25/3/12

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ERDOĞAN-ΟΜΠΑΜΑ -ή η Αναδίπλωση Eρντογάν

Το Συριακό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας καθώς και το Ιράν βρέθηκε στην ατζέντα των δυο ηγετών

Μια αρκετά κρίσιμη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας,Σεούλ.Όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί στη συνάντηση που πραγματοποίησαν ο Πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdoğan και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.Το Συριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της ατζέντας της συνάντησης.Μετά το πέρας της συνάντησης στη Σεούλ που διήρκησε μιάμιση ώρα οι δυο ηγέτες εμφανίστηκαν μπροστά από τις κάμερες και προέβησαν σε σημαντικές δηλώσεις.


Κατά τη συνάντηση στην οποία δόθηκε έμφαση στο Συριακό ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε τα εξής: «είναι αδύνατο να μείνουμε θεατές στα όσα συμβαίνουν στη Συρία και να μην παρεμβαίνουμε. Αυτό είναι ένα καθήκον που μας επιβάλλει η συνείδηση μας. Καταβάλλουμε προσπάθεια να κάνουμε τα δέοντα στο θέμα αυτό στο πλαίσιο του διεθνή δικαίου και θα τα κάνουμε».

Ο Πρωθυπουργός Erdoğan αφού σημείωσε ότι η συνάντηση ήταν πολύ εποικοδομητική δήλωσε πως το γεγονός ότι οι απόψεις τους ταυτίζονται σε γενικές γραμμές τους ικανοποίησε ιδιαίτερα.

Ενώ ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα από την πλευρά του αφού ευχαρίστησε την Τουρκία που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τη σύνοδο των φίλων της Συρίας δήλωσε «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο θέμα αυτό».

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που βρέθηκε στην ατζέντα της συνάντηση ήταν η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αφού επισήμανε ότι η υποστήριξη της Αμερικής στην καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" είναι ικανοποιητική, τόνισε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τον αγώνα κατά της" τρομοκρατικής οργάνωσης" αλλά είναι δυνατό να πραγματοποιήσουν διαβουλεύσεις με τις πολιτικές της παραφυάδες.

Την ατζέντα της συνάντησης απασχόλησε επίσης η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός στο Ιράν μετά από την επιστροφή του στη Νότια Κορέα.Ο Ομπάμα μιλώντας σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας δήλωσε ότι δεν σημειώθηκε πρόοδος στο θέμα αυτό και δήλωσε ότι το Ιράν πρέπει να εκπληρώσει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Στη συνάντηση παρέστησαν από την τουρκική αποστολή, ο υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ömer Çelik, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών MİT Hakan Fidan, και υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Hulusi Akar.

*ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ--TRT
*Επίσημο Οργανο Τουρκικής Προπαγάνδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.