις αντιθέσες που θα κληθεί να διαχειριστεί και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εσωτερική του ασφάλεια και τάξη.

Πηγή: Guardian
http://www.epikaira.gr/

9 σχόλια:

  1. >κατηγορήθηκαν για αντισημιτισμό.<

    Απ΄αυτά που γράφει το άρθρο, δεν διακρίνω αντισημιτισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Η Χεζμπολάχ ετοιμάζεται για μια σύγκρουση διαρκείας με το Ισραήλ και ελπίζει ότι θα μπορεί να εξαπολύσει ένα συντριπτικό αριθμό ρουκετών στο Ισραήλ καθημερινά.<

    Το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο μεγάλης κλίμακας>

    Για «μεγάλο πόλεμο» ετοιμάζεται το Ισραήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ναζί κατέστρεψαν τήν πατρίδα μας Ελλάδα!
    [Τό κράτος τού Ισραήλ ιδρύθηκε,άν δέν κάνω λάθος,τό 1948,-49.]
    Ήλθαν εδώ καί οι Έλληνες πολέμησαν γενναία καί τούς Φασίστες Ιταλούς καί τούς Ναζιστές,αλλά οι καταστροφές ήταν τεράστιες!
    Α.Στόν τομέα τής Οικονομίας!
    Β.Στόν τομέα τής Παραγωγής(αγροτιή-κτηνοτροφική-πήραν χιλιάδες αιγοπρόβατα-γιά τόν σιτισμό τών στρατευμάτων τους!)
    Γ.Βιομηχανίας!
    Δ.Πήραν Δάνειο(δανεικά καί αγύριστα!)
    Ε.Πήραν καί έχουν στά Μουσεία τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς!
    Στ'.Προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στό οδικό δίκτυο,καί σέ χωριά κ.τλ.
    Ζ.Εκτέλεσαν πάρα πολλούς αθώους πολίτες,εκτός αυτών πού σκοτώθηκαν στό πεδίο τής τιμής καί τής αντρειάς,ενόπλους στρατευμένους!
    Η.Εκκρεμεί μεγάλη δεδικασμένη αποζημίωσις!
    Θ.Θυσιάστηκαν πάρα πολλοί στίς Γερμανικές-Ναζιστικές φυλακές.Έλληνες!
    Γιατί τόσος αντιελληνισμός;
    Φανταστήτε φτιάχνουμε μνημεία γιά άλλους-δικαιολογημένα-αλλά για τίς δικές μας διαχρνονικές θυσίες,γιατί δέν φτιάχνουμε ένα αντίστοιχο μνημείο ΟΛΟΚΑΥΤΏΜΑΤΟΣ ΤΏΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;
    Καί νά αναγράφεται η "θυσία",ο τόπος πού έγινε,καί από ποιούς παλιανθρώπους έγινε,εναντίόν τών συμπατριωτών μας Ελλήνων!!!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΠΑΝΤΩΝ!
    ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ!

    Καί νά γίνει ένας νόμος γιά τίς γενοκτονίες τών Ελλήνων,όπως τών ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ,γιά τό "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ".
    Εμείς οι Έλληνες έχουμε χιλιάδες ολοκαυτώματα!
    Τό Αρκάδι!Τό Ζάλογγο!Τά Ρούπελ!
    Τό Μεσολόγγι!Τά Ψαρά!Τήν καταστροφή τής Χίου!Τό Άουσβιτς!
    Τά Καλάβρυτα! Κάνδανος!Παλιόχουνι!Τό Δίστομο!Τήν Κοκκινιά!κ.τλ..Οι Έλληνες τής Κωνσταντινούπολης,τής Ιωνίας,τής Θράκης,τής Κύπρου,υπέστησαν κατατρεγμούς!...καί επωάσεις τού Κεμαλικου αυγού,τού φιδιού καί τού θανάτου πού διαχέει,όπως στό Δεβιζλίκ τό στρατόπεδο εξόντωσης τών Ποντίων νότια τής Τραπεζούντας,πού εάν τό είχαμε πατήσει ίσως δέν θά υπήρχε Άουσβιτς!
    Γιατί δέν προβάλλεται η 27η Ιανουαρίου,πού καθιερώθηκε από τό Ευρωκοινοβούλιο,ως ημέρα μνήμης τών θυμάτων τού ναζισμού;
    Νίκησε η Ζωή,τόν Θάνατο!
    Καί οι Έλληνες προσέφεραν πάρα πολλά γιά τήν μεγάλη νίκη,υπερασπίστηκε όσο λίγοι λαοί στήν Ευρώπη τούς Έλληνες Εβραίους τώ θρήσκευμα συμπολίτες μας.
    Στήν Ευρώπη όμως πού υποτίθεται είμαστε ισότιμοι λαοί,ιστορικώς,παραμένει ένα μεγάλο ηθικό καί πολιτικό κενό,τό οποίο δέν τήν τιμάει.
    Ίσως αυτό νά πληρώνουμε τώρα εμείς οι Έλληνες!
    Τήν α χ α ρ ι σ τ ί α τους!
    Τήν α γ ν ω μ ο σ ύ ν η !

