23/6/12

Όποιος πηδάει πολλά παλούκια.... κάποια στιγμή χάνει ένα φωτογραφικό RF-4 Ε που κατασκοπεύει άδικα γειτονική χώρα!!!

Κατασκοπευτικό φωτογραφικό αεροσκάφος τύπου RF-4Ε της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, χάθηκε από τα ραντάρ την ώρα που πετούσε στον εναέριο χώρο της Συρίας, οκτώ μίλια ανοικτά των συριακών ακτών.
Τα τουρκικά ραντάρ έχασαν επαφή με το τουρκικό πολεμικό αεροσκάφος στις 11.58, την ώρα που πετούσε νοτιοδυτικά της Αντιόχειας.
Στην περιοχή έσπευσαν ελικόπτερα και αεροσκάφη από το Ιντζιρλίκ, από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Etimesgut της Άγκυρας και από την αεροπορική βάση της Μαλάτειας, απ' όπου είχε απογειωθεί το αεροσκάφος που κατέπεσε.
Οι πιλότοι του αεροσκάφους διασώθηκαν, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν βρίσκονται σε τουρκικά ή συριακά χέρια.
Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται στο ενδεχόμενο το αεροσκάφος να έχει καταρριφθεί από την αεράμυνα της Συρίας.
Προφανώς οι Τούρκοι θεώρησαν ότι όλα τα κράτη του κόσμου έχουν την ακατοανόητη ανοχή της Ελλάδας, που ανέχεται τους Τούρκους πιλότους να παραβιάζουν θρασύτατα και συστηματικά τον ελληνικό εναέριο χώρο επί δεκαετίες.
Τέλος, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η τηλεόραση El Mayaden, που εκπέμπει στο Λίβανο, ανέφερε ότι του τουρκικό αεροσκάφος κατερρίφθη από του Σύρους, ενώ η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Russia Today αναφέρει ότι σύμφωνα με τοπικές πηγές της Συρίας, οι δυο Τούρκοι πιλότοι είναι στα χέρια των αρχών της Συρίας.
Ανανέωση 19:39
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο Ερντογάν αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Βραζιλία πέταξε από την Κωνσταντινούπολη στην Άγκυρα, για να προεδρεύσει σύσκεψης στην οποία συμμετέχουν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Νετζντέτ Οζέλ, οι υπουργοί εσωτερικών Σαχίν, εξωτερικών Νταβούτογλου, Αμύνης Γιλμάζ και ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν.
Ανανέωση 23:30

Syria air defenses down Turkish military plane over Latakia
DEBKAfile  Exclusive Report  June 22, 2012, 5:27 PM (GMT+02:00)
The Turkish military reported Friday, June 22, that radar and radio contact was lost with a Turkish air force F-4 plane after it took off from Erhac Airport in the eastern province of Malatya while flying over the sea opposite the Turkish-Syrian border. The incident took place not far from the Syrian port of Latakia.
DEBKAfile’s military sources report that Syrian anti air defenses shot the plane down in an ambush calculated to retaliate for the defection of the Syrian Air Force pilot Col. Hassan Maray al-Hamadeh to Jordan a day earlier with his MiG-21 warplane. Officials in Damascus are certain his defection was organized by US and Turkish intelligence.
DamPress and other Syrian news agencies reported at 16:00 local time Friday that two military aircraft infiltrated Syrian airspace over Latakia and broke the sound barrier while flying low in threatening formation. One was hit by Syrian anti-air fire and the second escaped. DamPress speculates that the intruders were either Turkish or Israeli. The Turkish press reported later that a search operation rescued the two pilots of the downed aircraft from the sea. The plane has not been found. Since Thursday, Syria’s entire air fleet has been grounded while its spy agencies screen flight personnel for more potential defectors.


18 σχόλια:

  1. Μου φαίνεται οτι οι Τούρκοι πρέπει να αναβαθμίσουν την εκπαίδευση των πιλότων τους στις εγκαταλείψεις αεροσκαφών γιατί έρχονται καιροί δύσκολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα ωραίο σχόλιο απο μπλόγκ,πήγαν οι Τούρκοι να φωτογραφήσουν τους S-300 και τους μπήκε ένας στον κώλο.

