21/3/12

ΣΕΡ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ: Δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω πολιτικός

Με τη χαρακτηριστική φράση «θα μείνω απλά άγαμος» ο γνωστός ακαδημαϊκός σερ Β. Μαρκεζίνης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο συνεργαζόμενος με το νέο κόμμα του Π. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Ελληνες».

Ο σερ Β. Μαρκεζίνης, στην ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο χθες, χαρακτήρισε λανθασμένη την επίθεση κατά της Αριστεράς

Ο σερ Β. Μαρκεζίνης, στην ομιλία του στο Πολεμικό Μουσείο χθες, χαρακτήρισε λανθασμένη την επίθεση κατά της Αριστεράς
Με τη χαρακτηριστική φράση «θα μείνω απλά άγαμος» ο γνωστός ακαδημαϊκός σερ Β. Μαρκεζίνης διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τα σενάρια που τον ήθελαν να κατεβαίνει στον πολιτικό στίβο συνεργαζόμενος με το νέο κόμμα του Π. Καμμένου «Ανεξάρτητοι Ελληνες».

Σε εκδήλωση συζήτησης και ανταλλαγής σκέψεων και προτάσεων, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πολεμικό Μουσείο, ο Β. Μαρκεζίνης, απευθυνόμενος σε εκατοντάδες φίλους και αναγνώστες των βιβλίων του, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι και δεν θέλω να γίνω πολιτικός. Θέλω να έχω την ελευθερία της σκέψης», ενώ διέψευσε και τα σενάρια περί συνάντησής του με τον Π. Καμμένο.

Σκληρή προσαρμογή
Στην ομιλία του ο κ. Μαρκεζίνης τόνισε ότι οι πολίτες της χώρας έχουν υποστεί μια πολύ σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή και οι αντοχές τους πλέον είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες, κάτι που, όπως είπε, «θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τους όποιους κυβερνώντες».
Αναφερόμενος δε στην Αριστερά χαρακτήρισε λανθασμένη την επιθετική τακτική κατά των κομμάτων της, ωστόσο έκανε λόγο για τα λάθη που έχει υποπέσει η Αριστερά, με επίκεντρο τα εθνικά μας θέματα.

«Είμαστε όλοι Ελληνες. Υπάρχει οριζόντια τιμωρία των Ελλήνων πολιτών; Πώς αύριο θα κυβερνήσουν; Πώς θα γίνει αυτό με νέα και χειρότερα μέτρα ante portas; Πώς θα κυβερνήσεις όταν έχεις χαρακτηρίσει το 35-40% αριστεριστές και εξτρεμιστές;» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο σερ Β. Μαρκεζίνης.
http://www.ethnos.gr

5 σχόλια:

  1. "Πώς θα γίνει αυτό με νέα και χειρότερα μέτρα ante portas; Πώς θα κυβερνήσεις όταν έχεις χαρακτηρίσει το 35-40% αριστεριστές και εξτρεμιστές;"

    Κύριε Μαρκεζίνη, εσύ σωστά τα επισημαίνεις αυτά, αλλά η ΜπέΜπα είναι μυωπική και βουλιμική για εξουσία. Και για να το πετύχει αυτό, προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί από τις μεγάλες απώλειές της προς τα αριστερά και ταυτόχρονα να δώσει νέα δείγματα υποταγής προς την τρόικα, παπαγαλίζοντας τις ύβρεις τού Γιούνκερ, τού Σόιμπλε και τών άλλων λαμόγιων που μάς κατσίκωσαν στο σβέρκο. Σιγά μην ασχοληθεί με τις ευαισθησίες και τον πόνο τού κοσμάκη.

    Το καταλαβαίνεις αμέσως από τον τρόπο που δόμησαν τα κόμματά τους. Πήγαν να πιθηκίσουν την ιδέα τού Λένιν περί δημοκρατικού συγκεντρωτισμού (με κεντρικές επιτροπές κλπ), αλλά επειδή οι δικοί μας είναι πιο "τσακάλια" (είναι βλέπεις η μαγκιά τής φυλής μέσα) εφάρμοσαν τελικά το δημοκρατικό υπερσυγκεντρωτισμό. Πράγμα βέβαια τελείως καταστροφικό, ιδιαίτερα σε περίοδο ανελέητης επίθεσης στην κοινωνία. Και ο μεν ένας, μετά τη μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα που έκανε χωρίς ούτε καν να προετοιμάσει τούς δικούς του, προσπαθεί να καταλάβει τι έχουν τα έρμα και ψωφάνε, ο δε άλλος με φασιστικές διαδικασίες ξηλώνει πατ κιουτ ότι παρέλαβε από τον ακατοίκητο και το επανδρώνει με τούς μελανοχίτωνές του.