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Arkas Πάω στοίχημα πως είσαι Μικρασιάτης.
    Η διαφορά του ελληνικού πολιτισμού και του Έλληνα είναι πως δεν θέλουμε να να μας σέβονται μέσω της κλάψας και να μας λυπούνται.Αλλά να μας σέβονται για τον πολιτισμό και τις επιτυχίες μας. Άκουσες ποτε Πελ/νήσιους να κλαψουρίζουν για τα Ορλοφικά; Όχι! Αντιθέτως κάναμε νέα Επανάσταση και τους ξεσκίσαμε.Για αυτό και απελευθερωθήκαμε. Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα απο το '22 και έπειτα πέρασε η νοοτροπία της κακομοιριάς και του μονίμως αδικημένου. Όσον αφορά τα κατοχικά δάνεια είναι άμεσα απαιτητά και τίποτα άλλο.
    Η κλάψα και τα Ολοκαυτώματα δεν αρμόζουν σε Έλληνες αλλά σε κατώτερους πολιτισμούς ανίκανους να δημιουργήσουν. Δράση χρειάζεται και τίποτα άλλο! (όχι Δράση σαν του Μάνου όμως)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3 Απριλίου 2011 2:44 μ.μ.


    @Arkas Πάω στοίχημα πως είσαι Μικρασιάτης.

    ---------------------

    Φίλε-η,

    Μάλλον το έχασες το στοίχημα!
    Είναι από Αρκαδία μεριά!

    Αλλά, τέλος πάντων, ο κάθε Έλληνας έχει μιαν άμεση ή έμμεση σχέση με την Μικρά Ασία.
    Η Μνήμη των "Ολοκαυτωμάτων", έχεις δίκιο, δεν είναι για να μοστράρεται προς τα έξω για να εισπράξει οίκτο και συμπάθεια και ενίοτε να χρησιμοποιηθεί και ως πολιτικό-οικονομικό εργαλείο, όπως κάνει το Ισραήλ εδώ και 60 χρόνια.
    Και από πάνω να το επιβάλει και με Νόμο, επί ποινή φυλάκισης, σε ξένους λαούς και σε ανθρώπους που έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν!!!!

    Είναι όμως αναγκαία και ιερή η Μνήμη του ελληνικού λαού και η Διδαχή των επόμενων γενεών, και ας μην αναγνωρίζουν τις δικές μας γενοκτονίες οι ξένοι, πράγμα για το οποίο ευθύνονται οι πολιτικοί μας, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προσκυνούν τα ξένα "ολοκαυτώματα" αλλά αδιαφορούν για τα δικά μας!

    Είναι αναγκαία, καθώς όπως γνωρίζεις, η Ιστορία διδάσκει το μέλλον μέσα από το παρελθόν.
    Και εδώ πάσχουμε πολύ!!