    Πάντως,είναι αρκετά σοβαρό,μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η αντίδραση της Τουρκίας,αλλά και των ΗΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως είναι αρκετά βολικό για τους Τούρκους στρατηγούς το επεισόδιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..Ενδεχόμενη στρατιωτικοποιήση και διεθνοποίηση της κρίσης στη Συρία, με πιθανή εμπλοκή της Άγκυρας, θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ρωσίας και Κίνας, δεδομένου ότι η Μόσχα και το Πεκίνο διατηρούν σημαντικές εμπορικές σχέσεις με τη Δαμασκό, ενώ παρέχουν έως τώρα και πολιτική προστασία στο καθεστώς Άσαντ.ΣΚΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Σύριοι το κατάφεραν μόνοι τους αυτό ή έβαλε κάποιος ψηλός ξανθός τον πύραυλό του;
    Αν τόκαναν μόνοι τους μπράβο τους, αν όχι πάλι μπράβο τους, έχουν ικανούς συμμάχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι οι ίδιοι σύμμαχοι που εγκατέλειψαν τους Σέρβους μόνους τους το 1999 και να θυμίσω ότι οι μόνοι που έδιναν μάχη για βοήθεια και παύση των βομβαρδισμών ήσαν οι Έλληνες.
    Το σημερινό επεισόδιο έχει φέρει νευρική υπερένταση στους Αγγλοσάξωνες διότι εμμέσως πλην σαφώς οι Ρώσοι τους είπαν ζώνη αποκλεισμού αποκλείεται.
    Περαστικά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μπραβο στους Ρωσους χειριστες των s-300.....για να δουμε την αντιδραση των Τουρκων ομως,θα κανουν κατι ή θα κοτεψουν οπως και τον Οκτωβριο με τους Ισραηλινους και τις ψευτομαγκιες γυρω απο την εξεδρα νοτια της Κυπρου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. μπραβο στους Ρωσους χειριστες των s-300.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εμεις τους εχουμε ακομα στα κουτιά? Καλά δεν σαπισανε περιμενοντας να σκουπιστουμε απο τα σκατα που εχουμε πατησει?
    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λένε ότι οι Σύροι "λυπήθηκαν" και ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν.
    Εάν είναι έτσι τα πράγματα ,να στείλουν το επόμενο ζευγάρι ή ζευγάρια για να μην πλανάται αμφιβολία ως προς το τι μύνημα εστάλη στον σουλτάνο.
    Άντε και εις άλλα με ...υγεία!
    Ιδού η περιφερειακή δύναμη, ή υπερδύναμη!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ioannis καμία απολύτως σχέση δεν έχει η Ρωσία του Γιέλτσιν με του Πούτιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύφερνη νύφη η Συρία πάντως,έτσι;
    Είναι όμως και έξυπνη και ο Ασαντ σκληρό καρύδι ακόμα. Μάλλον θα συμφωνήσω με τον jean.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. H Συρία μπορεί να τα κάνει αυτά, διότι έχει τις πλάτες της Ρωσίας. Όταν η Τουρκία την είχε απειλήσει ότι θα εισβάλει, αν δεν έδιωχνε τον Οτζαλάν, το έδιωξε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Αναβάθμιση του Κυρίαρχου Ρόλου της Τουρκίας σε ρυθμιστικό Παράγοντα Ζωτικής Σημασίας σην ΝΑ Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, επιβεβαιώνεται από τα αισθήματα ΣΥΝΤΙΒΗΣ που προξένησε η κατάρριψη του τουρκικού πολεμικού κατασκοπευτικού στις Χώρες:
    ΣΥΡΙΑΣ
    ΙΡΑΝ
    ΙΣΡΑΗΛ
    ΡΩΣΙΑΣ
    ΕΛΛΑΔΑς
    & ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

