23/6/12

Τελικά, η Συρία κατέρριψε το τουρκικό φωτογραφικό RF4-E

Μετά από σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Ερντογάν μεταξύ των υπουργών εξωτερικών, εσωτερικών, αμύνης, αρχηγού του Γενικού Επιτελείου και της ΜΙΤ, η οποία διήρκεσε δύο ώρες και δέκα λεπτά και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία το τουρκικό φωτογραφικό πολεμικό αεροσκάφος RF-4E κατερρίφθη από τα συστήματα αεράμυνα της Συρίας κα  συνεχίζονται  προσπάθειες για τον εντοπισμό και τη διάσωση των χεριστών.
Αμέσως μετά εκδόθηκε επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά ης Συρίας, σύμφωνα με την οποία το τουρκικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τα συστήμα αεράμυνας της χώρας, επειδή παρεβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Συρίας και ότι διεξάγονται επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης από κοινού με τη Συρία.
Ανάμεσα στους λόγους της κατάρριψης αναφέρονται και η ενδεχόμενη εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στην προχθεσινή λιποταξία του Σύρου σμηναγού Hasan Hammadeh μαζί με το αεροσκάφος MG21 στην Ιορδανία, καθώς και η εμπλοκή της Τουρκίας στον εξοπλισμό των Σύρων τρομοκρατών που δολοφονούν χιλιάδες αόπλους στη Συρία, με σκοπό την αποσταθεροποίησή της.

5 σχόλια:

  1. Μεγάλη σημασία νομίζω ότι έχει,να μάθουμε αν οι Σύροι επικοινώνησαν πρώτα με το Τουρκικό αεροσκάφος,προειδοποιώντας το να εγκαταλείψει τον εναέριο χώρο του.

    Αν δεν έγινε αυτό,τότε νομίζω ότι τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Panos Argyropoulos
    οι συριοι τα κουμπια τα πατανε δε τα εχουν μονο να κουμπωνονται οπως εμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Σύριοι φοράνε παντελόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ἐὰν δὲν κάνω λάθος τοὺς S300, τοὺς χειρίζονται ρῶσσοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αμερικανοί έβαλαν τον τρελό του χωριού να δοκιμάσει τις αντιδράσεις του νοικοκύρη και ο νοικοκύρης,μαζί με την παρέα του,τους απήντησε καταρρίπτοντας ένα πολεμικό αεροσκάφος ενώ ένα άλλο κατόρθωσε να επιστρέψει με αρκετές ζημιές.
    Νομίζω ότι κανένας τους δεν ανέμενε τέτοια αποφασιστικότητα ειδ' άλλως δεν θα το τολμούσαν.
    Νομίζω ότι η Ρωσία ανακτά την δύναμή της και κατ επέκταση και την αποφασιστικότητά της,έτσι θα αποκατασταθεί και η ισορροπία δυνάμεων.
    Οι Δυτικοί βέβαια κατάλαβαν ότι οι σύμμαχοί τους δεν είναι ικανοί ούτε καμηλιέρηδες να κτυπήσουν και εάν δεν μπουν οι ίδιοι θα σκορπιστούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.