    Περιχαρακωμένοι μέσα στα ενδότερα κογκλάβια τών κομματικών φρουρίων τους, δεν ακούνε την κραυγή τής κοινωνίας γιατί δεν αποτέλεσαν ποτέ μέρος της. Είτε λόγω "ευγενούς" (sic) Μπενακοκαταγωγής είτε μέσω Μπακατσελοσυμπεθεριάσματος, επιφύλαξαν για τον εαυτό τους το ρόλο τής Μαρίας Αντουανέτας και τού Μπενίτο Μουσολίνι και κάνουν το μόνο που έμαθαν όλα αυτά τα χρόνια τής ενασχόλησής τους με την πολιτική: προσπαθούν απελπισμένα, όχι να ακούσουν, αλλά να ποδηγετήσουν έναν πληγωμένο κόσμο που παλεύει να επιβιώσει.

    Θανάσιμο σφάλμα, που απλά αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι αδιόρθωτοι. Αμετανόητοι για τα εγκλήματα τών κομμάτων τους κατά της πατρίδας, προσπαθούν ξανά να πουλήσουν ελπίδα στην κοινωνία. Να προσέξουν μόνο μήπως τελικά, το μόνο που θα καταφέρουν να πουλήσουν στο πόπολο θα είναι το σκοινί με το οποίο θα τούς κρεμάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιγκουίνε,το σχόλιο σου αξίζει να γίνει ανάρτηση,το προσυπογράφω ανεπιφύλακτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστο, αυτή η ιστορία έχει δρόμο ακόμα, αλλά κάτι μού λέει ότι τα ωραία θα αρχίσουν μετά το εκλογικό πανηγυράκι (προσωρινής) εκτόνωσης της λαϊκής οργής...

    Υ.Γ. Ίσως την Κυριακή στην παρέλαση πάρουμε μια αχνή πρόγευση τής μετεκλογικής κατάστασης. Πιθανον δηλαδή να παρουσιαστεί η πραγματική διαχωριστική γραμμή τής κοινωνίας σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια: Από τη μιά η εξουσία με τούς πραιτωριανούς της και από την άλλη ο κόσμος (ακριβέστερα, η Ελλάδα). Ήδη αυτό το δηλώνουν με τον τρόπο τους οι ανάπηροι πολέμου, οι οποίοι φτύνουν τα λαμόγια τής εξουσίας κατάμουτρα με το να μην παρελάσουν φέτος (για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι θα γίνει με τις εκλογές; Τι θα ψηφίσει ο κόσμος που βλέπει την αλήθεια γυμνή χωρίς φιοριτούρες και εξαναγκαστικά τρύκ;
    Ολος αυτός ο κόσμος που υπάρχει, πώς θα εκφραστεί; Αν μείνει ένας άμορφος σωρός, χωρίς πρακτικό προσανατολισμό, τι θα γίνει;
    Αντε και λέμε εμείς, "να πάνε στα τδσακίδια". Πολύ ευχαρίστως, αλλά από την άλλη, κάπως η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
    Δηλώνοντας ότι χρεωκοπήσαμε απο Ελληνες για διακυβέρνηση, θα ζητήσουμε εισαγόμενους ή θα μας έρθουν κι΄αυτοί κατ΄ανάγκη;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελίνα, δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα ακυβερνησίας. Κουτσά - στραβά η Νέα Πασοκρατία θα βγάλει αθροιστικά πάνω από 150 βουλευτές και θα κάνει κυβέρνηση (καρατσεκαρισμένο, αλλοιώς δεν θα τούς έδινε την άδεια ο Σόιμπλε να κάνουν εκλογές). Και μετά θα μάς κουνάνε και το δάχτυλο και θα μάς λένε: Εντάξει, το 2009 μπορεί να σάς κοροϊδέψαμε αλλά τώρα ξέρατε τι ψηφίζατε και άρα ότι σάς κάνουμε θα σάς το κάνουμε με τη δική σας έγκριση. Οπότε σκάστε και μη βγάζετε άχνα. Είναι όμως πολύ σημαντικό να αποτραπεί τουλάχιστον με κάθε τρόπο η πιθανότητα να βγάλουν αθροιστικά πάνω από 180 βουλευτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.