    Μουδιασμένοι παρακολουθούμε την αγωνιώδη προσπάθεια Έρευνας και Διάσωσης σχετικά με την τύχη των πιλότων αυτής της Εγγυήτριας Αεροπορικής Δύναμης για την Ειρήνη & Ασφάλεια στην περιοχή. Η συμβολή μας ας θεωρηθεί δεδομένη λόγω της Χρόνιας Εκπαίδευσης που αφειδώς παρείχαμε στην Φίλη και Σύμμαχο.
    Είμαι απολύτως πεπεισμένη πως το μεμονομένο-ατυχές περιστατικό ουδόλως συνδέεται με την απομάκρυνση της τεχνολογικής υποστήριξης του Ισραήλ από την Γείτονα, αφού αυτή έχει αναδειχθεί σε αυτάρκη παραγωγό υπερσύγχρονων συστημάτων, εφάμιλων των υπερδυνάμεων του πλανήτη.

    Τα ΘΕΡΜΑ μου ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Adonios που έγραψε...
    Εμεις τους έχουμε (S-300) ακόμα στα κουτιά?

    Ας τολμήσουν να "φωτογραφίσουν" γυμνόστηθες στη Λίμνη της Βουλιαγμένης και θα δεις τι θα πάθουν οι Τουρκαλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Georgia, θα είδες ασφαλώς τις δηλώσεις του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ισραήλ σχετικα με την "υπερδύναμη" Τουρκία..
    Εμείς βλέπεις, γυρίζουμε από δώ και από κει σαν τις άδικες κατάρες, και μονίμως στο απέξω είμαστε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ Ελίνα
    Ναι τα είδα, είδες όμως εσύ την σχετική ανάλυση περί κατευναστικής παραπλάνησης; Και εν πάση περιπτώσει τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους.
    Η Τουρκία μόλις Διέβη Τον ΙστορικοΠολιτικό της Ρουβίκωνα.
    Και εις Άλλα με Υγεία, πήρε και στον τάφο του τα Δεδομένα από Κύπρο.
    Ειλικρινά νομίζω πως αυτό είναι το Ομορφότερο Οπτικό Αφιέρωμα στον Ηλιάκη.
    Βλέπω την χάραξη των νέων χαρτών, με την Γείτονα σε ΜΑΤ, είτε κάνει τη βρωμοδουλειά, είτε υπαναχωρήσει.
    Για τα του Οίκου μας να προσθέσω βλέπω την χάραξη αυτή εν τη ΠΛΗΡΗ ΜΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑ,των ΕΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΟΜΕΙΩΝ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΩΝ.
    Σενάριο που επαναλαμβάνεται μετά την "σθεναρή στάση του ΓΑΠ περί Δημοψηφίσματος" που οδήγησε στην άμεση εισαγωγή του ΜΠΕΝΙΤΟ στο Νοσοκομείο-ΤΟΤΕ.
    ΤΩΡΑ, μετά την "στοιχειώδη περίθαλψη που του παρασχέθηκε", ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΝΗΨΑΣ (Ο ΜΠΕΝΙΤΟ με μαϊντανό ΚΟΥΒΕΛΗ), ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ "ΣΥΝΟΔΟ".
    Αυτά από εμένα και τον στοιχειώδη-άσχετο- τρόπο ερμηνείας μου.
    Να προσθέσω, ως προς τα καθ΄ημάς, πως μου θυμίζουν δικαιολογίες Δημοτικού, και φυσικά δεν είναι και δεν δύνανται να εκφράσουν - δια της ΦΥΓΗΣ, επ' ουδενί τα συμφέροντα της ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φυσικά πρόκειται περί ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ & όχι ΣΥΝΤΙΒΗΣ, όπως ό δαίμων ήθελε.
    Παρέλειψα -όχι σκοπίμως- από τις ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΕΝΕΣ Χώρες :

    ΑΡΜΕΝΙΑ
    ΚΥΠΡΟ (ως εξυπακούεται)

    Καλείται κάθε καλόπιστος γεωπολιτικός ερμηνευτής να προσθέσει στον κατάλογο αυτό, όποια ΧΏΡΑ θεωρεί, συμπληρωματικά οτι έχει καταθλιβεί.

    X-TRA, X-TRA, ΣΥΝΤΕΤΡΙΜΜΕΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.