28/9/12

Οι Σύροι μετακίνησαν ορισμένα χημικά όπλα τους για να τα ασφαλίσουν καλύτερα

Οι συριακές αρχές μετακίνησαν ορισμένα από τα χημικά όπλα τους για να τα ασφαλίσουν καλύτερα, όμως οι κύριοι χώροι αποθήκευσης των χημικών όπλων της χώρας παραμένουν άθικτοι και ασφαλείς υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα, επικαλούμενος τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών."Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι σε ορισμένους από αυτούς τους χώρους σημειώθηκαν κάποιες κινήσεις για να ασφαλίσουν καλύτερα οι Σύροι τα χημικά τους", δήλωσε ο Πανέτα σε συνέντευξη τύπου στο Πεντάγωνο. "Έτσι, ενώ υπήρξε κάποια περιορισμένη κίνηση, οι μεγάλοι χώροι αποθήκευσης παραμένουν στη θέση τους, και εξακολουθούν να είναι ασφαλείς", τόνισε.

Στο μεταξύ από την Τουρκία έγινε σήμερα γνωστό ότι ένα βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από την συριακή πλευρά των συνόρων, τραυμάτισε ένα άτομο και προκάλεσε ζημιές σε ένα χωριό στη νοτιοανατολική Τουρκία.


"Ένα άτομο τραυματίστηκε ελαφρά (...) από μια οβίδα που ρίχτηκε από τη συριακή πλευρά", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο κυβερνήτης της επαρχίας Σανλιούρφα, Τσελαλετίν Γκεβέντς, χωρίς να διευκρινίζει ποίος έριξε την οβίδα.


Το βλήμα αυτό προκάλεσε επίσης ζημιές σε δυο κτίρια στο συνοριακό χωριό Ακτσάκαλε, πρόσθεσε, διαβεβαιώνοντας ωστόσο ότι δεν είχε ως στόχο την μικρή αυτή κοινότητα.
http://www.nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.