    Αυτό είναι νομίζω το πνεύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΑΡΚΑΔΑ

    Δεν πρέπει να μπερδεύουμε κάποιες έννοιες:

    >οι Έλληνες πολέμησαν γενναία καί τούς Φασίστες Ιταλούς καί τούς Ναζιστές<

    Οι Έλληνες πολέμησα τους εισβολείς Ιταλούς και Γερμανούς και τα τσιράκια τους, Αλβανούς και Βουλγάρους. Τίποτε άλλο. Αν ήσαν φασιστές, ναζιστές, κομμουνιστές κλπ., δεν έπαιξε κανέναν απολύτως ρόλο.

    >Πήραν καί έχουν στά Μουσεία τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς!<

    Όχι κατά τον Β'ΠΠ, πάντως.

    >Εκκρεμεί μεγάλη δεδικασμένη αποζημίωσις!<

    Πού;

    >Καί νά γίνει ένας νόμος γιά τίς γενοκτονίες τών Ελλήνων,όπως τών ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ,γιά τό "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ"

    Όχι των Ισραηλινών, αλλά των Εβραίων. Ισραηλινός είναι ο υπήκοος του κράτους του Ισραήλ, που μπορεί και να μην είναι Εβραίος. Ούτε κάθε Εβραίος είναι Ισραηλινός.

    >Τήν α χ α ρ ι σ τ ί α τους!
    Τήν α γ ν ω μ ο σ ύ ν η !<

    Δεν υπάρχουν ευγνωμοσύνες στην πολιτική. Όταν μπαίναμε στον πόλεμο, μπήκαμε για το σπίτι μας, την πατρίδα μας και για κανέναν άλλον. Δεν μας χρωστούν τίποτε απολύτως. Αν εμείς είμαστε βλάκες και ανίκανοι και αφήσαμε να ωφεληθεί η Τουρκία, η οποία έμεινε απ' έξω, σωστά ποιούσα και κήρυξε τον πόλεμο στον Άξονα κανένα μήνα πριν την κατάρρευση της Γερμανίας, αυτό είναι άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δυστυχώς έδιωξαν καί τούς ορεσιβίους Πελοποννησίους,-όπως καί στήν υπόλοιπη Ελλάδα -στήν ξενιτιά!{Αμερική,Γερμανία,Αυστραλία...}!
    Ότάν δέν ξεχνάς,αυτό επιδιώκουν-τιμάς τούς νεκρούς σου,καί τήν μνήμη τους στούς Αιώνες τών Αιώνων!
    Αρα συμπάς τήν Φωτιά,γιά νά μήν σβήσει!
    Άσβετη Φλόγα!Άσβεστη Μνήμη!
    Δέν Ξεχνώ!
    Σού λέω μόνο τούτο.
    Νά μήν έλθει η στιγμή,ανάγκη καί πούμε:
    "εσίμπησε τήν φωτιά,μά είχε σβήσει!"
    Ελληνικός Πολιτισμός!
    Ένας κόσμος μαρτυρικός καί γενναίος,βουβός καί ανώνυμος,καταδιωγμένος καί προδομένος προσδοκάει τήν δικαίωση.
    Τού οφείλουμε άπαντες τήν Ευλάβεια καί τήν Α λ ή θ ε ι α.
    "Τών εν Θερμοπύλαις θανόντων
    ευλεής μέν ά τύχα,
    καλός δ'ο πότμος,
    πρό γόων δέ μνάστις*,
    ο δ'οίκτος έπαινος.
    Εντάφιον δέ τοιούτον ούτ'ευρώς
    ούθ'ο π α ν δαμάτωρ αμαυρώσει χρόνος".

    *{πρό τών οδυρμών,η ανάμνηση,μνήμη.Η στενοχώρια δέ Ύμνος!}.

    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 13 Απριλίου 2011 5:38 μ.μ.
    Συμφωνώ μαζί σου Αρχέλα.
    Έτσι πάντα στις επάλξεις για το ένδοξο Ισραήλ μας!


    Ο άϋπνοε Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 14 Απριλίου 2011 10:55 π.μ.
    Ο άϋπνοε Φρουρός της ισραελο-Πρεσβείας

    Αυτο θα σου δωσει να φας και θα σε προστατευσει απο τους Ιμαμηδες.Τουβλοσπορε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.